INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CSKA SOFIA - SEPSI

VIDEO + FOTO Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

Sepsi a învins-o pe CSKA Sofia, scor 2-0, în prima manșă din turul II preliminar Conference League. +25   FOTO
Sepsi a învins-o pe CSKA Sofia, scor 2-0, în prima manșă din turul II preliminar Conference League.

Articol de , , , - Publicat joi, 27 iulie 2023 21:52 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 22:09

Sepsi a învins-o pe CSKA Sofia, scor 2-0, în prima manșă din turul II preliminar Conference League.

  • Andrei Crăițoiu și Vlad Nedelea, reporterii Gazetei Sporturilor, operatorul Iosif Popescu și fotoreporterul Cristi Preda au fost în Sofia (Bulgaria), de unde au transmis cele mai noi informații despre meciurile din Conference League
  • Returul dintre Sepsi și CSKA Sofia e programat joi, 3 august, de la 20:00
  • Dacă trece de CSKA Sofia, Sepsi va înfrunta câștigătoarea „dublei” Torpedo Kutaisi (Georgia) - FC Aktobe (Kazahstan). Aktobe s-a impus cu 4-1 în tur, în deplasare.

CSKA Sofia - Sepsi 0-2. Cronică din capitala Bulgariei: Seară magică!

Degeaba au plecat bulgarii cu statutul de mare favorită, Păun și Varga i-au îngenunchiat. Sepsi visează cu ochii deschiși la o calificare în turul III preliminar al Conference League.

Pe un stadion ce stă să cadă, Sepsi s-a întors în timp. „Cu 20 de ani în urmă”, după cum s-au plâns oficialii covăsnenilor când au văzut condițiile halucinante de care au avut parte la Sofia. Două mese de masaj aruncate pe un hol insalubru, fără lumină, și un drum spre vestiar printre mături, mopuri și pânze de păianjen. 

O peluză mâncată de rugină și plină de buruieni are lacătul pus de ani de zile, iar cea de-a doua a fost închisă de UEFA pentru că nu respecta niciun fel de normă de securitate. Chiar și așa, organizatorii au umplut până la refuz tribuna a II-a, ultrașii suindu-se inclusiv pe stâlpi, ca pe vremuri, la Craiova, să vadă meciul.

Atmosferă incendiară la CSKA Sofia - Sepsi! Ultrașii bulgari s-au dezlănțuit
CSKA SOFIA - SEPSI
Atmosferă incendiară la CSKA Sofia - Sepsi! Ultrașii bulgari s-au dezlănțuit

N-au ieșit din propria jumătate

Într-o atmosferă colosală, schimbată la 180 de grade față de ce-am avut parte pe „Vasil Lesvki” la CSKA 1948 - FCSB, ultrașii lui CKSA, tatuați din cap până în picioare, au cântat neîncetat pentru echipa favorită. Echipă ce a început lansată confruntarea cu Sepsi, transmițând clar mesajul cine deține supremația. Iar Liviu Ciobotariu a simțit pericolul la fiecare pas! 

Primele 15 minute au însemnat o adevărată lecție de fotbal predată de vecinii bulgari, în care apărarea gestionată de Bălașa și Ciobotariu jr. a trăit periculos. Și a tremurat din toate încheieturile la fiecare incursiune a gazdelor. Și timp în care n-a trecut de jumătatea terenului. Heintz (6), Vion (14) și Phaeton (15) semnând cele mai importante ocazii. 

Fragili, dar nu i-am păcălit 

Sepsi s-a trezit târziu din anestezie și a preluat puterea. A dat peste o echipă fragilă, care se descoperă rapid, care n-are reacția cea mai bună când e prinsă pe contraatac și pe care poți s-o faci KO cu puțin noroc. Iar Sepsi a fost gata, gata să le-o bage-n ațe. Safranko (28) n-a reușit să ajungă la mingea centrată de pe stânga de Dumitrescu, iar C. Matei și Păun (29) au ratat o dublă ocazie cu toată poarta în față. 

Bălașa (35) a reluat cu capul puțin pe lângă, iar Safranko (41) a umblat la impresia artistică cu o „foarfecă” ratată din 11 metri. Cu cinci ocazii de gol în dreptul covăsnenilor, a venit pauza, iar portarul Busatto a îngenunchiat rugându-se că a scăpat.

Copy-paste cu repriza 1

Cum Sepsi a avut ocaziile mai mari în prima parte, Ciobotariu a decis să nu schimbe la pauză. Bine, n-are niciun patron ca Becali care să sune imediat și să execute vreun fotbalist pentru ratările avute, nefructificate în gol. 

Pe teren, situația a fost asemănătoare cu tot ce s-a întâmplat în prima parte. Cu CSKA care a pornit ca un tăvălug spre poarta lui Niczuly. Șutul căpitanului Turitsov (59) a panicat un pic apărarea, dar fundașii au fost pe poziții, făcându-i pe fani să ofteze. Micuțul Ștefănescu a încercat să-i surprindă pe bulgari (60), dar n-a mai apucat să șuteze.

Golurile mult așteptate

„Ocaziile se răzbună” era o vorbă din bătrâni pe care Sepsi a demontat-o. Ca miturile celebre care nu se îndeplinesc de fiecare dată. Nicolae Păun a spart ghinionul (68) și-a marcat la capătul unei faze, pornită de la un aut, în care a ratat uluitor și Varga. 

Lovitura de grație a fost dată de Roland (81). O bijuterie de gol, lob de la 25 de metri peste toată apărarea bulgarilor, după ieșirea hazardată a portarului Busatto. 

Damașcan și Ninaj (88) puteau închide meciul, dar barele i-au salvat pe bulgari de la o umilință incredibilă! Fanii au început să-și fluiere favoriții și să plece acasă dezamăgiți. Bucuria se mută până joi în tabăra covăsnenilor, care au devenit mari favoriți la calificarea în turul III preliminar al Conference League.

FINAL. CSKA Sofia - Sepsi 0-2

Scandal la Sofia! Dioszegi s-a ridicat și a plecat după un conflict cu fanii lui CSKA
CSKA SOFIA - SEPSI
Scandal la Sofia! Dioszegi s-a ridicat și a plecat după un conflict cu fanii lui CSKA
  • Final de meci.
  • min. 88: Trecem pe lângă 3-0, Damașcan trimite în transversală! La cornerul rezultat, și Ninaj trimite în bară! 
  • CSKA e fluierată de propriii fani, de la tribuna I se pleacă masiv.
  • min. 80: GOOOOL SEPSI! Busatto, portarul lui CSKA, gafează incredibil, preia greșit în afara careului, Rondon îl deposedează, îi pasează lui Varga, iar Roland trimite rapid în poarta goală, de la 20 de metri, lateral stânga!
  • Reacția oficialilor covăsneni la golul lui Păun:
  • min. 68: GOOOL Sepsi! Înscrie Nicolae Păun la capătul unei faze - pornită de la un aut - în care a ratat uluitor și Varga.
  • min. 61: Ștefănescu scapă în flancul drept, dar se mișcă greu, nu apucă să finalizeze și e deposedat.
  • min. 59: Ocazie pentru CSKA Sofia: Ivan Turitsov șutează din marginea careului, balonul e deviat în corner de fundașii noștri.
  • min. 55: Ultrașii lui CSKA creează o atmosferă incendiară.
Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion
  • min. 46: Start în repriza secundă.
+21 FOTO
  • Pauză la Sofia.
  • min. 45+2: Același Ștefănescu finalizează slab un contraatac, pasează, practic, la portar de la marginea lui „16”.
  • min. 41: Ștefănescu e blocat de Busatto, apoi Safranko ratează o „foarfecă” de la 11 metri.
  • min. 35: Încă o ocazie pentru Sepsi - Bălașa reia pe lângă, cu capul, la o fază fixă executată de Ștefănescu.
  • min. 29: Cosmin Matei scapă singur spre poarta lui Busatto, dar se oprește și ulterior pasează greșit.
  • min. 28: Sepsi putea marca la faza imediat următoare. Centrarea lui Dumitrescu n-a putut fi finalizată nici de Matei, nici de Safranko.
  • min. 27: Șansă irosită de CKSA Sofia: Jonathan Lindseth nu poate cadra o lovitură de cap din centrul careului.
  • min. 20: Partida e echilibrată, nicio mare ocazie până acum. Momentan, spectacolul vine din tribune.
  • min. 17: Ștefănescu ratează o pasă pentru Safranko într-un moment-cheie, slovacul ar fi putut ajunge în situație iminentă de gol.
  • min. 10: Aganovic se resimte după un duel cu un adversar, se întinde pe jos, dar își revine și continuă partida.
  • min. 6: Heintz are o oportunitate bună, lovitură liberă de la 20 de metri, zonă centrală, dar șutează modest, în zid.
  • min. 1: A început partida. Circa 12.000 de fani sunt prezenți pe „Bulgarska Armia" din Sofia.

CSKA Sofia - Sepsi. Echipele de start:

CSKA Sofia: Busatto - Mahmutovic, Koch, Cordoba - Turitsov, Carreaza, Lindseth, Vion - Heintz - Phaeton, Nazon
Rezerve: Orlinov, Evtimov - Sanyang, H. Petrov, Shopov, Shaghoyan, Chorbadzhiyski, Donchev, Antonov, Papazov, Estrada
Antrenor: Sasha Ilic

Sepsi: Niczuly - Aganovic, D. Ciobotariu, M. Bălașa, Dumitrescu - Alimi, N. Păun - M. Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe - Safranko
Rezerve: D. Moldovan, Gedo - Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Ninaj, R. Varga, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Bulgarska Armia” (Sofia)
Arbitru: Jochem Kamphuis / Asistenți: Roy De Nas și Murat Kucukerbir

UPDATE 19:50 / Atmosferă incendiară la Sofia:

UPDATE 19:30 / Condiții deplorabile pe stadionul lui CSKA Sofia

Așa arată cabina de comentatori Radio România Actualități, imagini desprinse parcă din urmă cu 30 de ani:

UPDATE 19:25 / Laszlo Dioszegi: „Este normal să avem emoții, însă avem șansa noastră”

UPDATE 19:20 / CSKA Sofia și Sepsi au ajuns la stadion

UPDATE 19:10 / Ultimele imagini înainte de CSKA Sofia - Sepsi

UPDATE 18:50 / Insider în punctul de comandă al poliției!

Așa arată kilometrul zero al forțelor de ordine în această seară. Din această încăpere, poliția și jandarmeria din Bulgaria vor vedea în timp real tot se întâmplă pe stadion. Tot de aici vor da toate indicațiile celor implicați în operațiunile de securitate, stewarzilor și polițiștilor aflați pe teren, dar și în afara stadionului.

Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

UPDATE 18:40 Ultrașii sunt gata de show

50 de suporteri ai celor de la CSKA escortați de forțele de ordine au intrat pe stadion pentru a începe pregătirile la Tribuna a II-a, acolo unde vor sta. Înarmați cu mai multe tobe și bannere, suporterii și-au luat în primire sectorul, fiind monitorizați atent de forțele de ordine.

UPDATE 18:35 / Vacarm la sosirea gazdelor!

Cu greu și-a făcut loc autocarul celor de la CSKA în momentul în care a ajuns la stadion. Sute de fani i-au așteptat pe jucători și-au scandat minute în șir numele echipei favorite. Mai mult, fanii au înconjurat autocarul, iar fotbaliștii au trebuit să facă o baie de mulțime pentru a ajunge în vestiar.

+19 FOTO

UPDATE 18:30 / Delegația lui Sepsi a ajuns la stadion

Cu o mașină de poliție în față, autocarul echipei din Sfântu Gheorghe a ajuns la stadionul din capitala Sofiei. Aceștia au o intrare separată atât la intrarea spre vestiare, cât și în momentul în care vor ieși pe teren. Cu echipa la stadion a ajuns și Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi.

Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

UPDATE 18:25 / Drapel cu o istorie specială

La fiecare meci pe care-l vor juca pe teren propriu, sofioții vor prezenta publicului un drapel cu o istorie specială, acesta fiind un steag reprezentativ al Comandamentului Comun de Operații Speciale al Armatei Bulgare.

Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

UPDATE 18:20 / Fanion special pentru suporteri

Oficialii lui CSKA comercializează pentru partida din această seară fanioane speciale dedicate meciului. Acestea se pot cumpăra cu 50 de lei (20 de leva) de la magazinul oficial aflat chiar la intrarea în complex.

Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

UPDATE 18:15 / Activități speciale pentru spectatori

12.000 de fani sunt așteptați în această seară la meci, iar organizatorii partidei au venit în întâmpinarea celor mici. Ei au acces gratuit pe stadion. În curtea interioară există o zonă specială de divertisment.

Amos Youga, mijlocașul de 30 de ani care s-a accidentat și-a devenit indisponibil pentru meciul cu Sepsi, va participa la activități. Oficialii lui CSKA speră să-l aibă pe francez apt pentru meciul retur de la Sfântu Gheorghe.

Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

UPDATE 18:10 / Visau la stadion nou de zece ani!

Actualul stadion arată deplorabil, dar în scurt timp acesta va fi demolat! Pentru că oficialii celor de la CKSA Sofia vor ca în următorii ani echipa să beneficieze de un stadion modern, ridicat de la zero, conform celor mai noi standarde europene în materie, cu 16.000 de locuri. Anunțul unui nou stadion rezistă legat de gardul de acces de acum zece ani.

Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

UPDATE 18:05 / CSA, Steaua și FCSB

Stadionul „Bulgarska Armiya” găzduiește și muzeul CSKA Sofia. Cel care se ocupă de muzeu ne dezvăluie că „avem în gestiune medalii și fanioane de la 32 de discipline sportive”. În total sunt peste 1.000 de fanioane din cei 75 de ani de viață.

GSP a vizitat „Muzeul Gloriei Sportului CSKA” » Cum arată sala trofeelor celei mai titrate echipe din Bulgaria
CSKA SOFIA - SEPSI
GSP a vizitat „Muzeul Gloriei Sportului CSKA” » Cum arată sala trofeelor celei mai titrate echipe din Bulgaria

UPDATE 18:00 / Dispozitivele de poliție au intrat în dispozitiv

Cu două ore înainte de startul meciului, forțele de ordine ale poliției de la Sofia au intrat în dispozitiv, ocupându-și locurile de pe stadion, dar și în afara lui. În aceste momente se controlează toate sectoarele arenei pentru a nu exista materiale pirotehnice în stadion.

Seară magică: Sepsi a zdrobit-o pe CSKA la Sofia și e ca și calificată! Reporterii GSP au transmis cele mai tari informații de la stadion

40 de lei (16 leva)a costat cel mai ieftin bilet pentru meciul din această seară. Apoi, prețurile tichetelor au fost de 50 și 330 de lei la sectorul VIP

Mai multe articole de actualitate:

Culisele despărțirii dintre Florin Tănase și Al Jazira » Gigi Becali a intrat imediat pe fir

Nici MM Stoica nu are milă de jucătorii de la FCSB: „Sub orice critică!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (45)
Tikuletz
Tikuletz  •  28 Iulie 2023, 09:24
Postat de contrabas3 pe 27 Iulie 2023, 21:56

Asta înseamnă să ai antrenor bun (Bergodi - că el a făcut echipa să joace așa) și banii plătiți la zi. Felicitări Sepsi!

Nu Bergodi a facut sa castige Sepsi. Eu il vad pe Ciobotariu peste el, adaptand mai bine echipa la adversar. Nu uitati ca Sepsi a avut anul trecut meciuri castigate la scor si meciuri pierdute cu adversari slabi, tocmai ca jucau acelasi lucru indiferent cu cine. Stilul de joc cu autobuz in aparare si contraatacuri la limita offside-ului nu facea parte din meniu. Ce-a facut Bergodi binisor a fost sa mentina un echilibru intre orgoliile din vestiar.

Tikuletz
Tikuletz  •  28 Iulie 2023, 09:15
Postat de alenb pe 27 Iulie 2023, 22:38

Comentariile celor de la Sepsi vizavi de stadionul lui CSKA sunt doar niste beshini pline de fitze. Pana acu nici 2 ani Sepsi juca pe un stadion rural, stadionul “municipal”, acolo au debutat in Cupele europene contra celor de la Trnava. Acu ca le-a facut Orban stadion sunt plini de figuri in cap, stramba din nas, le put stadioanele vechi. Pai sa castige Conference league si vor juca direct in grupe, daca nu le place pe tapseanele tururilor preeliminare.

Stadionul municipal din SaintGeorge avea gazonul mai bun decat 90% din toate stadioanele din RO inca de acum 10 ani - ca n-avea nocturna, dotari si tribune ca lumea e-adevarat - dar nocturna a aparut cand a fost nevoie de ea, la fel si gazonul incalzit. Nu va mai mancati de sub unghii, Sepsi OSK e un club aparte, in care nu interesele personale si smecheria fac jocurile.

dorelus
dorelus  •  28 Iulie 2023, 07:45

Reporterii gsp... Pai mai marele Udrea spunea că Sepsi este a Ungariei în urmă cu doi ani...

Vezi toate comentariile (45)
Comentează