INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Oficial! Drum liber spre Barcelona » Xavi s-a despărțit de Al Sadd și urmează să semneze cu catalanii

Xavi Hernandez
Foto: Imago
Xavi Hernandez Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 12:59 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 13:36

Al Sadd a anunțat oficial despărțirea de Xavi Hernandez (41 de ani), tehnician ce va urma să ajungă pe banca Barcelonei.

Xavi s-a despărțit oficial vineri de Al Sadd și urmează să semneze contractul cu FC Barcelona. Anunțul a fost făcut chiar de qatarezi, care anunță că spaniolii au plătit clauza de reziliere pentru a-l lua pe tehnician.

„Conducerea clubului Al-Sadd anunță că antrenorul Xavi va pleca la FC Barcelona, după ce clauza de reziliere a fost achitată integral. Am convenit asupra unei cooperării cu Barcelona în viitor. Xavi este o parte importantă a istoriei lui Al-Sadd și îi dorim succes”, au scris qatarezii pe Twitter.

5.000.000 de euroa fost clauza de reziliere a lui Xavi, pe care catalanii au achitat-o

Xavi, la Barcelona

Potrivit celor de la Deportes cuatro, Xavi a semnat deja cu catalanii un contract valabil până în 2024.

Acesta ar urma să fie anunțat oficial de Barcelona în cursul zilei de sâmbătă, iar duminică Xavi să însoțească echipa la Vigo, unde catalanii înfruntă Celta în campionat pentru a fi alături de echipă din tribună.

Xavi, plan SF la Barcelona: 4 achiziții de top cerute lui Laporta

Deși încă nu a fost prezentat oficial de Barcelona, Xavi deja și-a expus planul pentru a îmbunătății lotul catalanilor, serios afectat după plecările mai multor fotbaliști importanți și accidentările de durată din cadrul echipei.

Barcelona se află într-o criză financiară fără precedent din cauza datoriilor, dar cu toate acestea, presa din Spania scrie că Xavi ar fi pus pe foaie 4 transferuri de top. 

I-ar fi cerut lui Laporta să-i aducă 4 nume grele: Pogba, Haaland, Dani Olmo și Jules Kounde, cu ajutorul cărora să construiască viitoarea formație a Barcelonei, anunță El Nacional.

Xavi, lăudat de Pep Guardiola

„Nu am niciun dubiu că Xavi este pregătit pentru acest post. Citește perfect jocul, are pasiunea necesară. Are mai multă experiență decât aveam eu când am devenit antrenor la Barcelona. Xavi e foarte bun, sper să înapoi în top, încet, încet”, declara Pep Guardiola în urmă cu puțin timp.

Xavi, CV ca jucător

  • 767 de partide în tricoul catalanilor, al doilea după Messi
  • 85 de goluri marcate
  • 17 sezoane la prima echipă
  • 8 titluri La Liga (1999, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015)
  • 3 Cupa Regelui (2009, 2012, 2015)
  • 4 Liga Campionilor (2006, 2009, 2011, 2015)
  • 2 Supercupa Europei (2009, 2011)
  • 2 CM Cluburi (2009, 2011)
  • 24 de goluri și 28 de pase de gol în 98 de meciuri jucate pentru Al Sadd (2015-2019)
  • 4 titluri în Qatar cu Al Sadd

Xavi, CV ca antrenor

  • 7 trofee câștigate cu Al Sadd, printre care Qatari League, Cupa Qatarului și Supercupa

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi, la fel ca Ronaldo! Motivul pentru care eroul lui Rangers e comparat cu Cristiano: „A redus mulțimea la tăcere”

Ce scrie presa din Olanda despre greșeala de arbitraj de la primul gol al celor de la AZ în meciul cu CFR Cluj

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (12)
fibra
fibra  •  05 Noiembrie 2021, 19:15

O glumă.

melcul_furios
melcul_furios  •  05 Noiembrie 2021, 19:05
Postat de michael pe 05 Noiembrie 2021, 15:31

Cu siguranță va schimba ceva, chiar și în condițiile astea de austeritate!! El vede jocul, față de precedentul, jucătorii tineri așteaptă să învețe de la el, sunt convins că va ști unde să pună fiecare jucător în teren și să-i transmită ce are de făcut. Sezonul ăsta în UCL nu prea mai are ce face, dar în La Liga, Barca a jucat doar 11 meciuri, până la 38, este suficient să se redreseze, mai ales dacă mai fac 2-3 transferuri bune(nu scumpe și proaste). Mai depinde și pe cine va aduce Xavi în staff, are nevoie și aici de niște ”gladiatori” și care ”văd” fotbalul, nu niște adormiți. Am înțeles că Puyol ar fi dorit, ăsta da, și ca jucător a fost într-adevăr, un gladiator.

Toti antrenorii vad jocul cumva, evident diferit. Problema este ca Barcelona nu are jucatori, este fortata sa foloseasca foarte multi copii care nu au experienta si nici nu sunt extrem de buni iar in conditiile astea nu poti avea rezultate grozave. Xavi a fost un jucator mare insa pana acum avem Lampard si Pirlo, doi jucatori uriasi care nu au stralucit ca antrenori. Nu conteaza cine e antrenor la BArcelona, nu se poate compara cu loturile lui Atletico si Real care si ele au antrenori seriosi. De exemplu azi BArcelona nu are atacant central deloc si nici extreme de meserie, asa cum Real il are pe Vinicius extrema si Benzema central. Cum sa construiesti o echipa cand pui u nfundas de exemplu (Dest) sau un mijlocas (Gavi) sa joace ca extrema?

rumunek
rumunek  •  05 Noiembrie 2021, 18:48

Se pune mult accent pe similitudinile cu parcursul lui Guardiola. Cam același post, fost căpitan al Barcei, produs al lor, trimis prin lumea largă un pic fără voia lui. Va fi asta de ajuns pentru o carieră de antrenor ca a lui Pep? Timpul ne va demonstra, doar că Pep avea un lot extrem de talentat, față de ceea ce poate oferi Barca acum. De cumpărat jucători nu poate fi vorba, doar poate să găsească prin scouting niște perle nevăzute de alții până acum sau să aibă ceva extraordinar prin academie. Doar că de ceva timp celebra La Masia scoate cam cât Viitorul.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează