Scrisoarea deschisă a lui Pele pentru brazilieni: „Acesta este visul meu”

Pele
Pele

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 11:29 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 13:50

Pele (82 de ani) a transmis un mesaj din spital pentru brazilieni în care a vorbit despre prestația Selecao de la Campionatul Mondial din Qatar.

Brazilia a fost eliminată de Croația în sferturile CM 2022, iar Pele, care duce o luptă crâncenă cu cancerul la colon, a vorbit despre visul cuceririi celui de-al șaselea Mondial de naționala Selecao. Legendarul atacant are în palmares 3 titluri mondiale din cele 5 cucerite de Brazilia.

Cel mai nebun bilet din istorie? După 9 luni de emoții a ajuns la ultimul meci, Argentina - Franța! A cedat în această dimineață și a dat cashout pentru o sumă enormă
ARGENTINA - FRANȚA
Cel mai nebun bilet din istorie? După 9 luni de emoții a ajuns la ultimul meci, Argentina - Franța! A cedat în această dimineață și a dat cashout pentru o sumă enormă

Scrisoarea lui Pele pentru brazilieni

„Viața este o oportunitate. Ce facem cu ea depinde de fiecare dintre noi. Facem bine și facem rău. La victorie sărbătorim. Înfrângerea ne învață. Viața este întotdeauna generoasă și oferă noi începuturi. Cu fiecare zi care trece, începem un nou drum. Și în acest ciclu, cultivăm vise care nu mor niciodată, indiferent de eșecurile din timpul călătoriei.

Acest lucru este valabil pentru toată lumea, dar atunci când visul tău este să fii jucător de fotbal, oportunitățile sunt mult mai rare și visele mult mai îndepărtate. Regresele nu sunt mai dureroase decât cele ale oricui altcuiva în viață. Cu toate acestea, fotbaliștii sunt judecați de mult mai mulți oameni, nu credeți? Și, ca să fim corecți, și victoriile sunt mult mai sărbătorite.

În ciuda durerii pe care o resimțim în urma eliminării noastre de la Cupa Mondială, îi rog pe brazilieni să-și amintească ce ne-a adus primele cinci stele pe piept. Iubirea este cea care ne mișcă”, a transmis Pele pe Instagram

Pele: „Acesta este visul meu”

„Nu știu ce ne face să fim atât de înnebuniți după fotbal. Fie că este vorba de dragostea pentru unirea prieteniilor adevărate în jurul sportului, pentru strigătul la gol sau pentru a uita de toate problemele cu care ne confruntăm, chiar dacă este doar pentru 90 de minute. 

Poate că este vorba de dragostea pentru lupta împotriva sărăciei, a foametei și a drogurilor, pe care fotbalul o poartă în atât de multe comunități care alcătuiesc o țară atât de mare. Există multe virtuți ale celui mai frumos sport. Cu atât mai mult aici, în Brazilia.

Nu contează care este motivul. Ceea ce contează este că această mulțime de suporteri ne-a unit, într-un moment în care aveam mare nevoie de unitate. Iar visul meu este ca acest sentiment dintre noi și pentru țara noastră să nu fie doar trecător. Acest obiectiv poate părea imposibil. Dar când eram copil, aveam un alt vis care părea a fi același: să câștig Cupa Mondială pentru tatăl meu.

Vorbind de vise, să nu credeți că visele sportivilor noștri s-au terminat. Știu că ei încă visează la a șasea stea, așa cum visam și eu când eram copil. Triumful nostru a fost doar amânat.

Prietenilor mei, sportivilor și staff-ului tehnic al Seleção, le las admirația, solidaritatea și dragostea mea. Tuturor brazilienilor, le doresc ca uniunea și dragostea care ne unește în sport să transceadă pentru o viață întreagă. Visul ne aparține tuturor. Iubire, iubire și iar iubire”, a mai punctat Pele.

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Citește și:  

Cel mai nebun bilet din istorie? După 9 luni de emoții a ajuns la ultimul meci, Argentina - Franța! A cedat în această dimineață și a dat cashout pentru o sumă enormă

Interzis la finală! Motivul pentru care FIFA l-a blocat: „Au fost griji legate de prezența sa!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează