INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB, pusă în gardă de omul concediat de Dinamo pentru că nu cunoștea istoria clubului: „Ei sunt cei mai periculoși jucători ai lui CSKA 1948”

Ivaylo Chochev, cel mai periculos jucător al bulgarilor  / Sursă foto: Facebook@ CSKA1948
Ivaylo Chochev, cel mai periculos jucător al bulgarilor / Sursă foto: Facebook@ CSKA1948

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2023 10:47 / Actualizat luni, 26 iunie 2023 19:02

Fundașul stânga bulgar Orlin Starokin (36 de ani), care a trecut pentru o scurtă perioadă prin curtea lui Dinamo, în 2015, oferă câteva ponturi despre CSKA 1948, adversara FCSB din tur 2 al Conference League.

  • Turul CSKA 1948 - FCSB e programat miercuri, 26 iulie, pe stadionul „Vasil Levski”. Returul va avea loc pe 3 august, la București.

Mult timp la rivala Levski, Starokin și-a încheiat cariera în 2022 și are în palmares aproape 250 de meciuri în prima ligă a Bulgariei, pe care o cunoaște, practic, pe dinafară. Fostul transfer al lui Dinamo - de altfel una dintre puținele experiențe din afara țării pentru bulgar - a răspuns apelurilor Gazetei Sporturilor și a acceptat să vorbească despre viitoarea adversară a vicecampioanei.

Cum s-a rupt Steaua Bulgariei în două echipe acum rivale » O luptă dramatică pentru putere, bani și identitate la CSKA Sofia: lanț uman de ultrași, oraș sub „lacăt”, amenințări
DOSARUL CSKA SOFIA
Cum s-a rupt Steaua Bulgariei în două echipe acum rivale » O luptă dramatică pentru putere, bani și identitate la CSKA Sofia: lanț uman de ultrași, oraș sub „lacăt”, amenințări

FCSB primește ponturi de fostul dinamovist Starokin: „Nu cred că pot fi un factor în Europa” 

„După cum știți, CSKA 1948 e o echipă recent formată, după ce vechea CSKA s-a divizat. În general, joacă un fotbal bazat pe atac, au câteva piese bune în componența echipei, inclusiv trei jucători care au fost convocați în echipa națională a Bulgariei. A fost o echipă destul de stabilă și constantă pe tot parcursul sezonului. 

Președintele lor (n.r - proprietarul Dobrin Gyonov) este o persoană destul de ambițioasă, schimbă regulat jucători și antrenori, dar nu cred că pot fi un factor în Europa”, a dezvăluit bulgarul, care o vede pe CSKA 1948 cu a doua șansă în „dubla” cu FCSB de la jumătatea lui iulie.

Bulgarii Chochev și Rusev, cei mai periculoși

Întrebat despre fotbaliștii care le pot da bătăi de cap roș-albaștrilor, fostul fotbalist bulgar a înaintat câteva nume: „Cei mai periculoși jucatori? Chochev, Rusev, mai au și doi-trei jucatori din Brazilia, fotbaliști buni (n.r. - face referire la Héliton, Sidcley și Octávio). Cred că-și propun să mai aducă ceva jucători, vom vedea”, a afirmat Starokin, 36 de ani. 

FCSB, pusă în gardă de omul concediat de Dinamo pentru că nu cunoștea istoria clubului: „Ei sunt cei mai periculoși jucători ai lui CSKA 1948”
Orlin Starokin / Sursă foto: FC Dinamo

Cine sunt fotbaliștii evidențiați de Starokin:

  • mijlocașul central Ivaylo Chochev are 30 de ani și e cel mai bine cotat jucător din echipă (2,8 milioane de euro pe Transfermarkt și un CV în care se regăsește o experiență de patru ani la Palermo, inclusiv 75 de meciuri în Serie A. Recent, a fost titular în remiza Bulgariei cu Serbia, în preliminarii, meci în care a oferit un assist.
  • Georgi Rusev e „decarul” echipei și evoluează preponderent ca „aripă dreapta”. Cotat la 1,2 milioane de euro, s-a școlit în Spania, la academia lui Elche, însă n-a apucat să joace în La Liga, bifând meciuri doar pentru Elche B și Getafe B. Și el e jucător de națională.
  • Goalkeeper-ul titular, Daniel Naumov, a fost rezervă în ultimele meciuri ale Bulgariei, dar e titular și căpitan la CSKA 1948, cu o cotă de piață de 2 milioane de euro. A evoluat și pentru Ludogorets în trecut și are selecții la toate naționalele de juniori.
  • Fundașul stânga brazilian Sidcley are 30 de ani și e împrumutat de la Dinamo Kiev. Mai are în CV formații precum Atlético Paranaense, Corinthians sau PAOK. Cotă de piață: 1,2 milioane de euro.
  • Héliton are 27 de ani și e stâlpul din defensivă. Puternicul stoper de 1,95 m., cotat la 700.000 de euro, a venit din Brazilia în vara lui 2022 și s-a impus numaidecât la CSKA 1948.
  • În fine, mijlocașul ofensiv Octávio e și el piesă de bază la formația bulgară, iar sezonul trecut a bifat 28 de partide. A mai bifat și alte cluburi din întrecerea internă, dar a jucat și în Belgia, la Beerschot. A fost pentru o scurtă perioadă și-n curtea Fiorentinei, fără să apuce să joace pentru gruparea viola

Starokin n-a rezistat mult la Dinamo

Venit în timpul mandatului lui Rednic din 2015, la insistențele lui Dinu Gheorghe, Starokin a bifat un singur meci la Dinamo și a plecat după doar o lună. 

Ghenadi Vuckov, impresarul său, oferise o reacție dură în momentul în care Dinamo a renunțat la fotbalist: „A stat 20 de zile la Dinamo și i se reproșa că nu cunoaște istoria clubului!”. În tricoul roș-albilor, a prins un singur meci, o victorie cu ACS Poli Timișoara, 2-1, pe 3 august 2015.

VIDEO Atanas Ribarski, antrenorul celor de la CSKA 1948, prefațează „dubla” cu FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Oleg Protasov a revenit în Ghencea, la 18 ani de când punea bazele FCSB-ului „UEFAntastic” » Cum arată azi ucraineanul

Ai progresat? Afară din echipă! » O nouă decizie controversată: cum vrea Gigi Becali să-și construiască primul „11” pentru noul sezon

FCSB a refuzat propunerea bulgarilor de la CSKA 1948: „Nu am fost de acord cu asta”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
tristan
tristan  •  26 Iunie 2023, 13:40
Postat de ionescugeorge77 pe 26 Iunie 2023, 11:34

...dupa spusele astuia fcsb este ca si eliminata...

nu i adevart..omul a spus chestii de bun simt

arnautull
arnautull  •  26 Iunie 2023, 13:29

Stai calm antrenorule, au ei 6-7 jucatori de nationala, treaba e ca nu avem nationala :))))))))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Iunie 2023, 11:34

...dupa spusele astuia fcsb este ca si eliminata...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează