ANALIZA GSP Olivier Giroud, aproape de o performanță incredibilă! „Kartul” poate fi golgheterul all-time al Franței » Peste Thierry Henry!

Olivier Giroud poate fi golgheterul all-time al Franței. Foto: Imago Images
Olivier Giroud poate fi golgheterul all-time al Franței. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 12:53 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 14:04

Neșansa lui Karim Benzema (34 de ani), șansa lui Olivier Giroud. La 36 de ani, atacantul lui Milan va fi titularizat de Didier Deschamps (54 de ani) la Franța și, dacă înscrie trei goluri la Campionatul Mondial din Qatar, va fi cel mai prolific jucător din istoria „cocoșilor galici”, cu 52 de reușite.

  • Franța face parte din grupa D, alături de Danemarca, Tunisia și Australia
  • Marți, 22 noiembrie, ora 21:00, echipa lui Didier Deschamps înfruntă Australia. Meciul e liveTEXT pe GSP și în direct la TV, pe TVR 1.

Franța a rămas fără Benzema, accidentat. Selecționerul Deschamps revine la a doua variantă, cum a făcut-o întotdeauna. Olivier Giroud, 36 de ani, va fi titular și marți, contra Australiei, și în toate celelalte meciuri de la Mondial. 

Vârful din Chambery a fost mereu subapreciat, mereu în umbra lui Benzema (considerat marele talent) și când atacantul lui Real era suspendat la națională după „scandalul Valbuena”

Fotbalistul cu peste 140 de meciuri în Serie A regretă transferul la CFR Cluj: „Am crezut că e alegerea bună...”
CFR CLUJ
Fotbalistul cu peste 140 de meciuri în Serie A regretă transferul la CFR Cluj: „Am crezut că e alegerea bună...”

Karim Benzema: „Nu poți confunda o mașină de Formula 1 cu una de karting” 

Chiar Benzema l-a ironizat pe Giroud, la un moment dat. În primăvara lui 2020, acesta spunea într-un live pe Instagram: „Nu poți confunda o mașină de Formula 1 cu una de karting și sunt drăguț când afirm acest lucru”. 

Karim era bolidul care zboară cu 300 km/h, iar atacantul lui Milan era kartul. Și mai zicea: „Nu va fi niciodată spectaculos. Griezmann și Mbappe se remarcă, el își suflecă mânecile și face munca murdară”. 

În același an, Giroud îi răspundea în stilul lui. Amabil, fără să caute conflicte: „Am râs. M-au amuzat cuvintele lui, nu cred că au fost răutăcioase. Cariera mea la națională ar fi fost și mai bună dacă aș fi putut juca mai mult alături de Benzema”.

Dar, când au fost împreună la lot, Olivier era mai mult rezerva lui Karim. Juca din start numai dacă Benzema era menajat sau când antrenorul îi voia împreună în iarbă, ceea ce se întâmpla rareori. A pătruns și și-a stabilizat locul în primul „11” doar după suspendarea rivalului. 

Olivier Giroud, primul gol la Euro, contra lui Tătărușanu 

EURO 2012. Benzema era titular. Giroud a jucat 3 meciuri din 4, însă numai ca rezervă, prinzând în total 32 de minute pe teren. Selecționer era Laurent Blanc, cel care l-a promovat pe Olivier printre „Les Bleus”.

CM 2014. Benzema numărul 1, din nou, la primul turneu final cu Deschamps pe bancă. Giroud, cinci jocuri, doar două titular, 166 de minute și un gol, întâia sa reușită la Mondial.

EURO 2016. Benzema suspendat pe termen nelimitat, Giroud în formula standard. La deschidere, Olivier a fost în premieră integralist la un turneu final și primul gol la Euro, la 2-1 cu România. Copleșitor în duelul aerian cu Tătărușanu, la 1-0. 6 întâlniri, toate titular, 439 de minute, trei goluri marcate. Franța a pierdut finala, 0-1 după prelungiri în fața Portugaliei.

Olivier Giroud, aproape de o performanță incredibilă! „Kartul” poate fi golgheterul all-time al Franței » Peste Thierry Henry!
Karim Benzema și Olivier Giroud. Foto: Imago Images

Olivier Giroud, campion mondial fără șut pe poartă! 

CM 2018. Benzema, iar absent. Giroud, titular în 6 din cele 7 meciuri jucate (de patru ori 90 de minute, în alte două rânduri peste 80 de minute). Și totuși, zero goluri (Franța, 14) și zero mingi pe poartă un turneu întreg, deși a avut 13 șuturi! Dar „cocoșii galici” au ieșit campionii lumii. 

EURO 2020. Benzema readus în lot și titular. Giroud, rezervă în toate cele patru partide, ca la Euro 2012. A apărut pe teren doar la două jocuri, adunând numai 40 de minute. 

CM 2022. Benzema accidentat, Giroud vârful „Les Bleus”. Și Olivier poate realiza o mare performanță în Qatar. Are acum 49 de goluri în 114 selecții, e al doilea în topul golgheterilor Franței. Încă trei reușite și îl va întrece pe Thierry Henry (51). Giroud va deveni cel mai prolific jucător din istoria naționalei albastre. Un „kart” foarte eficient. 

TOP 5 GOLGHETERI FRANȚA

NumeGoluriMeciuriGoluri/Meci
1. Thierry Henry511230,41
2. Olivier Giroud491140,43
3. Antoine Griezmann421100,38
4. Michel Platini41720,57
5. Karim Benzema37970,38

Mai multe corespondențe din Qatar:

Reporterii GSP, la pas pe Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square Manhattan” în mijlocul lumii arabe

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează