INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENOR

Mircea Lucescu, discuții cu o superechipă! În decembrie se decide tot

Mircea Lucescu (77 de ani)
Mircea Lucescu (77 de ani)

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 17:14 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 18:21

Despărțit de Dinamo Kiev, pe 3 noiembrie, Mircea Lucescu (78 de ani) nu se retrage și s-ar putea întoarce la Beșiktaș după aproape două decenii. Pe 3 decembrie, clubul din Istanbul își alege noul președinte, iar antrenorul ar fi pe lista unui candidat.

La 78 de ani, după 44 de ani ca antrenor, Mircea Lucescu s-a despărțit de Dinamo Kiev, al doilea său club din Ucraina și al 12-lea al carierei, dar nu se retrage, cum a anunțat inițial, la ultima conferință de presă, vineri, pe 3 noiembrie (după 0-1 cu Shakhtar Donetsk). Vrea să continue, să rămână activ, implicat direct în conducerea unei echipe.

„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară
INEDIT
„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară

Mircea Lucescu ar fi pe lista lui Emre Kocadag, actualul vicepreședinte al lui Beșiktaș

O opțiune foarte posibilă e Beșiktaș, formație pe care tehnicianul a mai pregătit-o o dată, între 1 iulie 2002 și 17 mai 2004, cucerind titlul în Super Lig în 2003 (a fost pe locul 3 în 2004). Au anunțat și cotidianul turc Fotomac, și site-ul SporX, iar Luce nu neagă această variantă. Ar fi în discuții și s-ar întoarce la „vulturi" după aproape două decenii.

Pe 3 decembrie, vor avea loc alegerile prezidențiale la gruparea alb-negrilor. Ahmet Nur Cebi, 64 de ani, al 34-lea președinte al lui Beșiktaș, ales pe 24 octombrie 2019, a anunțat că nu mai candidează. Cine va fi al 35-lea președinte?

Emre Kocadag, 40 de ani, unul dintre vicepreședinții clubului în era Ahmet Nur Cebi, va fi unul dintre candidați, potrivit jurnaliștilor turci, și Lucescu ar fi pe lista acestuia.

Burak Yilmaz, interimar după demisia lui Șenol Guneș. Și apoi, Mircea Lucescu?

Momentan, Beșiktaș e într-o situație dificilă. În urmă cu o lună, pe 6 octombrie, Șenol Guneș, 71 de ani, unul dintre cei mai importanți tehnicieni locali, și-a dat demisia, la o zi după ce echipa a pierdut incredibil în Conference League: a condus cu 2-0, dar a pierdut cu 2-3, primind trei goluri în nouă minute în final (81-90).

Mircea Lucescu, discuții cu o superechipă! În decembrie se decide tot
Mircea Lucescu, în 2003, la Istanbul, după ce a cucerit titlul de campion al Turciei cu Beșiktaș Foto: Imago

Guneș a fost înlocuit imediat cu fostul mare jucător Burak Yilmaz, 38 de ani, doar interimar până la oficializarea viitorului antrenor.

Beșiktaș, perioadă grea și în Super Lig, și în Conference League

„Vulturii" sunt în cădere în toate competițiile. Sunt pe locul 5 în campionat (au deja patru înfrângeri), cu 19 puncte, la 12 distanță de liderul Galatasaray după 11 etape. 

În Conference, sunt ultimii, pe 4, cu un singur punct în trei runde, pierzând nu doar cu Lugano, ci și cu Bodo/Glimt, 1-3 în Norvegia. Joi, 9 noiembrie, au revanșa cu Bodo, la Istanbul.

89de meciuri a fost Mircea Lucescu antrenorul lui Beșiktaș în toate competițiile (2002-2004): 53 de victorii, 19 egaluri, 17 înfrângeri, golaveraj 162-98

Noua stea a Ligii Campionilor! Supergoluri două etape la rând » Van der Vaart e convins: „Ar putea fi cel mai bun din lume
Steaua Roșie - RB LEIPZIG 1-2
Noua stea a Ligii Campionilor! Supergoluri două etape la rând » Van der Vaart e convins: „Ar putea fi cel mai bun din lume"
Răzvan Marin, prăbușit în Italia! Inclus în cea mai slabă echipă din Serie A după 11 etape! Și cota lui a luat-o la vale
STRANIERI
Răzvan Marin, prăbușit în Italia! Inclus în cea mai slabă echipă din Serie A după 11 etape! Și cota lui a luat-o la vale

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  08 Noiembrie 2023, 18:52

Besiktas e "superechipa"?

danglumetu
danglumetu  •  08 Noiembrie 2023, 18:28

atentie, ridicolul pindeste dupa usha!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează