INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LAZIO ROMA

Simone Inzaghi, scrisoare emoționantă la despărțirea de Lazio: „Nu-mi pasă dacă voi fi huiduit sau aplaudat” + Ce spune despre Sarri

Simone Inzaghi. FOTO: Guliver/Getty Images
Simone Inzaghi. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 12:37 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 13:27

Simone Inzaghi și-a luat rămas bun de la fanii lui Lazio printr-o scrisoare publicată astăzi în Corriere dello Sport. Tehnicianul de 45 de ani a semnat deja cu Inter, campioana en-titre din Serie A.

Simone Inzaghi lasă în spate o călătorie impresionantă pe „Olimpico”. A devenit campion alături de Lazio în 2000, cucerind, din postura de jucător, alte trei Cupe, două Supercupe și o Supercupă a Europei. 

Revenit peste ani pe banca lui Lazio, Simone Inzaghi a devenit unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din istoria recentă a clubului. A reușit, de asemenea, să cucerească o Cupă și două Supercupe.

Scrisoarea lui Simone Inzaghi: „Lazio mi-a oferit o oportunitate uimitoare”

„Dragi fani ai lui Lazio. Aveam doar 23 de ani când am ajuns la Roma. Eram doar un puști cu visuri și ambiții, care își dorea să devină un fotbalist faimos. Lazio mi-a oferit o oportunitate uimitoare de a-mi atinge țelurile. Niciodată nu mi-am imaginat că această echipă va deveni casa și familia mea. 

Este o realitate. Am devenit bărbat alături de voi, trăind niște ani senzaționali. Nu voi uita niciodată bucuriile și lacrimile stârnse aici. Victoriile și înfrângerile care mi-au provocat nopți nedormite. Voi lua pentru totdeauna aceste lucruri cu mine. 

De asta nu a fost ușor să merg înainte. Nu e ceva ce poți face într-un minut sau o săptămână. Îmi va lua timp să înțeleg și să aprofundez emoțiile unei schimbări atât de radicale. Nu am probleme în a recunoaște că plecarea de la Lazio a fost una dintre cele mai dificile alegeri pe care le-am făcut în carieră. Nici măcar nu am avut puterea să îmi strâng lucrurile din vestiarul de la Formello. 

Nu vreau să discut despre motivele care m-au împins să iau o asemenea decizie. Toți cei implicați puteau să facă mai multe, dar nu vreau să creez controverse. Niciodată nu am fost genul care să le provoace. 

Niciodată nu aș fi ajuns să-mi îndeplinesc visul de a antrena una dintre echipele mele favorite fără sprijinul președintelului Claudio Lotito și al directorului sportiv Igli Tare. 

În același timp, sunt un profesionist care-și iubește locul de muncă, iar determinarea și ambiția mea mă duc acum departe de Roma. Nu pot nega că sunt total concentrat pe noua mea aventură de la Inter”. 

Simone Inzaghi și-a luat adio de la Lazio: „Împreună, am scris istorie!”

Dar voi, fani, prieteni și colegi, îmi veți lipsi și vreau să știți acest lucru. Nu sunt un om care să folosească o multitudine de cuvinte, dar vreau să fac o excepție acum, mai ales că, pe măsură ce zilele trec, gândurile îmi vin din ce în ce mai mult din adâncul inimii. Am dat tot ce am putut. Chiar în detrimentul familiei, sănătății și corzilor mele vocale. Credeți-mă, primul lucru pe care îl voi face după stabilirea țintarului va fi să verific data în care voi reveni pe Olimpico. 

Și vă spun încă de acum, voi veni la «Curva Nord» să vă spun la revedere. Nu-mi pasă dacă voi fi huiduit sau aplaudat. Accept orice. Dar voi fi acolo. Îi urez toate cele bune lui Mister Sarri, un antrenor grozav, care va face lucruri bune la Lazio și care va găsi un grup extraordinar căruia nu am cum să-i mulțumesc suficient. 

Sunt mulți oameni în spatele ușilor închise la Formello. Unii dintre ei nu sunt cunoscuți, dar sunt importanți pentru toată lumea. Ei m-au acompaniat pe durata acestei călătorii. Nu voi uita niciodată lacrimile voastre, întodeauna veți avea un loc special în inima mea! Întotdeauna voi considera Lazio casa mea și, pentru voi, voi fi doar Simone! A fost un privilegiu și o onoare. Împreună, am scris istorie! Vă iubesc și veți fi pentru totdeauna parte din mine.
 - Simone Inzaghi

Simone Inzaghi îl vrea pe Ștefan Radu la Inter

Ștefan Radu, 34 de ani, ar putea juca din sezonul viitor la Inter. Noul antrenor al nerrazurilor, Simone Inzaghi, îl dorește sub comanda sa, după buna colaborare avută cu românul la Lazio. 

Venirea lui Sarri pe banca lui Lazio este o veste rea pentru Șefan Radu, aflat la final de contract, pentru că Sarri va trece la sistemul cu 4 apărători. Românul își va pierde locul de titular, obișnuit să evolueze într-un modul de trei ca stoper stânga. 

Doar că Radu ar putea prinde transferul carierei la 34 de ani! E dorit de Simone Inzaghi la Inter.

6 trofeea cucerit Ștefan Radu în 13 ani la Lazio: 3 Cupe și 3 Supercupe ale Italiei

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Atletico Madrid este aproape să facă primul transfer al verii » Ofertă de 35 de milioane pentru un mijlocaș

„Ne-am bătut singuri” » Concluzii dure ale nemților după bătălia de la Munchen

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează