INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GOLD CUP

Mexic, a 8-a minune » Naționala lui „Tata” Martino s-a impus în finala cu Statele Unite și și-a adjudecat Gold Cup

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iulie 2019 13:34

Mexic a izbutit să învingă Statele Unite ale Americii chiar la ea acasă, scor 1-0, în finala Gold Cup, grație reușitei lui Jonathan dos Santos, 29 de ani, și și-a adjudecat pentru a 8-a oară trofeul, din 15 ediții.

S.U.A nu s-a ridicat la nivelul naționalei de feminin care a câștigat mondialul disputat in Franța. Astfel, turneul continental CONCACAF a fost câștigat de Mexic cu 1-0, în ciuda jocului care a avut de suferit pe parcursul celor 90 de minute. A venit primul succes pentru „Tata” Martino, 56 de ani, cel care a acceptat oferta Federației mexicane în luna ianuarie, după două sezoane petrecute în MLS, la Atalanta.

S.U.A a arătat un mare progres după dezastrul ratării calificării la Campionatul Mondial disputat anul trecut în Rusia. Au început meciul foarte bine și au fost aproape de a marca în minutul 15 al partidei, prin excelentul Christian Pulisic, care nu l-a putut învinge pe Ochoa. Două minute mai târziu, atacantul Altidore a irosit o șansa imensă față în față cu portarul mexican.

În repriza a 2-a, Mexic a încercat să ridice puțin nivelul jocului, dar cea mai periculoasă echipă a ramas tot S.U.A. În minutul 51, Guardado a fost nevoit să salveze de pe linie lovitura de cap a lui Morris. În minutul 73, după un assist cu călcâiul al lui Jimenez, Jonathan dos Santos, jucătorul celor de la L.A. Galaxy, nu i-a dat nici o șansă portarului Steffen, înscriind cu un șut formidabil cu piciorul stâng din marginea careului.

După marcarea golului, naționala Mexicului s-a retras, singura ocazie notabilă fiind în minutul 87, când fundașul Moreno a avut o intervenție prin care a eliminat orice emoție, iar naționala lui „Tata” Martino a reușit sa câștige al 8-lea trofeu Gold Cup.

*știre de Sebastian Caba

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  08 Iulie 2019, 13:59

SUA n-a vrut sa se califice in Rusia, deci nu mai vorbiti de progres.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează