INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Sevilla i-a găsit înlocuitor lui Mendilibar » Noul antrenor va fi la prima experiență în Europa

Diego Alonso / Foto: Imago
Diego Alonso / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 15:02 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 17:00

Sevilla a găsit rapid antrenor, după demiterea din urmă cu două zile a lui Jose Luis Mendilibar (62 de ani), tehnicianul care a adus al șaptelea trofeu Europa League din vitrina clubului. Diego Alonso (48 de ani), fostul selecționer al Uruguayului, va fi noul antrenor al clubului andaluz.

Sevilla se află în acest moment pe locul 14 în La Liga, cu doar 8 puncte adunate în tot atâtea etape. În Champions League, Sevilla a adunat 2 puncte și se află pe locul 3 în grupa B, din care mai fac parte Lens, Arsenal și PSV.

Diego Alonso n-a mai antrenat după despărțirea de naționala Uruguayului din luna decembrie a anului trecut, când acesta a demisionat deoarece n-a reușit să treacă de grupele Campionatului Mondial. Alonso preluase postul cu doar un an în urmă de la Oscar Tabarez (76 de ani), care a stat pe banca Uruguayului timp de 15 ani.

Dorin Rotariu a semnat cu FCSB! A fost prezentat oficial
FCSB
Dorin Rotariu a semnat cu FCSB! A fost prezentat oficial

Alonso a antrenat mai multe cluburi, printre care și Inter Miami, actuala echipă a lui Lionel Messi, dar Sevilla va fi prima sa experiență din Europa. Uruguayanul le-a mai pregătit de-a lungul carierei pe Bella Vista (Uruguay), Guarani (Paraguay), Penarol (Uruguay), Club Olimpia (Paraguay), Pachuca (Mexic) și Monterrey (Mexic).

Alonso a jucat la mai multe echipe din Spania

Alonso a fost atacant și a bifat 7 selecții în naționala Uruguayului. La nivel de club acesta a evoluat în mai multe campionate din lume, inclusiv La Liga. Alonso și-a început cariera de jucător la fel ca și cea de antrenor, la Bella Vista, pentru care a evoluat din 1995 până în 1999, după care a jucat un sezon la Gimnasia La Plata.

În anul 2000 Alonso se transfera la Valencia, pentru care a bifat 20 de apariții, reușind doar două goluri, iar după un sezon uruguayanul ajungea sub formă de împrumut la Atletico Madrid, care se afla atunci în liga secundă spaniolă, și reușea 22 de goluri în 38 de partide.

Alonso a mai evoluat pentru Racing Santander (Spania), Malaga (Spania), UNAM (Mexic), Real Murcia (Spania), Nacional (Uruguay), Shanghai Shenhua (China), Gimnasia La Plata (Argentina) și Penarol (Uruguay).

Vezi și alte știri: 

Eden Hazard, cel mai talentat fotbalist belgian al ultimului deceniu, s-a retras astăzi: „Trebuie să știm să spunem stop la momentul potrivit”
BELGIA
Eden Hazard, cel mai talentat fotbalist belgian al ultimului deceniu, s-a retras astăzi: „Trebuie să știm să spunem stop la momentul potrivit”
Alexi Pitu va avea un nou antrenor la Bordeaux
BORDEAUX
Alexi Pitu va avea un nou antrenor la Bordeaux

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close