INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Ucrainenii suferă, dar nu cedează: „Cea mai mare victorie a noastră e împotriva răului și a agresiunii ruse”

Galben-albaștrii Ucrainei au pierdut finala barajului, 0-1 cu Țara Galilor, foto: Imago
Galben-albaștrii Ucrainei au pierdut finala barajului, 0-1 cu Țara Galilor, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2022 11:40 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 12:09

Galben-albaștrii Ucrainei au pierdut finala barajului, 0-1 cu Țara Galilor, și plâng pentru ratarea calificării la Mondial: „Voiam să le oferim compatrioților puțin zâmbet, dar au rămas numai lacrimi pentru un vis neîmplinit”.

Ucraina nu va fi la Mondial. Unii au cerut ca FIFA să o invite la turneul din Qatar, indiferent ce se întâmplă în play-off, dar galben-albaștrii au refuzat. Au jucat barajul, au câștigat semifinala cu Scoția, 3-1, pierzând finala în fața Țării Galilor, 0-1. 

Doi lideri ai României vor să se retragă din „națională”! Butoi de pulbere după umilința din Muntenegru
Liga Națiunilor
Doi lideri ai României vor să se retragă din „națională”! Butoi de pulbere după umilința din Muntenegru

Oleksandr Petrakov: „Noi suntem aici, iar acasă mor oameni”

Oleksandr Petrakov era afectat când a intrat la conferința de presă. „E o liniște de înmormântare în vestiar", a spus selecționerul, potrivit Tribuna.com. A fost întrebat de Iarmolenko, liderul echipei. 

„Vreau doar să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut”, a răspuns el. Nu voia să vorbească de autogolul căpitanului. Le-a cerut jurnaliștilor să nu-i critice pe jucători: „Puneți totul pe antrenor. Echipa câștigă, antrenorul pierde”. 

Britanicii voiau să afle care e situația în Ucraina. „Dumnezeu să vă protejeze de o asemenea durere. Nimeni nu înțelege cu adevărat ce înseamnă războiul cât timp nu suferă de efectele lui. Noi suntem aici acum, iar acasă mor oameni, realizați asta?". A fost aplaudat de ziariști. 

Roman Iaremciuk: „Lacrimi pentru un vis neîmplinit”

Roman Iaremciuk plângea, ca toți ucrainenii. „Nu am crezut niciodată că fotbalul poate răni. Voiam să le oferim compatrioților puțin zâmbet, dar au rămas numai lacrimi pentru un vis neîmplinit. Ne plângem durerea”. Atacantul găsește puterea să continue: „Mă mândresc că sunt ucrainean, pentru că suntem un exemplu pentru toți. Noi nu cedăm, indiferent cât de greu ne e. Soarta ne va zâmbi, fraților!”. 

Pentru Oleksandr Zincenko, „portarul Hennessey a fost eroul galezilor. Când goalkeeperul e omul meciului, înseamnă că echipa adversă a controlat jocul”. Gândurile lui, la fel ca ale tuturor colegilor, trec granița fotbalului: „Cea mai mare victorie a Ucrainei, așteptată de o lume întreagă, e împotriva răului și a agresiunii ruse”. 

Ucraina acuză arbitrajul: „Nu eroare, ci evidență. Un penalty clar”

Ucraineanul Yevhen Aranovski, arbitru FIFA, îl acuză pe „centralul” spaniol Mateu Lahoz că nu a dat 11 metri la faultul lui Allen asupra lui Iarmolenko, în minutul 40. „Sunt foarte supărat. Aceasta a fost o greșeală evidentă a arbitrului. Cuvântul-cheie nu e eroare, ci evidență. A fost un penalty foarte clar, care trebuia acordat. Un moment cenușiu al partidei”, a declarat Aranovski. 

Fotbalul este emoție. Dacă le putem oferi fanilor emoție, atunci e minunat. Esența muncii noastre. Am pierdut nemeritat.

- Oleksandr Zincenko, mijlocaș Ucraina 

Am ieșit cu fruntea sus și cu o mândrie incredibilă. Rezultatele nu sunt totul în viață. Mergem mai departe. Glorie Ucrainei!

- Andri Șevcenko, fost internațional și selecționer Ucraina 

Calificare în memoria lui Gary Speed 

Rob Page, 47 de ani, a devenit selecționer interimar pe 3 noiembrie 2020, după arestarea lui Ryan Giggs, acuzat de violență domestică, abuz și comportament coercitiv. Page a rămas pe banca Țării Galilor și la Euro, anul următor, și tot el este cel care a calificat naționala Wales la primul său Mondial după 64 de ani. 

I-a dedicat performanța lui Gary Speed, fost mare internațional galez, care era selecționerul „dragonilor” pe 27 noiembrie 2011, ziua când s-a sinucis. A fost găsit spânzurat, în casa lui. Avea doar 42 de ani. „Speed a pornit această călătorie în urmă cu 12 ani. El a schimbat calea, a făcut diferența. Această victorie e în memoria lui”, a declarat Page.

Citește și: 

Bulgaria, umilită de Georgia în Liga Națiunilor » Antrenorul Petrov și-a dat demisia imediat după meci

De asta nu prelungește cu Liverpool? Un COLOS din Europa i-a promis lui Salah că-l transferă în 2023!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
carol_k
carol_k  •  06 Iunie 2022, 12:45

Poate va intoarceti in Ucraina sa luati o arma in mana, acolo e nevoie de voi. Moralul il sustine cel din buncar, le citeste de pe prompter texte cu impact emotional.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează