INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

Se pregătesc schimbări importante la FCSB: Petrea îi scoate din echipă pe jucătorii criticați de Becali! Cum poate arăta formula de start cu Saburtalo

Articol de , , - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 07:06 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 13:57

Joonas Tamm, stoperul eston adus în această vară la echipă, va fi aproape sigur titularizat în meciul de joi, Saburtalo - FCSB, mai ales după ce Gigi Becali l-a desființat pe Denis Haruț pentru modul în care a jucat la remiza cu Universitatea Cluj (1-1).

  • Saburtalo - FCSB, în turul 2 din preliminariile Conference League, se joacă joi, de la 19:00. Meciul e în direct pe Prima Sport 1 și DigiSport 1 și liveTEXT pe GSP.ro

FCSB n-are timp să plângă prea tare după punctele pierdute în etapa de debut a Ligii 1, 1-1 cu U Cluj. Joi seară va începe aventura europeană, iar adversară îi va fi Saburtalo, formație din Georgia.

Discursul dur pe care Gigi Becali l-a avut după meciul de campionat va produce urme în alcătuirea primului „11" pentru jocul de joi. Și sunt șanse foarte mari ca în distribuția de start să apară în premieră cel mai nou fotbalist care s-a pus sub comanda lui Toni Petrea: Joonas Tamm.

Federaţia pro-FCSB, anti-CFR » Campioana, ignorată complet de Burleanu
FCSB vs CFR
Federaţia pro-FCSB, anti-CFR » Campioana, ignorată complet de Burleanu

Cuplul Tamm - Dawa pentru FCSB

Prestația extrem de slabă pe care Haruț a avut-o duminică îi va fi fatală în perspectiva duelului european. Cum nici Bouhenna nu e încă la 100% din capacitate, după leziunea musculară pe care a avut-o, e de așteptat să fie debutat stoperul din Estonia. 

Acesta a fost adus la propunerea lui Mihai Stoica, iar Petrea i-a lăudat nivelul fizic în conferința de presă pe care a susținut-o sâmbăta trecută: „E la un nivel fizic nesperat de bun".

Tamm ar urma să i se alăture lui Dawa în centrul defensivei, talia celor doi urmând să sară de 1,90 metri. Fotbalistul eston măsoară 1,93 metri, în vreme ce Dawa are 1,92 metri. Va fi cel mai înalt cuplu de stoperi pe care FCSB l-a avut în ultimii ani. Precedentul duo mai înalt a fost cel format din Szukala (1,95m) și Gardoș (1,94m). 

Tamm a evoluat în prima jumătate a anului 2022 în țara sa, la Flora Tallinn.

A bifat între martie și iunie 13 meciuri, plus două jocuri în echipa națională. A evoluat inclusiv la final de iunie, campionatul din Estonia fiind în plină desfășurare. Tocmai din acest motiv, nivelul său fizic, la testele efectuate de Thomas Neubert, e unul foarte bun.

Șerban dispare, Crețu e accidentat

Tamm nu va fi singura apariție nouă în echipa de start la meciul de joi, față de titularii din confruntarea cu U Cluj. Sigur Sorin Șerban nu va mai juca, el fiind trecut pe lista neagră și de Gigi Becali, după ce Mihai Stoica susținuse și în trecut că nu e un fotbalist de nivelul Ligii 1.

Pentru această poziție există însă o dilemă: va fi sau nu recuperat Radunovici? În cazul în care va fi apt de joc, muntenegreanul va intra titular în stânga defensivei, caz în care Ovidiu Popescu va evolua ca fundaș dreapta.

În schimb, dacă Radunovici nu va putea să joace, atunci fundaș stânga va fi Ov. Popescu. Alternativele lui Crețu se numesc Pantea și Florin Achim. 

Crețu a acuzat probleme musculare la coapsă la ultimul antrenament. Acesta a efectuat RMN și a aflat că nu va fi apt pentru jocul din Georgia.

Se pregătesc schimbări importante la FCSB: Petrea îi scoate din echipă pe jucătorii criticați de Becali! Cum poate arăta formula de start cu Saburtalo
Joonas Tamm

Tamm a fost în grupele europene mai curând decât FCSB

FCSB lipsește de ani buni din grupele competițiilor europene. Ultima participare a fost bifată în sezonul 2017-2018, cu Nicolae Dică antrenor, când s-a reușit chiar calificarea în primăvară. De atunci, au urmat 4 ani consecutivi cu rateuri în preliminarii. 

În schimb, Joonas Tamm a fost în grupele Europa League în 2018-2019, atunci când evolua pentru norvegienii de la Sarpsborg. A jucat în acel parcurs european 12 partide: în tururile preliminare a trecut de St. Gallen, Rijeka și Maccabi Tel Aviv, iar în grupe a jucat cu Beșiktaș, Genk și Malmo. 

Cum ar putea arăta FCSB joi, cu Saburtalo:
Târnovanu - Haruț, Dawa, Tamm, Ov. Popescu - Olaru, Edjouma (Șut), Fl. Tănase - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu

Saburtalo - FCSB se joacă la Tbilisi

Inițial, FCSB fusese anunțată de către cei de la Saburtalo că meciul de joi nu se va disputa în capitala Georgiei, ci la Gori, o localitate aflată la aproape 100 de kilometri distanță. Acest lucru ar fi obligat trupa lui Toni Petrea să renunțe să mai efectueze antrenamentul oficial pe arena pe care se disputa meciul. 

Totuși, confruntarea va avea loc, în cele din urmă, la Tbilisi, cu începere de la ora 19:00, ora României, 20:00 în Georgia. Deplasarea FCSB-ului se va realiza cu charter, iar costul cursei cu avionul va fi unul extrem de mare, de 75.000 de euro. 

16 aniși o lună era vârsta lui Tamm în momentul în care a debutat în prima ligă din Estonia, în martie 2008, pentru Tulevik

4e numărul țărilor, în afara Estoniei, în care a evoluat Tamm, până să ajungă în România: în Suedia, Norvegia, Polonia și Ucraina

VIDEO. Totul despre Saburtalo - FCSB

Citește și: 

Cine are dreptate în disputa Florin Tănase - Gigi Becali » Realitatea e una singură: strategia patronului are consecințe la FCSB!

„Din cauza asta FCSB ratează campionatul de 7 ani” » A identificat marea problemă a roș-albaștrilor și de ce seamănă cu PSG: „Lucrurile sunt foarte clare”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
bererece
bererece  •  20 Iulie 2022, 13:49

"iar Crețu, în ciuda jocului foarte slab pe care l-a făcut cu U Cluj, va fi păstrat pe dreapta...... Crețu a acuzat probleme musculare la coapsă la ultimul antrenament. Acesta a efectuat RMN și a aflat că nu va fi apt pentru jocul din Georgia." Ceață totală în mintea scribului! Vând m@gar cu GPL să nu i se simtă neuronul singur și decepționat.

abedi
abedi  •  20 Iulie 2022, 10:33

Petrea asta nu are si el familie, copii, prieteni? Nu ii e rusine sa se uita in ochii lor din pozitia umilitoare pe care o are?

vasileroaita
vasileroaita  •  20 Iulie 2022, 09:19

Se cunoaște viitoarea țintă a lui BecaliȘ Tamm!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează