INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Maroc, „îngropat" de Hakimi la Cupa Africii » Avertisment uimitor: „Ar trebui să moară toți ca să-l las să bată penalty!”

Achraf Hakimi, la penaltyul ratat în fața Africii de Sud (0-2) Foto: Imago
Achraf Hakimi, la penaltyul ratat în fața Africii de Sud (0-2) Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 15:05 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 15:28

Achraf Hakimi, 25 de ani, unul dintre starurile lui PSG, a ratat lovitura de pedeapsă care a eliminat Marocul de la Cupa Africii, după 0-2 cu Africa de Sud în „optimi”. În 2021, Antonio Conte, antrenorul lui Inter Milano, spunea: „La 11 metri, Hakimi e chiar mai rău ca mine în perioada în care jucam".

După performanța extraordinară de la Mondial, prima reprezentantă a Africii în semifinala CM, Maroc era mare favorită la turneul final continental. Trofeu pe care îl aștepta de aproape jumătate de secol. Din 1976!

Achraf Hakimi, bară cu Africa de Sud. Maroc, afară!

S-a oprit însă, neașteptat, imediat după faza grupelor, în optimile de finală. 0-2 cu Africa de Sud. Totuși, în minutul 85, Achraf Hakimi ar fi putut egala și menține „leii din Atlas" în cursa pentru „sferturi". A avut penalty.

Probleme pentru Samuel Eto'o! Fostul jucător, acuzat de aranjarea meciurilor și incitare la violență
CAMERUN
Probleme pentru Samuel Eto'o! Fostul jucător, acuzat de aranjarea meciurilor și incitare la violență

Hakimi a greșit însă lovitura de pedeapsă. Mingea a lovit bara transversală, zburând spre peluză. În prelungiri, sud-africanii au mai înscris o dată. Punct final pentru Maroc la Cupa Africii!

Antonio Conte: „Achraf Hakimi nu trebuie să execute penaltyuri!"

Hakimi, 25 de ani, fundașul dreapta al lui PSG cu 73 de selecții și 9 goluri la națională, ratase și precedenta încercare de la 11 metri. Pe 21 noiembrie, la 2-0 cu Tanzania în preliminariile CM 2026.

După două execuții eșuate, RMC Sport și-a amintit avertismentul dat de Antonio Conte în urmă cu trei ani, când era antrenor la Inter Milano: „Orice s-ar întâmpla, Hakimi nu trebuie să execute penaltyuri!".

Antonio Conte râdea când povestea cum trage Achraf Hakimi de la 11 metri

Pe 25 aprilie 2021, după un Inter - Verona în Serie A, Conte a tras alarma în stilul său neconvențional: „L-am văzut pe Hakimi la sfârșitul antrenamentelor, exersând loviturile de pedeapsă alături de colegi.

Cred că, dacă vom ajunge vreodată la penaltyuri, toți jucătorii ar trebui să moară înainte să-l las pe Hakimi să tragă. Chiar mai rău ca mine în perioada în care jucam".

Tehnicianul râdea când spunea aceste lucruri.

Achraf Hakimi l-a contrazis pe Conte la Mondial. Cea mai frumoasă „scăriță"

Doar un an și jumătate mai târziu, pe 6 decembrie 2022, în „optimile" Mondialului, Hakimi a bătut al 4-lea penalty al Marocului la loviturile de departajare în fața Spaniei. A transformat cu o „scăriță" delicioasă, selecționata sa calificându-se în sferturile de finală.

Maroc, „îngropat
„Scărița” spectaculoasă a lui Hakimi la Mondialul din 2022, în „optimile” contra Spaniei Foto: Imago

Atunci, mulți l-au ironizat pe Conte pentru declarația lui. Acum, după ce Achraf a ratat de două ori în șir de la 11 metri, nimeni nu-l mai critică pe antrenorul italian.

Revoluție la Cupa Africii. Nicio echipă din „sferturile" turneului precedent nu s-a mai calificat acum!

Toate estimările specialiștilor înaintea acestei Cupe a Africii au fost răsturnate la turneul final din Cote d'Ivoire. În 2022, la precedenta competiție continentală, „sferturile" au fost Gambia - Camerun (0-2), Burkina Faso - Tunisia (1-0), Egipt - Maroc (2-1 după preliungiri) și Senegal - Guineea Ecuatorială (3-1). Acum, nicio echipă din 2022 nu a mai atins această fază.

„Sferturile" 2024: Nigeria - Angola, RD Congo - Guineea, Mali - Cote d'Ivoire și Capul Verde - Africa de Sud.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Gest șocant făcut de Roberto Mancini la Cupa Asiei » Explicația italianului a fost stupefiantă + Ce riscă selecționerul saudiților!
CUPA ASIEI
Gest șocant făcut de Roberto Mancini la Cupa Asiei » Explicația italianului a fost stupefiantă + Ce riscă selecționerul saudiților!
Diferență de la cer la pământ! Cluburile din Premier au cheltuit de 10 ori mai puțin față de ianuarie 2023 » Drăgușin, cel mai scump transfer al iernii!
MERCATO
Diferență de la cer la pământ! Cluburile din Premier au cheltuit de 10 ori mai puțin față de ianuarie 2023 » Drăgușin, cel mai scump transfer al iernii!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  31 Ianuarie 2024, 17:15

Favoritele Senegal,Egipt si Maroc eliminate...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează