INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Marele Pele, atac la Messi: "Nu se poate compara cu mine. Maradona a fost mult mai bun decât el"

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 decembrie 2018 16:59

Brazilianul Pele (78 de ani) crede că Leo Messi nu poate fi comparat cu el sau cu Diego Armando Maradona. 

"Pentru mine, Maradona a fost unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am văzut. Dacă mă întrebați dacă a fost mai bun decât Messi? A fost. Mult mai bun. Buni au fost și Beckenbauer, Cruyff. Jucători excelenți.

Nu cred că eu pot fi comparat cu Messi. Eu loveam mingea cu ambele picioare, aveam un joc de cap excelent. El folosește doar stângul", a declarat Pele conform The Sun. 

În finalul interviului, Pele a scos în evidență talentul lui Neymar.

"Este dificil de apărat Neymar pentru toate lucrurile pe care le face în afara fotbalului. Am vorbit cu el, i-am spus că fotbalul este tot ce are. A avut ghinion că echipa nu a câștigat Cupa Mondială și asta l-a marcat", a afirmat Pele.

"Am fost de două ori cu el în Europa, am conversat și i-am explicat: «În fotbal, Dumnezeu îți dă talentul, dar ca să-l pui în valoare este complicat». Cred că Neymar este un jucător mai bun decât Mbappe, dar în Europa toată lumea vorbește de francez", a adăugat Pele. 

Vezi și: 

PSG dă lovitura! Campioana Franței, acord pentru transferul jucătorului dorit și de Barcelona

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
132189940937580
Cristian Anaucesei  •  07 Decembrie 2018, 20:45

Dimpotriva..acum jocul e mult mai de balerine..cel putin in spania sau ch league...maradona era faultat de 40-50de ori intr-un meci..si foarte dur..a se vedea semifinala sau finala cm din 1990 cand au fost exact atatea faulturi..pe cand acum messi are 4-5 faulturi pe meci maxim..oricum chiar si la viteza de acum..maradona este mult peste messi,zidane sau ronaldo

jony1973
jony1973  •  07 Decembrie 2018, 19:28

Este greu de comparat epoci diferite. Poate daca ar juca acum Maradona si Pele cu "energizantele" de acum si antrenamentele care se fac acum... Dar in mod sigur nu i s-ar permite lui Maradona sa dribleze atat de mult (se joaca mai colectiv acum) si nici nu cred ca ar mai putea s-o faca la ce aparari puternice sunt acum. Apararea la echipele moderne din ziua de astazi se face pornind chiar de la atacanti, continuand cu mijlocasii si in final fundasii. Ar fi greu ca Maradona sa mai treaca de atat de multi adversari. Insa este un lucru cert: cand juca Maradona si-a influentat foarte mult rezultatele echipelor de club unde a jucat (vezi Napoli) si mai ales a nationalei Argentinei. Mesi s-a remarcat doar la Barcelona. Nu stiu daca ar mai fi posibil sa traga dupa el nationala Argentinei asa cum a facut-o Maradona de atatea ori. Pe Maradona l-au ajutat drogurile in efortul depus, insa si pe Mesi il ajuta "energizantele" din ziua de azi din sport.

ursul_supraponderal
ursul_supraponderal  •  07 Decembrie 2018, 19:09

Pele in marcajul de azi cred ca ar inscrie 10 goluri pe sezon, cel mult. Si Ronaldo si Messi sunt mai buni decat au fost vreodata Pele si Maradona. Orice echipa din fotbalul modern si-ar spulbera pur si simplu echivalentul din alte perioada ale sportului rege. De ce? Pt ca viteza de joc este uluitor de mare fata de acele vremuri. Tehnica nu mai e suficienta. Iti trebuie tehnica in regim de viteza, forta, agilitate... Ar mai dribla azi Maradona jumatate de teren ca sa treaca si de portar si sa dea gol? Cred ca l-ar tavali baietii de la prima fenta. La ce inchizatori si la ce fundasi exista in fotbalul modern, Butoiasul ar fi doar un jucator foarte bun,in niciun caz un fenomen. Vezi cazul Riquelme, care a jucat 2 sezoane in fotbalul mare, european, si s-a intors in Argentina ca sa joace cu viteza a doua.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează