INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FARUL

EXCLUSIV Surpriză! Unde vrea să joace Farul meciurile de acasă, dacă se califică în grupele Conference: „Hagi mi-a zis că îi place la noi”

Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 16:37 / Actualizat vineri, 25 august 2023 17:11

Echipa din România care e cel mai aproape de grupele Conference League e Farul. Campioana en-titre e favorită la calificare după ce a câștigat meciul tur împotriva campionei Finlandei, HJK Helsinki, scor 2-1, disputat la Ovidiu. 

Indiferent de rezultatul din retur, de joia viitoare, și de deznodământul dublei manșe, acesta a fost și ultimul joc pe care trupa lui Hagi l-a disputat pe propriul stadion. 

Mihai Rotaru, reacție după ce Farul - Universitatea nu a fost amânat: „Asta ne-a făcut mai ușoară decizia”
FARUL - CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru, reacție după ce Farul - Universitatea nu a fost amânat: „Asta ne-a făcut mai ușoară decizia”

Arena din Ovidiu nu îndeplinește criteriile solicitate de UEFA pentru a putea găzdui și confruntări în grupele Conference League. Dacă Farul va trece de HJK Helsinki, atunci va fi nevoită să plece din oraș.

Farul e deja obișnuită pe „Arc”

Deși, pe parcursul verii, a apărut informația că cei de la Farul ar lua în calcul stadionul Steaua pentru faza grupelor, Gică Hagi are o soluție surpriză. E vorba despre „Arcul de Triumf”, acolo unde Farul a desfășurat mai multe antrenamente în 2023, mai ales înaintea unor jocuri pe care le-a disputat în campionat, în Capitală. 

Ultimul exemplu: sâmbăta trecută, înainte cu o zi de derby-ul din Giulești, cu Rapid, Budescu și compania au avut o ședință de pregătire pe „Arc”.

Hagi a fost încântat de condițiile pe care le-a văzut aici și a solicitat chiar un acord, deocamdată doar verbal, celor care administrează arena, pentru a putea evolua acolo în eventualitatea în care ar ajunge să joace în grupe. Radu Popa, directorul Complexului Sportiv Arcul de Triumf, a confirmat informațiile GSP. 

„Da, așa este, am avut o discuție cu domnul Hagi. La una dintre vizitele pe care Farul ni le-a făcut, când s-a antrenat aici, Hagi mi-a spus că dacă va ajunge să joace în grupe, atunci ar dori să evolueze aici în jocurile de acasă. I-a plăcut ce a văzut, a fost mulțumit de condiții, s-a simțit mereu bine. I-am spus că suntem deschiși și că rămâne să ne auzim concret atunci când Farul va fi în grupe, dacă se va ajunge la situația aceasta”, a declarat Popa.

Pe „Arc”, chiria e jumătate din cât e în Ghencea

Capacitatea pe „Arcul de Triumf” e aproape de două ori mai mare decât cea de pe arena din Ovidiu. Pe „Arc” sunt 8.200 de locuri, la Ovidiu doar 4.500. Conform informațiilor GSP, Farul ia în calcul chiar să decidă pentru fiecare meci în parte, dacă va fi în grupe, unde anume să-l dispute. 

Dacă va fi să întâlnească un adversar cu nume mare, iar jocul să fie foarte atractiv, atunci să meargă în Ghencea, unde capacitatea e de 30.000 de locuri, iar jocurile la care oricum nu s-ar conta pe mai mult de 7.000-8.000 de fani să fie organizate pe „Arc”.

Există însă și o diferență de costuri între cele două arene. Pe „Arc”, închirierea costă în jur de 24.000 de euro pe meci, aproape jumătate din cât e în Ghencea. FCSB le-a achitat celor de la CSA, pentru confruntarea cu Nordsjaelland, nu mai puțin de 45.000 de euro.

Cum ar putea arăta o grupă foarte atractivă pentru Farul, cu nume mari de pe continent

Eintracht Frankfurt
Fiorentina
Aston Villa
Farul

Cum ar arăta o grupă fără granzii din Conference

Ferencvaros
Maccabi Tel Aviv
Astana
Farul

2,94milioane euro e premiul pe care UEFA îl acordă fiecărui club care va evolua în grupele Conference League

14meciuri europene ar urma să joace Farul, în intervalul iulie - decembrie, dacă va trece de HJK Helsinki și va accesa faza grupelor

Verdict: licitația pentru gazon a fost făcută corect

Până în iunie, de suprafața de joc de pe „Arc” s-a ocupat firma condusă de Stelian Dia, după care, în urma unei licitații, o altă societate a câștigat. Dia a făcut contestație, acuzând modul în care s-ar fi realizat procedura de licitație. 

Chiar astăzi a venit răspunsul din partea Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Acest for a decis că licitația a fost realizată conform procedurilor în vigoare, iar contestația depusă de firma lui Stelian Dia a fost respinsă. Această firmă e cea care se ocupă în prezent de suprafețele de joc de pe stadioanele Arena Națională și "Ion Oblemenco" (Craiova).

CITEȘTE ȘI: 

Puștiul „pirpiriu” din Superligă care l-a dat gata pe Dumitru Dragomir: „E un fenomen, trebuie să fie titular la națională”

Gică Popescu, deranjat de decizia LPF: „Încă o nedreptate uriaşă pe care Liga ne-o face”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  25 August 2023, 20:06
Postat de m3lku pe 25 August 2023, 18:17

"14 meciuri europene ar urma să joace Farul, în intervalul iulie - decembrie, dacă va trece de HJK Helsinki și va accesa faza grupelor". Sa schimbat formatul în ECL? Că eu știam că sunt 6 meciuri în grupe. Sau s-a schimbat calendarul și acum se joacă toate meciurile până-n seminfinale (inclusiv) până-n decembrie?

Și cu cele din preliminarii Ch. League și Conf. League sunt 14.

Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL
Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL  •  25 August 2023, 18:28

*** vrea Hagi, nu că-i place pe Arc, e mai ieftin și e stadion mic, perfect pentru ei! Hagi ***...nu e dat degeaba!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

m3lku
m3lku  •  25 August 2023, 18:17

"14 meciuri europene ar urma să joace Farul, în intervalul iulie - decembrie, dacă va trece de HJK Helsinki și va accesa faza grupelor". Sa schimbat formatul în ECL? Că eu știam că sunt 6 meciuri în grupe. Sau s-a schimbat calendarul și acum se joacă toate meciurile până-n seminfinale (inclusiv) până-n decembrie?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează