INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREVIEW Rezistă Newcastle, vor juca De Bruyne și Drăgușin? » 6 aspecte de urmărit în runda 21 din Premier League

De urmărit în runda 21 din Premier League: Kevin De Bruyne (stânga) ar putea reveni, Salah (dreapta) nu va juca, fiind convocat la Cupa Africii pe Națiuni
De urmărit în runda 21 din Premier League: Kevin De Bruyne (stânga) ar putea reveni, Salah (dreapta) nu va juca, fiind convocat la Cupa Africii pe Națiuni

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 17:14 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 17:14

Spectacolul din Premier League a revenit. Vineri a început runda 21 din cel mai tare campionat al lumii, una care propune câteva dueluri extrem de intrigante.

Etapa 21 o găsește pe Liverpool în fruntea clasamentului, cu 45 de puncte, 3 peste Aston Villa și cu 5 în plus față de Manchester City și Arsenal, cu mențiunea că „cetățenii” au un meci în minus.

Configurația actuală a clasamentului s-ar putea modifica pe parcursul rundei 21, având în vedere că primele 3 clasate vor avea parte de deplasări complicate: Liverpool merge la Bournemouth, Manchester City joacă la Newcastle, iar Aston Villa la Liverpool, pentru confruntarea cu Everton.

Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”
TOTTENHAM
Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”

Etapa a început vineri, 12 ianuarie, cu ocazia unui duel între nou-promovate, Burnley - Luton Town, și se va încheia zece zile mai târziu, luni, pe 22 ianuarie, când Brighton va primi vizita celor de la Wolverhampton. Duelurile din această rundă sunt programate de așa natură încât fiecare club să aibă parte de măcar o săptămână întreagă fără meci jucat, o pauză necesară în mijlocul unui sezon aglomerat. 

În continuare, GSP.ro vă propune 6 subiecte de discuție pe seama meciurilor din această etapă.

1. Cum se va descurca Newcastle cu atâția absenți?

Newcastle - Manchester City este al treilea meci al rundei, duel între două formații care au evoluat în Champions League în acest sezon. City, campioana en-titre europeană, s-a calificat în optimile competiției. Newcastle, la primul sezon de UCL după 20 de ani, a ieșit din grupe.

La prima vedere, se anunță un duel extrem de dezechilibrat, având în vedere forma de moment a „coțofenelor”, care au pierdut 5 dintre ultimele 6 partide de campionat jucate.

Eddie Howe nu este ajutat nici de lista lungă a absenților pentru acest meci. Sâmbăta trecută, în Cupa Angliei, Newcastle l-a pierdut și pe Joelinton, care a suferit o leziune musculară la coapsă. În „infirmerie” mai sunt Willock, Wilson, Targett, Nick Pope, Jacob Murphy, Barnes, Elliot Anderson și Javi Manquillo.

Rezistă Newcastle, vor juca De Bruyne și Drăgușin? » 6 aspecte de urmărit în runda 21 din Premier League
Accidentările îi dau bătăi de cap lui Eddie Howe înainte de Newcastle - Manchester City // foto: Guliver/gettyimages

Chiar și așa, Newcastle poate alinia un prim „11” competitiv: Dubravka - Trippier, Schar, Botman, Burn - Longstaff, Guimaraes, Miley - Almiron, Isak, Gordon.

Întrebarea este: suficient de competitiv pentru a-i lua puncte lui Manchester City?

Joey (n.r. - Joelinton) va rata minimum 6 săptămâni. Este o adevărată lovitură pentru noi, este jucător de bază. Are o problemă la tendonul de la cvadriceps, este foarte dezamăgit. 

- Eddie Howe, antrenor Newcastle

2. Cât va juca Kevin De Bruyne cu Newcastle?

Kevin de Bruyne, poate cel mai important om al lui Manchester City, s-a accidentat la coapsă în prima etapă de campionat, fiind înlocuit după doar 23 de minute la 3-0 cu Burnley.

Mijlocașul belgian a ratat 138 de zile de competiție, un total de 32 de meciuri, dar acum este refăcut, gata să apară din nou în campionat.

Rezistă Newcastle, vor juca De Bruyne și Drăgușin? » 6 aspecte de urmărit în runda 21 din Premier League
Kevin De Bruyne // FOTO: Imago

În precedenta rundă, la 2-0 cu Sheffield United, De Bruyne a rămas pe bancă, rezervă neutilizată. Duminică, cu Huddersfield în Cupa Angliei, a jucat aproape 40 de minute și i-a pasat decisiv lui Phil Foden pentru golul de 4-0.

Totuși, belgianul rămâne precaut, nu vrea să riște o recidivă. El a declarat că „meciul cu Newcastle este o partidă tare, așa că mă aștept să fiu rezervă. Vreau să joc în fiecare meci, dar știu că trebuie să am grijă de mine”.

Cu câteva zile în urmă, antrenorul Pep Guardiola adoptase un discurs similar: „Trebuie să avem răbdare cu Kevin, să-i oferim numărul corect de minute. Nu știu dacă va fi gata pentru Newcastle, dar apoi cu siguranță da”.

Titularizarea lui De Bruyne pare improbabilă. Întrebarea este, cum va proceda Pep? Îl va ține rezervă pe magicianul de la mijlocul terenului sau îl va utiliza în funcție de cursul jocului, asul din mânecă?

3. Îl debutează Postecoglou pe Drăgușin cu Manchester United?

Pentru Tottenham urmează o deplasare de foc, pe „Old Trafford”, cu Manchester United. Trupa londoneză l-a transferat joi pe Radu Drăgușin, iar fundașul român va fi în lot la partida de duminică, în cazul în care toate documentele vor fi în regulă. 

Întrebarea rămâne dacă antrenorul Ange Postecoglou îi va acorda lui Drăgușin debutul într-un meci atât de complicat sau îl va menaja pe apărătorul cumpărat de la Genoa cu 25 de milioane de euro. 

La conferința de presă premergătoare partidei, australianul a întreținut misterul: „Nu știu dacă va juca, nu vorbesc asta cu jurnaliștii (n.r. - a râs), dar sigur va fi în lot”.

Foarte probabil, utilizarea lui Drăgușin va depinde de starea lui Cristian Romero, dacă apărătorul argentinian va fi apt de joc la ora meciului sau nu. 

4. Cum se va descurca Nottingham Forest?

Cluburile din Premier League nu se vor putea baza în această etapă pe internaționalii africani și asiatici convocați la Cupa Africii pe Națiuni, respectiv Cupa Asiei. 

Trei dintre ele, Burnley, Manchester City și Newcastle, nu sunt afectate de cele două competiții, neavând vreun jucător convocat, dar alte formații sunt lovite din plin.

Un exemplu este Nottingham Forest, care dă 6 jucători la Cupa Africii pe Națiuni, cei mai mulți dintre cluburile engleze:

  • Serge Aurier, Willy Boly & Ibrahim Sangare (Coasta de Fildeș)
  • Ola Aina (Nigeria)
  • Moussa Niakhate & Cheikhou Kouyate (Senegal)

Pe 21 ianuarie, „pădurarii” vor da piept cu West Ham, un adversar complicat, echipă cu 3 victorii și o remiză în ultimele 4 etape. Cum se va descurca trupa lui Nuno Espirito Santo în această formulă decimată?

4 absențiau Brentford și Wolves din cauza celor două competiții. „Albinelor” le vor lipsi Yoane Wissa, Frank Onyeka, Saman Ghoddos și Kim Ji-Soo, „lupilor” Rayan Ait-Nouri, Justin Hubner, Hwang Hee-Chan și Boubacar Traore

5. Cine profită de pauza lui Salah?

Rămânem la capitolul absențelor, pentru că lipsa lui Mohamed Salah, golgheterul campionatului, trebuie consemnată. Egipteanul a fost convocat pentru Cupa Africii pe Națiuni și îi va lipsi liderului din Premier League, Liverpool, cel mult o lună, în funcție de cât de lung va fi parcursul Egiptului la turneul final.

De pauza lui Salah pot profita Erling Haaland (Manchester City), Dominik Solanke (Bournemouth) și Jarrod Bowen (West Ham), următorii din clasamentul golgheterilor, cu mențiunea că primul nu va juca în această etapă, la Newcastle, fiind ținut pe tușă de o accidentare.

14 goluriși 8 pase decisive a reușit Salah în acest sezon de campionat

6. Se trezește Arsenal?

Lider pentru o bună parte din sezonul precedent, vicecampioană la final, Arsenal s-a aflat în fruntea clasamentului și într-o bună parte din actuala stagiune, inclusiv de Crăciun, dar perioada recentă a fost de coșmar.

„Tunarii” au o singură victorie în ultimele 6 etape, serie care i-a coborât pe locul 4. Vestea bună este că diferența față de liderul Liverpool nu este mare, doar 5 puncte.

După cel mai recent meci, 0-2 cu Liverpool în Cupa Angliei, antrenorul Mikel Arteta vorbea despre nevoia de „resetare”, despre un blocaj mental al elevilor lui.

De atunci până la următorul meci, pe 20 ianuarie cu Crystal Palace, formație care a câștigat o singură dată pe Emirates în ultimii 10 ani, vor fi trecut 13 zile. Suficient timp pentru ca „tunarii” să reintre pe făgașul normal?

Tot din Premier League:

Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”
TOTTENHAM
Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”
Surpriza lui Mikel Arteta » Arsenal vrea să îl transfere pe fotbalistul care face spectacol în La Liga
Premier League
Surpriza lui Mikel Arteta » Arsenal vrea să îl transfere pe fotbalistul care face spectacol în La Liga

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  12 Ianuarie 2024, 20:04

Nu stiu daca articolul este tradus sau original dar e fain !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează