INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SERBIA - ELVEȚIA

VIDEO+FOTO UPDATE Vulturul cu două capete » Xhaka și Shaqiri au sărbătorit într-un mod deosebit reușitele cu Serbia și pot fi amendați

FOTO: Reuters +3   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iunie 2018 22:22

Granit Xhaka (25 de ani) a marcat un gol superb în meciul dintre Serbia și Elveția, când scorul era 0-1, și a sărbătorit într-un mod inedit reușita. 

update sâmbătă 09:30

Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka ar putea fi amendați după gesturile făcute în timpul meciului cu Serbia

Shakiri, vedeta Elveției, și-a pictat pe ghete steagul Kosovo, iar în timpul meciului cu Serbia a fost întrebat de Aleksandar Mitrovici de ce nu joacă pentru naționala Kosovo.

Știrea inițială:

Xherdan Shaqiri a înscris golul victoriei în minutul 90 și l-a imitat pe Xhaka.

Mijlocașul lui Arsenal a sărbătorit reușita din minutul 53 prin simbolul de pe steagul Albaniei, vulturul cu două capete. Alături de el s-a aflat și Valon Behrami, fotbalist născut în Kosovo.

Granit s-a născut la Basel, în Elveția, din părinți albanezi, originari din Serbia. Tatăl său, Ragip, a participat în 1986 la demonstrații în orașul Pristina, pe când avea 20 de ani, și a fost condamnat la închisoare pentru 3 ani și jumătate. Fratele său, Taulant, a ales să joace pentru naționala Albaniei. Familia Xhaka s-a mutat în Elveția în 1990, cu 2 ani înainte de nașterea lui Granit (1992) și a lui Taulant (1991).

Shaqiri are 4 goluri pentru Elveția la Mondiale. Doar Josef Hügi are mai multe, 6 marcate în 1954.

Lista marcatorilor pentru Elveția la două Mondiale consecutive:

André Abegglen (1934-38)
Jacques Fatton (1950-54)
Granit Xhaka (2014-18)
Xherdan Shaqiri (2014-18)

Shaqiri s-a născut 1991 în Gijlan, fosta Iugoslavie, și a emigrat în Elveția cu familia un an mai târziu. Are cetățenie elvețiană, kosovară și albaneză.

rivalitatea sârbo-albaneză

Rivalitate dintre sârbi și albanezi a apărut în jurul Kosovo, o regiune care și-a câștigat independența față de Serbia în 2008. În 1998, în urma intervenției forțelor NATO în zonă au fost semnalate peste 11.000 de decese. 

Rănile nu s-au vindecat. Conflictul a continuat și pe arenele sportive. și-a trăit apogeul în meciul din calificările pentru EURO 2016. Albanezii au folosit atunci o dronă care a fluturat harta Marii Albanii pe stadionul din Belgrad (vezi detalii AICI).

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! Pauză, la acest scor suntem în „optimi”!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! Pauză, la acest scor suntem în „optimi”!

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (13)
red77
red77  •  23 Iunie 2018, 12:46

La ora actuala Albania e singura echipa din lume care participă cu 3 echipe în preliminarii. Albania 1 e Elveția Albania 2 e originalul și Albania 3 e Kosovo.

cneius
cneius  •  23 Iunie 2018, 11:33

Niste idioti! Poarta echipamentul Elvetiei si fac asemenea gesturi. Cei de la federatia elvetiana ar trebui sa-i dea afara din echipa dar nu o vor face. Pentru cei care se mira de existenta enclavei Kossovo, cu o baza americana in zona, ii informez ca acolo se gaseste a doua rezerva mondiala de crom (armament) si multe altele. De aceea exista Kossovo.

958984520821048
Sorin Dreyer  •  23 Iunie 2018, 10:50

Totala lipsa de respect fata de o tara care i-a primit,le-a dat masa,casa,si toate conditiile sa ajunga unde sunt.Dar la ce te poti astepta de la niste ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close