INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN - BOCHUM 7-0

Reguli bizare în Germania » Nemții nu-i recunosc hattrick-ul lui Harry Kane din Bayern - Bochum 7-0

Harry Kane, celebrând unul din golurile sale // Foto: Imago
Harry Kane, celebrând unul din golurile sale // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 11:23 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 11:40

Harry Kane a reușit sâmbătă un hattrick, la 7-0 cu VfL Bochum, însă, ca să-i fie pus la socoteală, nemții pretind că trebuia să marcheze toate golurile în aceeași repriză și să fie consecutive. El a punctat în ambele părți ale jocului, iar între acestea au mai înscris și alți coechipieri.

Cu cele trei goluri înscrise sâmbătă, la 7-0 cu VfL Bochum, Harry Kane a doborât două recorduri. A devenit cel mai productiv atacant al lui Bayern într-un debut de sezon, cu 7 reușite în primele 5 etape, depășindu-i astfel pe Gerd Muller, Miroslav Klose și Mario Mandzukic, fiecare cu câte 5. 

Totodată, căpitanul naționalei Angliei este întâiul jucător din istorie care marchează mai mult de șase goluri în primele sale 5 partide din Bundesliga.

Bayern și-a demolat adversara în Bundesliga » Uraganul Kane a contribuit la 5 goluri
BAYERN
Bayern și-a demolat adversara în Bundesliga » Uraganul Kane a contribuit la 5 goluri

Când e hattrick la nemți

Dar primul hattrick în campionat nu-i este recunoscut de nemți. Potrivit jurnalistului german Raphael Honigstein, ca să-i fi fost pus la socoteală, internaționalul englez „trebuia să înscrie toate golurile în aceeași repriză și să fie consecutive”. Ceea ce nu s-a întâmplat. 

Kane a punctat în minutele 13, 54 și 88. Între prima și a doua reușită au mai fost doi marcatori, De Ligt (29) și Sane (38), iar între a doua și ultima a înscris Tel (81). Honigstein la BBC Radio 5 Live: „Suntem atât de germani încât nu-i putem lua în calcul hattrick-ul”.

Harry Kane în presa germană: „Clasă mondială”

Tabloidul Bild și Tageszeitung l-au notat pe „vârful” lui Bayern cu 1, ceea ce înseamnă „clasă mondială”: „Încă nu-i ies chiar toate acțiunile, dar se înțelege din ce în ce mai bine cu coechipierii săi. Trei goluri și două pase decisive înseamnă o zi de muncă foarte reușită”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Lovitură pentru Barcelona: s-a „rupt” și ratează El Clasico

Burnley - Manchester United 0-1 » „Diavolii roșii” întrerup seria negativă și urcă în clasamentul din Premier League

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
danglumetu
danglumetu  •  25 Septembrie 2023, 09:57

nici vorba de ''consecutiv'' sau ''intr-o repriza''! sa marchezi trei goluri, nu obligatoriu consecutive, dar intre ele adversarul sa nu marcheze!

gojgaru
gojgaru  •  24 Septembrie 2023, 17:22

Asta cu hattrickul este exact ca si cu derbyul ,la noi merge oricum si specialistii cherhanalei se mira cand cineva le explica cum e normal .

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  24 Septembrie 2023, 17:05
Postat de npatran1 pe 24 Septembrie 2023, 13:04

Eu știu ca în legile jocului hattrick însemna 3 goluri consecutive în meci, dacă ai dat 3 goluri în meci dar nu consecutive, se numește tripla..

Dar în aceeași repriză? Se pare că la nemți hat trick-ul e o țâră mai riguros decât la noi.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează