INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Decizia luată de saudiți » Cum ajută starurile aduse pe bani grei din Europa să se adapteze mai ușor în Golf

Neymar și vedetele din Arabia Saudită vor avea și mai mulți oameni în jur care îi vor ajuta să se acomodeze // Foto: Imago
Neymar și vedetele din Arabia Saudită vor avea și mai mulți oameni în jur care îi vor ajuta să se acomodeze // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 21:21 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 22:27

Echipele din Saudi Pro League au declanșat o campanie de recrutare de personal, care să interacționeze cu fotbaliștii și să le facă acomodarea mai rapidă. Fiecare club va avea în staff jurnaliști, psihologi și alți angajați cu rădăcini europene.

Dacă șeicii au investit în această vară peste 900 de milioane de euro în achiziții și 1,2 miliarde pentru salariile lor exorbitante, acum se tem că unele staruri aduse din Europa nu s-ar putea adapta și ar suferi din cauza „șocului cultural" resimțit cu schimbarea radicală din viețile și carierele lor. 

Tocmai de aceea, încercând să evite cazurile de fotbaliști care vor renunța la bani pentru a se întoarce în Europa, au declanșat o campanie de recrutare de personal cu rădăcini pe Bătrânul Continent, angajat în stafful fiecărei echipe din Saudi Pro League.

Europa răsuflă ușurată! Fereastra de mercato s-a închis și în Arabia Saudită, care a cheltuit aproape un miliard de euro pe achiziții
MERCATO
Europa răsuflă ușurată! Fereastra de mercato s-a închis și în Arabia Saudită, care a cheltuit aproape un miliard de euro pe achiziții

Arabii vor să-i facă să se simtă „ca acasă” pe fotbaliștii aduși din Europa

Astfel, Nicolae Stanciu, Ciprian Tătărușanu, Florin Tănase, Andrei Burcă, Alin Toșca, Andrei Cordea și antrenorul Cosmin Contra vor fi ajutați de jurnaliști, psihologi și alte persoane alese în dorința de a-i face pe jucători să se simtă „ca acasă" la Riyadh, Jeddah și celelalte orașe cu echipă în divizia de elită a Arabiei Saudite. 

Care își propune să fie între primele cinci campionate din lume și ca valoare, nu numai în privința sumelor cheltuite cu transferurile, pentru că la capitolul salarii și alte avantaje materiale nu pot rivaliza cu nimeni de pe glob.

Cum vor interacționa cu lumea arabă?

Pe de altă parte, planul saudiților ar avea și unele fisuri, care ar putea fi provocate de modul în care Cristiano Ronaldo, Benzema, Neymar, Sadio Mané, Mahrez, Kanté, Firmino, Ruben Neves, Brozovic și Kessié vor face trecerea de la viața europeană obișnuită la o lume complet altfel din orașele saudite. 

Cu alte obiceiuri, tradiții, reguli și legi care trebuie respectate, nu pentru câteva săptămâni sau luni, ci chiar ani întregi. Cu existența unor diferențe mari între cei patru granzi, Al-Hilal, Al-Ahli, Al-Nassr și Al-Ittihad, și restul formațiilor.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

S-a pronunțat sentința în cazul hackerului din „Football Leaks” » Ce pedeapsă au dat judecătorii pentru Rui Pinto?

Mărturia șocantă a lui Paul Pogba: „Am vrut să mă las de fotbal. Nu mai voiam să am bani!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează