INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - DANEMARCA 1-1, 3-2 D. PEN.

VIDEO Poveste impresionantă » Croatul Subasici i-a dedicat calificarea prietenului său care a murit lovindu-se de un zid în timpul unui meci

Subasici îl poartă mereu în suflet pe prietenul decedat în urmă cu un deceniu Foto: Reuters
Subasici îl poartă mereu în suflet pe prietenul decedat în urmă cu un deceniu Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 17:57

Eroul Croației, Daniel Subasici, a dedicat marele succes fostului coleg de la Zadar, Hrvoje Custici, decedat pe terenul de fotbal acum un deceniu.

"Hrvoje va fi întotdeauna cu mine, nu numai pe tricou, ci și în inima mea", s-a confesat Daniel Subasici la finalul meciului în care a contribuit din plin la calificarea țării sale în sferturile Mondialului. A parat penalty-urile lui Eriksen, Schone și Nicolai Jorgensen, goalkeeperul egalând recordul portughezului Ricardo din confruntarea cu Anglia din Germania 2006.

Croații l-au numit erou, portarul lui Monaco a fost modest și-a dedicat succesul in memoriam "îngerului meu păzitor", așa cum îl numește pe fostul mijlocaș și coleg de la Zadar, Hrvoje Custici.

Teribil!

Prieten apropiat, dedicat, coleg la formația de prima ligă croată la care au pornit amândoi fotbalul în orașul natal, Daniel și Hrvoje erau foarte apropiați. Într-o zi senină, dar neagră până la urmă, pe 3 aprilie 2008, în startul unui meci de campionat, Custici a vrut să salveze o minge în tușă, în luptă cu un adversar, dar s-a lovit de un zid aflat chiar lângă teren! Lovitură la cap, fractură a craniului, convulsii, a fost dus la spital, însă nu s-a mai putut evita drama, un tânăr de 24 de ani a murit. Daniel a ajuns celebru, nu doar la naționala Croației, a mai fost la Hajduk Split, apoi la Monaco, dar nu și-a uitat prietenul care-l însoțește meci de meci. Pentru totdeauna!

Momentul în care Custici a suferit accidentul fatal. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

"Penalty-urile sunt o loterie, iar norocul ne-a surâs. Sunt fericit că am contribuit la succesul țării mele și că i-am făcut pe oameni fericiți"
Daniel Subasici, portar Croația

"Subasici a apărat trei penalty-uri la loviturile de departajare, ceea ce nu este un lucru pe care îl vezi în fiecare zi. El a fost eroul nostru, ne-a ajutat atunci când aveam nevoie de el şi îl felicit pentru asta. El ne-a adus premiul cel mare"
Zlatko Dalici, selecționer Croația

2 goluri
a încasat Subasici în patru meciuri la acest Mondial, în timpul regulamentar, unul cu Islanda, unul cu Danemarca. Și două meciuri fără gol încasat

41 de selecții are goalkeeperul de 33 de ani pentru țara sa

PROGRAMUL COMPLET AL OPTIMILOR

  • Franța - Argentina 4-3 Detalii AICI
  • Uruguay - Portugalia 2-1 Detalii AICI
  • Spania - Rusia 1-1 (3-4 d.pen.) Detalii AICI
  • Croația - Danemarca 1-1 (3-2 d.pen.) Detalii AICI
  • Brazilia - Mexic
  • Belgia - Japonia, 2 iulie, ora 21:00, Rostov
  • Suedia - Elveția, 3 iulie, ora 17:00; Sankt Petersburg
  • Columbia - Anglia, 3 iulie, ora 21:00, Moscova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează