INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

PSV și-a exclus căpitanul de la antrenamentele de grup!

Denzel Dumfries, PSV // foto: Instagram @ ddumfries2 +13   FOTO
Denzel Dumfries, PSV // foto: Instagram @ ddumfries2

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 14:42

Denzel Dumfries, 24 de ani, nu se va mai pregăti cu PSV până pe 10 iunie. Clubul se teme să nu-și infecteze colegii cu coronavirus.

După francezul Layvin Kurzawa, fundașul stânga al lui PSG, alt jucător al unei echipe de top participă la un protest antirasism. Olandezul Denzel Dumfries a ieșit și el în stradă, miercuri, într-o manifestație organizată la Rotterdam.

Dumfries: „Mândru de culoarea pielii”

Căpitanul lui PSV Eindhoven, nouă selecții la naționala batavă, a postat pe Instagram o poză de la protest. Și acest mesaj: „În fața voastră e un bărbat negru mândru. Mândru de culoarea pielii lui. 

Un om care a luptat pentru a ajunge acolo unde e, care a învins atacurile rasiste îndreptate împotriva sa, confruntându-se zilnic cu ele și fiind mereu deasupra lor. Stau aici drept pentru toți cei ca mine, pentru toți cei care știu ce înseamnă suferința profundă. Pentru ei! Ajunge!".

La întoarcere, clubul nu l-a mai primit la antrenamentele colective. Nu ca pedeapsă pentru participarea la acțiunea în memoria lui George Floyd, americanul ucis de polițist pe 25 mai, ci de teama unei posibile infectări cu coronavirus. 

„Dumfries a respectat măsurile de siguranță, dar nu toți au făcut-o la acel protest", a comunicat PSV. Până pe 10 iunie, când jucătorii vor intra în vacanță (campionatul a fost suspendat și anulat), nu se va mai pregăti cu echipa. Doar individual.

GALERIE FOTO. Imagini de la protestele de amploare din S.U.A.

+9 FOTO

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

VIDEO. Șocant! Autocarul Benficăi, atacat de propriii ultrași » Doi jucători răniți!

Veste bună pentru Barcelona! Luis Suárez s-a refăcut complet după operație și poate reveni cu Mallorca

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează