INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Un alt titular de la Real Madrid se plânge de atacuri rasiale » Ce i s-a întâmplat brazilianului în preliminariile CM 2026

Rodrygo, după golul 2 din Real Madrid - Osasuna // foto: Guliver/gettyimages
Rodrygo, după golul 2 din Real Madrid - Osasuna // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 11:47 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 13:35

Rodrygo (22 de ani), care a avut o altercație cu Leo Messi în meciul Brazilia - Argentina 0-1 din preliminariile CM 2026, a denunțat abuzurile cu tentă rasistă suferite pe rețelele de socializare: „Conturile mele au fost sufocate de insulte și chestii absurde!”

După Vinicius Jr. a venit rândul unui alt coleg de la Real Madrid și naționala Braziliei să fie victima unor atacuri rasiale. Rodrygo a denunțat că a fost insultat și abuzat prin mesajele primite pe conturile sale de pe rețelele sociale, invadate de acuzații oribile la adresa celui care avusese o altercație cu Leo Messi, în timpul partidei Brazilia - Argentina 0-1, jucată în calificările pentru CM 2026.

„Rasiștii nu se odihnesc niciodată, ei sunt tot timpul la serviciu! Conturile mele aproape că au fost blocate de tot felul de mesaje și de chestii absurde".

„Ghinion, noi nu ne vom opri niciodată!"

Lui Rodrygo i s-au trimis emoji-uri cu banane și cu maimuțe. Potrivit Globo Esporte, internaționalul brazilian are de gând să-i dea în judecată pe toți cei care l-au agresat verbal. El a postat pe Instagram și Twitter în acest sens un mesaj de protest:

„Dacă nu facem ceea ce vor ei, dacă nu ne comportăm cum gândesc ei că ar trebui, dacă îmbrăcăm ceva care îi deranjează, dacă nu lăsăm capul jos atunci când ne atacă, dacă nu ocupăm spațiile despre care ei pretind că le aparțin, rasiștii vor acționa cu comportamentul lor criminal. Ghinion pentru ei, nu ne vom opri niciodată".

Rodrygo, susținut de Vinicius Junior!

Mijlocașul ofensiv al lui Real Madrid (20 de selecții și 4 goluri la Selecao) a primit imediat un mesaj de susținere de la echipa de club și de la colegul Vinicius Jr. Acesta din urmă s-a revoltat și a cerut măsuri drastice împotriva celor ce îl insultă aproape la fiecare partidă jucată în deplasare în LaLiga. 

Vini a lansat și o campanie în Brazilia de combatere a acestui flagel. Extrema stângă a lui Real Madrid s-a folosit de Black Consciousness Day, marcată în Brazilia pe 20 noiembrie, pentru a da startul unei campanii puternice al cărei mesaj să fie îndreptat împotriva rasiștilor: "Rasism, nu vă faceți că nu vedeți!".

Campania jucătorului madrilen e îndreptată în a combate, a sancționa și a educa toate persoanele cu astfel de convingeri. Vini speră să aibă succes cu inițiativa legislativă care să considere insulte rasiale ca delict mai grav decât e catalogat în prezent 
- Globo Esporte, cotidian brazilian

Citește și

Criza de atacanți îi forțează să-l convoace pe cel mai tânăr debutant din istoria Serie A! Cine e puștiul chemat de urgență de o fostă campioană
ITALIA
Criza de atacanți îi forțează să-l convoace pe cel mai tânăr debutant din istoria Serie A! Cine e puștiul chemat de urgență de o fostă campioană
Avocatul Shakirei, declarație incredibilă: de ce era mai bine să se cupleze cu Sergio Ramos, nu cu Pique!
SPANIA
Avocatul Shakirei, declarație incredibilă: de ce era mai bine să se cupleze cu Sergio Ramos, nu cu Pique!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează