INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un vicecampion mondial a ajuns asistent la fosta echipă a lui Radu Drăgușin » Ce misiune imposibilă are!

Frank Ribery, discutând cu un coleg din stafful tehnic al Salernitanei / Foto: Imago
Frank Ribery, discutând cu un coleg din stafful tehnic al Salernitanei / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 18:37 / Actualizat marti, 19 martie 2024 20:15

Franck Ribery (40 de ani), fost multiplu campion al lui Bayern și finalist la CM 2006, va fi pus „secund” la Salernitana, echipa la care s-a retras ca jucător. „Lanterna roșie” va fi condusă de al patrulea antrenor în acest sezon, Stefano Colantuono, ce îl înlocuiește pe Fabio Liverani, concediat în urma ultimului eșec, 0-1 cu Lecce.

Un fost mare star al fotbalului francez își va începe cariera de antrenor la 40 de ani. Franck Ribery a ales să accepte oferta venită de la Salernitana, chiar echipa la care și-a agățat ghetele în cui pe 20 octombrie 2022.

De nouă ori campion al Germaniei cu Bayern, fosta extremă stânga va fi asistentul lui Stefano Colantuono. Antrenorul care îndeplinea funcția de șef al Academiei clubului din august 2022 și fusese "principal" tot la Salernitana, între 17 octombrie 2021 și 15 februarie 2022, va avea o misiune aproape imposibilă, de a salva echipa de la retrogradarea în Serie B.

Un căpitan important al lui Tottenham îl critică pe Drăgușin, dar crede în el: „Va fi un jucător foarte bun la Spurs
STRANIERI
Un căpitan important al lui Tottenham îl critică pe Drăgușin, dar crede în el: „Va fi un jucător foarte bun la Spurs"

Și pentru Ribery, fostul elev al lui Gică Hagi în 2005, an în care a câștigat Cupa Turciei, se afla încă de la începutul stagiunii în stafful tehnic.

Ribery a fost coleg în teren cu Radu Drăgușin

Frank Ribery a pus capăt carierei de jucător după 25 de meciuri la Salernitana, în care nu a reușit să marcheze, mai ales din cauza deselor accidentări. A fost coleg la formația din sudul Italiei cu Radu Drăgușin, trecut pe la „I Granata" în primele șase luni ale lui 2022.

Fostul mare internațional din Hexagon a intrat pentru ultima oară în teren ca fotbalist pe 7 august 2022, într-un meci din primul tur al Cupei Italiei pierdut pe teren propriu împotriva Parmei (0-2), echipa la care au evoluat atunci alți români, Dennis Man și Valentin Mihăilă

Studiază la Coverciano pentru licența UEFA B

Sky Sports, care a furnizat informația că Ribery va fi promovat ca antrenor secund, nu a precizat exact rolul atribuit la Salernitana. Contractul său de colaborator expiră pe 30 iunie 2024 și, mai ales în cazul probabilei retrogradări, clubul nu i-l va mai prelungi. Oricum în prima jumătate a sezonului a lipsit, fiind ocupat cu urmarea cursului de antrenori pentru a obține licența UEFA B la școala de la Coverciano.

Un vicecampion mondial a ajuns asistent la fosta echipă a lui Radu Drăgușin » Ce misiune imposibilă are!
Franck Ribery și-a luat la revedere de la tifosii Salernitanei la meciul cu Udinese din 27 mai 2023 / Foto: Imago

Frank se și operase la genunchi și a stat mai mult lângă familie, abia de-acum fiind chemat să scoată echipa din coada ierarhiei din Serie A. Presa italiană estimează că Ribery ar putea îndeplini rolul de „interfață" între noul antrenor și echipă, iar din vară ar reveni la Bayern, ca antrenor la o echipă de juniori.

715meciuri a strâns în cariera de jucător Franck Ribery la 9 echipe, reușind 151 de goluri și 224 asisturi. La naționala Franței are 81 de selecții și 16 goluri

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Karatistul
ADVERSARI EURO 2024
„Karatistul" pe care-l vom înfrunta la Euro a venit în kimono la reunirea Belgiei!
Fiorentina plânge » Directorul executiv a murit astăzi. Mâine ar fi împlinit 58 de ani
ITALIA
Fiorentina plânge » Directorul executiv a murit astăzi. Mâine ar fi împlinit 58 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
portardelegenda
portardelegenda  •  20 Martie 2024, 08:42

Si nu era mai simplu sa titrezi că. ,,Ribery va fi asistent la Genoa " . De ce trebuia sa plusezi iar cu numele ,,Dragușin " că si așa ati ajuns de îi mediatizati si pârțurile pe care le trage . Disperaților

Vezi toate comentariile (1)
Comentează