INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Patronul echipei lui Man și Mihăilă, investiții mai mari decât Inter și Milan împreună, din 2020 încoace!

Patronul Kyle Krause, alături de antrenorul Fabio Pecchia / Foto: Imago
Patronul Kyle Krause, alături de antrenorul Fabio Pecchia / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 12:57 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 13:26

Kyle Krause (61 de ani), proprietarul american al Parmei, liderul Seriei B, a cheltuit în aproape patru ani 325 de milioane de euro cu echipa la care evoluează cei doi români, Dennis Man și Valentin Mihăilă. Este pe al treilea loc în fotbalul italian, după AS Roma (621,7 milioane) și Juventus (383,2 milioane), dar peste Inter și Milan!

Au trecut trei ani și șapte luni de când Parma a fost cumpărată de un patron străin, care face mari eforturi financiare pentru a-i readuce pe „cruciați" în Serie A. Kyle Krause nu s-a uitat la bani și a scos din conturi, din septembrie 2020 încoace, o sumă imensă pentru divizia secundă italiană, însă considerabilă luând în considerare și cluburile din elită.

Real Madrid, favorizată de noua „Lege Mbappe”. Deja polemici în Spania
SPANIA
Real Madrid, favorizată de noua „Lege Mbappe”. Deja polemici în Spania

Potrivit analizei făcute de agenția Pianetaserieb.it, formația la care evoluează și românii Dennis Man și Valentin Mihăilă l-a costat, în total, pe finanțatorul american 325 de milioane de euro!

Americanii sunt la putere și la AS Roma

O mică avere pentru un club care a făcut naveta între Serie A și Serie B și care conduce autoritar divizia cadetă, cu patru etape rămase până la finele stagiunii. Parma ocupă astfel un loc surprinzător pe podium, nefiind devansată decât de două puternice grupări, AS Roma, tot cu un patron american, Dan Friedkin, și de Juventus, controlată de familia Agnelli.

Giallorossii conduc detașat cu 621,7 milioane de euro investiți în perioada specificată mai sus, în care au cucerit doar Conference League, iar bianconerii au pompat 383,2 milioane de euro, câștigând Cupa și Supercupa Italiei.

De opt ori mai mulți bani decât Spezia!

Distanța față de ocupanta poziției secunde în Serie B ca bani cheltuiți din 2020 încoace este una uriașă. După Parma vine Spezia, cu acționar majoritar tot din Statele Unite, Robert Platek, care nu a investit decât o sumă de opt ori mai mică, 40 de milioane de euro.

Dar comparând cheltuilile lui Kyle Krause cu primele două din clasamentul Seriei A, Inter și Milan, șochează faptul că în Parma s-au injectat bani mai mulți decât au făcut-o la un loc familia chineză Zhang în noua campioană și americanul Gerry Cardinale în gruparea rivală din Milano. Sumele raportate oficial se ridică la 126 milioane, respectiv 174,5 milioane!

11milioane de euro a costat transferul lui Dennis Man de la FCSB în ianuarie 2021, fiind cea mai scumpă achiziție a proprietarului american. Aducerea lui Valentin Mihăilă de la Universitatea Craiova, în octombrie 2021, s-a făcut pentru 9,1 milioane

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Van Dijk a răbufnit! Pune la îndoială vestiarul lui Liverpool: „Coechipierii mei chiar vor să câștige Premier League?”
LIVERPOOL
Van Dijk a răbufnit! Pune la îndoială vestiarul lui Liverpool: „Coechipierii mei chiar vor să câștige Premier League?”
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon
Barcelona
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează