INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  WEST HAM - FCSB 3-1

Doi specialiști au lămurit faza penalty-ului primit de West Ham: „Nu este complicat”

Ștefan Târnovanu/ foto Cristi Preda (GSP)
Ștefan Târnovanu/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 08:13 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 12:00

Ion Crăciunescu, fost mare arbitru internațional, consideră că penalty-ul primit de West Ham cu FCSB, scor 3-1, a fost acordat corect.

West Ham a beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 65 a meciului cu FCSB, la scorul de 0-1, după un duel între Ștefan Târnovanu (22 de ani) și Maxwel Cornet (25 de ani).

Gigi Becali, după West Ham - FCSB 3-1: „L-am sunat pe MM să-l întreb ce caută acel jucător pe teren!”
WEST HAM - FCSB 3-1
Gigi Becali, după West Ham - FCSB 3-1: „L-am sunat pe MM să-l întreb ce caută acel jucător pe teren!”

Francezul a sărit și a lovit mingea cu capul, moment în care s-a ciocnit cu Ștefan Târnovanu. Portarul vicecampioanei României a primit cartonaș galben.

Ion Crăciunescu consideră că penalty-ul primit de West Ham a fost corect 

„Portarul nu joacă mingea, iar adversarul joacă mingea. Dacă nu joacă mingea și îl lovește pe cel care o joacă, înseamnă că a fost penalty.

Dacă nu joacă mingea, cum este invers?”, a declarat Ion Crăciunescu la Pro Arena.

+17 FOTO

Adrian Porumboiu: „Regulile sunt foarte clare”

Și Adrian Porumboiu consideră că penalty-ul a fost corect acordat de arbitrul Benoit Bastien.

„Este vorba despre o dispută între un atacant și portar. Cine lovește mingea? Atacantul! Portarul atinge mingea? Nu! Dacă portarul atinge mingea măcar cu vârful mănușii, puteai zice că e o decizie controversată. Așa se sancționează cu lovitură liberă directă. În acest caz, 11 metri. 

Din punctul meu de vedere, nu este o fază complicată. Este o ieșire necontrolată a portarului. Atât, nimic mai mult. E vorba de imprudența portarului, a lovit atacantul. A vrut să prindă mingea cu ambele mâini, dar nu joacă mingea! Regulile sunt foarte clare”, a declarat Adrian Porumboiu, potrivit sursei menționate.

Citește și:

Fotbalistul de la FCSB care l-a dat gata pe Mihai Stoica: „De excepție!” + 2 jucători de bază s-au accidentat

Andrei Cordea, după West Ham - FCSB: „În acel moment s-a ridicat părul pe mine!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (122)
Gogule
Gogule  •  21 Septembrie 2022, 16:42
Postat de ragnar.din.berceni pe 09 Septembrie 2022, 16:33

Stelistii sustin Steaua, pe fcsb gigistii fcsbisti.

Părerea ta, prietene. Părerea majorității(inclusiv a rivalilor) este ca FCSB este continuatoarea Stelei, iar suporterii echipei sunt steliști. Hai sa fim sănătoși!

sorine
sorine  •  10 Septembrie 2022, 16:47

Cine se uita cu atentie poate vedea ca Tarnoveanu nu a avut intentia sa boxeze mingea,El a sarit sa o prinda cu amandoua mainile,cand a primit un Bodycheck violent de la atacant si nu a mai reusit sa atinga mingea. Nu stiu ce au vazut Craciunescu si Porumboiu,plus asa numitii specialisti,dar daca iei imaginea cadru cu cadru se vede foarte bine. Daca era VAR,nu se dadea 11 metri! De altfel si englezii dupa meci si-au cerut scuze!

adriann_
adriann_  •  10 Septembrie 2022, 11:55
Postat de cipinho79 pe 10 Septembrie 2022, 00:43

am citit si reactii pe youtube unde fani WestHam au fost fair-play si au recunoscut ca n-a fost nici vorba de penalty, si nu sunt fan FCSB, nici Becali, ba dimpotriva, omul asta n-are nicio treaba cu fotbalul, manageriatul si antrenoratul unei echipe de fotbal, dar are banii care sa mentina o echipa cat de cat decenta in Europa, asta e tot ce e de apreciat la el. dar totusi echipa a jucat peste asteptari cu West Ham si orcice ochi cat de cat format in ale fotbalului e de acord ca West Ham n-a avut reactie pana la acel penalty cadou. ca si FCSB a primit unul cadou in Norvegia e alta poveste ;)

Aha, da, sigur, "reactii pe youtube" :)) Te costa ceva ma pe tine sau pe orice alt postacel becalist sa bagi un comment pe youtube si sa scrii ca ai fi fan West Ham? :)) RADE LUMEA DE VOI MA CU PROSTIILE ASTEA :)) Cine stun "oficialii West Ham" care s-au scuzat la subinginer? Au nume ma? :)) Asa ceva... :))

Vezi toate comentariile (122)
Comentează