INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

REAL MADRID - ATHLETIC BILBAO. Zinedine Zidane, fermecat de Karim Benzema, salvatorul „galacticilor”: „E clar cel mai bun atacant francez din istorie!”

Zinedine Zidane și Karim Benzema +9   FOTO
Zinedine Zidane și Karim Benzema

Articol de - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 11:04 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 11:31

Zinedine Zidane (48 de ani) își laudă iar golgeterul ce a salvat-o pe Real Madrid cu „dubla” din final cu Athletic Bilbao, scor 3-1: „Karim Benzema nu este un 9 pur, nu se gândește doar să înscrie și intră în combinații. De aceea îl iubesc atât”.

Real Madrid atacă din nou cu convingere șefia în LaLiga, după al treilea succes în serie, 3-1 cu Bilbao. A fost încă un meci în care Los blancos au fost salvați de Benzema. Francezul, autorul unei "duble" cu Gladbach în finala pentru "optimile" Champions, a repetat luni performanța, tot în Valdebebas. Și a rupt rezistența bascilor la 1-1, în inferioritate numerică din minutul 13 (eliminat Raul Garcia). Are 10 goluri și 3 assisturi în 16 jocuri stagionale, în trei lipsind din cauza accidentării musculare.

Zinedine Zidane: „La 32 de ani, Benzema e complet”

„Pentru mine, Karim este clar cel mai bun atacant francez din istoria, fiindcă o demonstrează la Madrid din plin, în peste 500 de meciuri, cu golurile sale. Cifrele-record vorbesc pentru el. La 32 de ani e un fotbalist complet. Nu e un 9 pur, nu se gândește doar să înscrie și intră în combinații. Așa îmi place fotbalul și de aceea îl iubesc atât. Are simțul porții și înscrie când e nevoie, cum s-a întâmplat și acum. Nimeni nu e ca Benzema”, l-a elogiat antrenorul campioanei pe omul serii.

Thibaut Courtois, reflex capital

N-a câștigat însă Karim Benzema singur cu Athletic. La 2-1, în prelungiri, oaspeții puteau egala, dar Courtois a avut o paradă extraordinară la ocazia lui Mikel Vesga. Iar pe contratac, Benzema a făcut operă de artă. Este și meritul lui Toni Kroos, care a deschis scorul din pasa lui Vinicius Junior. Și cifrele neamțului sar în ochi: 3 șuturi, 53 de pase reușite din 53, 3 dueluri din 3 câștigate și 6 recuperări. A fost al nouălea său gol din 20 la Real realizat cu un șut din afara careului, în 295 de meciuri.

28 de goluria reușit cu capul Benzema în LaLiga. Doar patru îl întrec, Cristiano (52), Fernando Llorente (42), Sergio Ramos (39) și Stuani (29)

200 de meciurica titular a bifat Varane în LaLiga, dintre care 116 cu Zidane la Real, la egalitate cu Kroos. Cele mai multe le are Benzema (118)

VIDEO. Real Madrid își renovează stadionul! Cum va arăta noul „Santiago Bernabeu“

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

A mințit Ousmane N'Doye? Ce a postat Demba Ba după anunțul că s-a împăcat cu Sebastian Colțescu

Marius Șumudică și-a cucerit jucătorii: „Îl iubesc, nu am mai lucrat niciodată cu un asemenea antrenor”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
valiomanid
valiomanid  •  16 Decembrie 2020, 13:06

Merita felicitat si aLbitrul, si-a facut treaba in min. 13 !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează