Griezmann e „cel care luminează jocul Franței” » Cel mai bun pasator din istoria naționalei albastre

Antoine Griezmann, Foto: Imago Images
Antoine Griezmann, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 14:53 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 15:21

Antoine Griezmann, 31 de ani, a acceptat rolul cerut de selecționerul Didier Deschamps (54 de ani), conectează apărarea de atac și le face cadou mingi de gol coechipierilor. Are 28 de assisturi pentru Franța, 3 la Campionatul Mondial 2022. Numărul 1 la pase decisive la turneul din Qatar, unul dintre cei mai curajoși „cocoși” la 2-1 cu Anglia, în „sferturi”.

La această națională a Franței, varianta 2022, se văd mai mult atacanții. Kylian Mbappe și Olivier Giroud, primii doi golgheteri ai Mondialului din Qatar (5 și 4 reușite). Mbappe e cel mai tânăr jucător care ajunge la nouă goluri la turneul final până la 24 de ani, Giroud e marcatorul numărul 1 în istoria „Les Bleus” (53). 

Schimbare majoră înainte de semifinalele Campionatului Mondial: începe „Visul”
DECIZIE
Schimbare majoră înainte de semifinalele Campionatului Mondial: începe „Visul”

Chiar și portarul s-a remarcat la „cocoși”. Hugo Lloris, căpitanul, tocmai l-a depășit pe Lilian Thuram și e primul la selecții (143).

Antoine Griezmann, talent și inteligență

Dar poate cel mai important albastru al lui Didier Deschamps în acest turneu este Antoine Griezmann. Golgheter și MVP la Euro 2016, apoi cel mai prolific francez la CM 2018 (4, la egalitate cu Mbappé, după Kane, 6), AG7 a acceptat rolul cerut de selecționer. 

Cel care a evoluat pe toate posturile ofensive conduce acum, prin talent și inteligență, întreaga echipă, coordonează jocul, conectează apărarea de atac și face și faza defensivă. Știe că „trebuie să fim echilibrați în joc. Fără o apărare extraordinară, nu poți câștiga marile competiții”, a spus Antoine pentru The Athletic.

Antoine Griezmann, două assisturi împotriva Angliei

Griezmann nu a înscris încă niciun gol la CM 2022, dar nu înseamnă că nu ajută enorm avangarda. Este cel mai eficient pasator al Franței, cu trei assisturi, pe locul 1 în topul general (alături de Kane și Bruno Fernandes, ambii eliminați). Două mingi de gol le-a oferit lui Tchouameni și Giroud, la 2-1 în „sferturi” cu Anglia.

72de meciuri consecutive are Antoine Griezmann la naționala Franței

Sâmbătă, a devenit „regele” pasatorilor albaștri, din toate timpurile. 28 de daruri la națională, Griezmann! În spatele lui au rămas alți doi campioni mondiali legendari, Thierry Henry (27) și Zinedine Zidane (26).

„Antoine Griezmann, știința pasei”

Pentru L'Equipe, burgundul în vârstă de 31 de ani este "maestrul" și, când îi decriptează evoluțiile, scrie despre „știința pasei”. 

Iar Sabri Lamouchi, ex-internațional francez și fost selecționer al Coastei de Fildeş și manager la Nottingham Forest, vorbește în analiza sa de „cel care luminează jocul”.

42de goluri are AG7 pentru "Les Bleus", al 3-lea în topul golgheterilor

VIDEO. Miodrag Belodedici: „Franța stă cel mai bine în teren”

Citește mai multe știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Selecționerul miracolului Maroc acuză marile cluburi europene de rasism

Kylian Mbappe, dezlănțuit! Ce a făcut după penalty-ul ratat de Kane în meciul Anglia - Franța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bombon
bombon  •  11 Decembrie 2022, 15:37

OK, și? Meme ce părere are?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează