INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Urmărire ca-n filme după ambuscadă! Noi detalii despre atacul cu cuțite în care au fost implicați Özil și Kolašinac

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2019 10:04

Mesut Özil și Sead Kolašinac, jucătorii lui Arsenal, au fost atacați în plină zi la Londra de doi bandiți înarmați cu cuțite. Puternicul Kolašinac s-a bătut cu mâinile goale

De-abia se întorseseră din turneul american cu Arsenal. Marți seară, au jucat la Washington (2-2 în fața lui Real), iar a doua zi erau la Londra. Joi, la 5 după-amiază, Mesut Özil și Sead Kolašinac, buni prieteni (amândoi au debutat în fotbal la Schalke), ambii născuți în Germania, unul de origine turcă, al doilea evoluând pentru naționala Bosniei, erau în Childs Hill, pe o stradă plină de vile în nordul capitalei Angliei, când au fost atacați.

67402739 751254415291264 5234017992114700288 n

„Forța sa fizică o are datorită rădăcinilor bosniace”

O ambuscadă pusă la cale de doi indivizi pe scutere, scris Daily Mail. După ce au blocat mașina condusă de Özil, un Mercedes 4x4 G-Class, au sărit la ei înarmați cu cuțite, dar au greșit ținta. Kolašinac, 26 de ani, cinci ani mai mic decât Özil, este supranumit „Tancul” sau „Distrugătorul” pentru forța sa uriașă. Nu e foarte înalt, are 1,83 m, însă e solid, puternic. „Forța sa fizică o are datorită rădăcinilor bosniace”, se mândrește tatăl lui, Faik. Cel care a fugit din Bosnia împreună cu soția pentru a scăpa de războiul care-i devasta țara cu puțin timp înainte să apară pe lume Sead.

S-a apărat folosind portiera SUV-ului ca scut

Fundașul stânga a ieșit din Mercedes și i-a înfruntat cu mâinile goale. Cu pumnii, folosind portiera SUV-ului ca scut. Așa i-a respins. Numai că bandiții n-au renunțat. Kolašinac s-a urcat în mașină, Özil a accelerat, însă au fost urmăriți. O urmărire în viteză ca în filme, dezvăluie jurnaliștii englezi, care au discutat cu mai mulți martori oculari. 

S-au refugiat la Likya

Aproape doi kilometri, infractorii s-au ținut după ei. Mesut știa că, dacă vor ajunge pe Golders Green Road, vor scăpa. Acolo e un restaurant turcesc, Likya, unde el și Sead merg deseori. A frânat brusc, cei doi au sărit din Mercedes și s-au refugiat înăuntru. Iar indivizii au dispărut, înainte să vină poliția. 

Până la urmă, a fost doar o tentativă de jaf. Atacul nu a reușit, pentru că „tancul” s-a opus.

„Incredibil cât curaj a avut Sead Kolašinac. Se părea că se bate singur cu toată banda motoriștilor înarmați cu cuțite”
Piers Morgan, cunoscut jurnalist englez, fan Arsenal

„L-am văzut pe Özil urmărit de indivizi înarmați cu cuțite. Era îngrozit, alerga să scape cu viață. Bandiții s-au oprit când fotbaliștii au intrat în restaurant. Și au fugit observând că se adună lumea”
Martor la tentativa de jaf, declarație pentru Daily Mail

 

„Nu a fost simplu ca refugiați”

În urmă cu doi ani, Kolašinac a declarat într-un interviu pentru presa engleză că „trebuie să mulțumesc Germaniei pentru tot, la fel ca familia mea. În țara mea era război, nu a fost ușor pentru părinți să plece și să trăiască, nu a fost simplu ca refugiați”. Fundașul stânga, 25 de selecții pentru naționala Bosniei, a completat: „Germania a făcut totul posibil”. 

A fost luna trecută la nunta lui Sead

Prietenia dintre Özil și Kolašinac a început de mult timp. Faptul că amândoi au început fotbalul profesionist la Schalke i-a unit. Mesut, care a insistat pentru transferul lui Sead la Arsenal, a fost luna trecută la nunta acestuia împreună cu soția sa, actrița turcă Amine Gülşe. Și Özil se căsătorise tot în iunie, la Istanbul.

„Sunt doar un imigrant când pierdem”

Dacă Sead Kolašinac e recunoscător Germaniei pentru că i-a salvat de război, în schimb, Mesut Özil a intrat în conflict cu țara în care s-a născut. După Mondialul de anul trecut, mijlocașul care va împlini 31 de ani în octombrie s-a retras de la națională înfuriat de cei care îl criticau mai ales pentru legătura cu dictatorul turc Recep Tayyip Erdoğan. „Sunt neamț când câștigăm și sunt doar un imigrant când pierdem”, a izbucnit Özil.

L-au amenințat cu pistolul

Cei doi nu au fost singurii fotbaliști atacați în Londra în timp ce erau la volan. În 2016, Andy Carroll (atunci vârful lui West Ham United) a fost urmărit de doi indivizi pe motociclete, unul dintre ei amenințându-l cu pistolul. Voiau să-i fure jucătorului ceasul de 25.000 de euro. În cele din urmă, Carroll, care conducea un Jeep Wrangler, a reușit să scape. 

Citește și: 

Mesut Ozil și Sead Kolasinac au fost atacați de doi motocicliști înarmați! Secvențe uluitoare: fundașul din Bosnia s-a luptat cu cei doi tâlhari

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
spritz123
spritz123  •  26 Iulie 2019, 13:14

asta articol..bine documentat... mertzan...Jipan...motoristi :))))

rammstein_deutschland
rammstein_deutschland  •  26 Iulie 2019, 10:46

Mai tare decat queen of the south ! Cum le stie nea 50% pe toate...a stiut ce a gandit Ozil ..adica cum s-a folosit de portiera scut si s-a batut cu pumnii ???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează