INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SEPSI - CSKA SOFIA 4-0

VIDEO + FOTO Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin

FOTO: Bogdan Bălaș +49   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de , , - Publicat joi, 03 august 2023 22:02 / Actualizat vineri, 04 august 2023 00:20

Sepsi a învins-o la scor pe CSKA Sofia, 4-0 (2-0 în tur), și s-a calificat spectaculos în turul 3 preliminar din Conference League. A fost cea mai frumoasă seară din istoria grupării covăsnene. 

Sepsi continuă să scrie o pagină de istorie și s-a calificat cu o dublă victorie în fața unui CSKA distrus de scandalurile interne și care mai strălucește doar într-un fotbal mult mai slab decât al nostru, acolo unde milioanele de euro investiți sunt zero barat.

Sepsi și-a aflat adversara din turul 3 preliminar al Conference, iar Dioszegi are o mare temere » Doar LPF îi poate ajuta pe covăsneni
Sepsi - CSKA SOFIA 4-0
Sepsi și-a aflat adversara din turul 3 preliminar al Conference, iar Dioszegi are o mare temere » Doar LPF îi poate ajuta pe covăsneni

Sepsi, lecție predată lui CSKA Sofia

Am fost la câteva meciuri la Sfântu Gheorghe, dar niciodată nu am văzut o emulație pe străzi și-o emoție mai mare ca la meciul cu CSKA. Cu patru ore înainte de start, aproape totul era blocat în drumul spre stadion.

Strada principala era o interminabilă coloană de mașini, iar sute de fani cu fulare alb-roșii la gât erau încolonați ca pe vremuri de profesori înainte de plecarea în excursie, pe singura alee pavată.

+45 FOTO

Minutele s-au scurs rapid, iar micuța arenă "englezească" s-a umplut până la refuz. 8.270 de oameni! Record! Sepsi Arena a devenit rapid un mic Untold. Cu muzică majoritar maghiară și doar câteva piese internaționale. N-a lipsit melodia Nelkuled, imnul neoficial al maghiarilor din întreaga lume. Și-a început!

Marius Ștefănescu i-a făcut KO pe bulgari

Contrar situației de la Sofia, acum Sepsi a pornit în atac cu gândul la calificarea mult visată și un Ștefănescu mai în formă ca niciodată. A pornit ca Bold la cursa pentru titlul olimpic, i-a făcut varză pe fundașii adverși, dar șutul din unghi (4) a trecut puțin pe lângă.

Bulgarii bătăioși și puși pe scandal au provocat din primul minut, asta pe lângă presingul agresiv, care nu le-a pus nicio emoție gazdelor. Dar același "pitic" Ștefănescu a scăpat pe contraatac, a fost agățat de gafeurul Busatto și arbitrul a dat penalty. Acordat ușor sau nu, Cosmin Matei a tras pe jos, lângă bară, și-a marcat (19). Ce vulcan a devenit arena! Fabuloasă atmosferă.

Fortăreața lui Ciobi

Sepsi nu s-a retras tipic fotbalului românesc și a continuat să pună presiune, dar fără să cedeze niciun centimetru de teren. O adevărată bătălie pentru supremație, pentru bani și pentru o nouă calificare europeană. Publicul minunat a cântat nonstop și a luat fața ultrașilor bulgari.

Cu un Ștefănescu imperial prezent pe tot terenul, omul numărul 1 al trupei covăsnene, dar și cu o apărare de fier, o adevărată fortăreață pusă pe teren de Liviu Ciobotariu, bulgarii n-au mișcat!

N-au fost în stare să iasă din propria jumătate, fiind fără pic de vlagă. Leșinați, distruși de taifunul neașteptat pornit de Sepsi. Dar au fost plini de nervi, motiv pentru care a curs cu cartonașe pentru intrările la limită.

Banii nu fac diferența

La reluare, Sepsi a continuat să dea tonul, să fie la putere, să gestioneze perfect orice acțiune, să pună presiune și să-i facă pe bulgari să tremure. O echipă anesteziată care nu mai sperie pe nimeni în ciuda faptului că e formația cu cea mai mare istorie din Bulgaria.

Milioanele investite au fost degeaba, din moment de Sepsi cu doar șase jucători cotați la peste un milion, față de 11 ai bulgarilor, i-au făcut să n-aibă aer. Și care-și arogau calificarea fără nicio emoție. Iar vorbele lui Attila Hadnagy s-au adeverit cu vârf și îndesat: "Nu joacă banii pe teren". Grupul a făcut diferența!

Aganovic (71) a făcut 2-0, iar R. Varga (90) și Alimi (penalty, 90+5) au băgat definitiv cuțitul în rană aducând o calificare visată în turul 3 al Conference, dar nesperată poate la început! Sepsi e, indiscutabil, una din echipele-surpriză ale actualului sezon din fotbalul de la noi: șase meciuri, cinci victorii și niciun gol primit. Respect! 

FINAL » Sepsi - CSKA Sofia 4-0

Sepsi s-a impus cu 4-0!
min. 90+5, GOOOOL Sepsi, 4-0: Alimi transformă cu mult calm o lovitură de la 11 metri.
min. 90, GOOOOL Sepsi, 3-0: Roland Varga înscrie cu un șut năprasnic de la marginea careului. Pasa i-a a
min. 82: Ștefănescu este înlocuit în aplauzele celor 8.000 de spectatori.

min. 70, GOOOOL Sepsi, 2-0: Aganovic e omul potrivit la locul potrivit! Atent la un șut ratat al lui Matei, nou-intratul în tabăra gazdelor înscrie cu un șut din interiorul careului mic. 
min. 67: Liviu Ciobotariu îi trimite în teren pe Rondon și Aganovic. Au ieșit Ion Gheorghe și Safranko.
min. 59: Nicolae Păun scapă singur cu portarul, dar e blocat.
min. 53: Galeria venită din Bulgaria a pregătit o scenografie și a aprins câteva torțe. 

Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin

min. 47: Sepsi a pornit tare și în partea secundă. Șutul lui Ștefănescu, din unghi, este respins de portar.
min. 46: A început repriza secundă! 

VIDEO. Galeria lui CSKA nu se oprește din cântat

S-a terminat prima repriză! Sepsi este în avantaj, scor 1-0. 

+45 FOTO

min. 44: Mahmutovic intră tare, cu piciorul sus, asupra lui Cosmin Matei. Vede cartonașul galben.
min. 39: Nazon e găsit liber în careul lui Sepsi. Se întoarce greu, iar defensiva lui Liviu Ciobotariu are timp să blocheze. 

Premieră înregistrată pe stadionul din Sfântu Gheorghe, la Sepsi - CSKA Sofia
SEPSI - CSKA SOFIA
Premieră înregistrată pe stadionul din Sfântu Gheorghe, la Sepsi - CSKA Sofia

min. 27: Sepsi rezistă fără emoții. Bulgarii nu se pot apropia de poarta lui Niczuly.
min. 19, GOOOOOL Sepsi, 1-0: Cosmin Matei trage pe jos, lângă bară, și marchează. 

min. 17: Ștefănescu scapă pe contraatac, păcălește un adversar, apoi e agățat de portarul Gustavo Busatto. Penalty pentru Sepsi!

Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin
Momentul în care Ștefănescu obține penalty / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

min. 15: CSKA Sofia riscă mult, exercită un presing agresiv, dar Sepsi se descurcă excelent. Contrele covăsnenilor sunt foarte tăioase.
min. 11: Dumitrescu vede primul cartonaș galben al meciului.
min. 5: CSKA este susținută de 425 de suporteri. În sectorul dedicat oaspeților a apărut mesajul: „Doar Steaua în Ghencea”. Ultrașii vicecampioanei Bulgariei sunt înfrățiți cu cei din Peluza Sud Steaua.

Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin

min. 4: Ștefănescu sprintează printre fundașii centrali adverși. Șutează din unghi, puțin pe lângă poartă. Bulgarii răspund, șut blocat și corner.
min. 1: A început partida! La meci asistă 8.200 de spectatori. Fanii lui Sepsi au pregătit o scenografie în peluză. 

VIDEO. Stadion plin și atmosferă deosebită la Sepsi - CSKA Sofia

Sepsi - CSKA Sofia » Echipele de start

Echipa de start a lui Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Ninaj, Bălașa, Dumitrescu - N. Păun, C. Matei, Alimi - I. Gheorghe, Safranko, Ștefănescu 
Rezerve: Moldovan, Gedo - Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, Nistor, Kallaku, Aganovic, R. Varga, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu

CSKA Sofia: Busatto - Mahmutovic, Koch, Cordoba - Turitsov, Heintz, Carreazo, Lindseth, Sanyang - Phaeton, Nazon 
Rezerve: Orlinov, Evtimov - Petrov, Shopov, Shaghoyan, Vion, Ciorbadjiski, Donchev, Papazov, Estrada, Asprilla,

Stadion: Sepsi OSK Aréna
Arbitru: Hamiti Eldorjan / Asistenți: Rexha Denis, Erind Burgu (toți din Albania)

UPDATE 19:30 » Fanii lui Sepsi, optimiști înaintea returului cu CSKA

UPDATE 19:10 » Laszlo Dioszegi: „Domnul Becali a făcut o ofertă pentru Ștefănescu”

„Avem ofertă și de la FCSB pentru Ștefănescu, astăzi m-a sunat și domnul Gigi Becali. Dar nu ne grăbim, este jucător de bază. Nu vreau să vorbesc de sume, a oferit mai mult decât domnul Șucu. Noi vrem ca Ștefănescu să joace la noi cel puțin până în iarnă. Vrem să ne concentrăm pe ce facem în Conference League, apoi vom discuta și despre veniri sau plecări”, a spus Laszlo Dioszegi.

UPDATE 18:45 » Vestiarul lui Sepsi, pregătit

Sepsi a distribuit imagini din vestiar. Echipamentele sunt pregătite și îi așteaptă pe elevii lui Liviu Ciobotariu. 

UPDATE 18:30 » Curse speciale pentru Sepsi - CSKA

Compania de transport public Multi-Trans a introdus mai multe curse suplimentare de autobuz pentru meci. Primele mașini vor pleca spre oraș începând cu ora 22:00. Biletele de autobuz se vor putea achiziționa de la punctele de vânzare cunoscute și online prin intermediul aplicației 24pay.

UPDATE 18:15 » Fanii aplaudă sosirea lui Sepsi

Liviu Ciobotariu și elevii lui au ajuns la stadion, în aplauzele fanilor prezenți deja în incintă.

UPDATE 18:10 » Bulgarii au ajuns la stadion

Delegația lui CSKA Sofia a fost prima care a ajuns la stadion.

Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin

UPDATE 18:00 » Sepsi în alb-roșu, CSKA în negru

Sepsi a anunțat pe pagina de Facebook: „Îi rugăm pe suporterii noștri să se abțină de la gestul de a conduce brațele de la inimă la cer, în timpul obișnuitelor scandări Szentgyörgy! Szentgyörgy!”.

La ședința tehnică, cei de la Sepsi au anunțat că vor juca în tricouri cu dungi alb-roșii, în timp ce bulgarii vor evolua în tricouri complet negre, echipament folosit în premieră în actualul sezon competițional.

UPDATE 17:50 » Fanii se strâng la stadion

Primii susținători ai lui Sepsi își fac apariția la stadion. 

Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin
FOTO: Andrei Crăițoiu (GSP.ro)

UPDATE 17:30 » Gazon impecabil la Sf. Gheorghe

+27 FOTO

Gazonul arenei din Sf. Gheorghe se prezintă în condiții impecabile înaintea partidei Sepsi - CSKA Sofia.

UPDATE 17:15 » Controale atente pentru bulgari

Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin
FOTO: Andrei Crăițoiu

Toate mașinile cu număr de Bulgaria sunt oprite de Poliție și de Jandarmerie la intrarea în Sf. Gheorghe. Vizitatorii sunt legitimați, mașinile controlate atent, cu detectoare de metale și câini special antrenați.

Fainoșag! Cea mai frumoasă seară din istoria lui Sepsi: lecție de fotbal predată lui CSKA și calificare în fața unui stadion plin

Bișa este câinele polițist care poate depista materialele explozive. A inspectat deja vestiarele celor două formații.

Vor să amâne meciul de campionat

Sepsi și-ar dori ca între partidele din turul 3, dacă va fi să se califice, să-și poată amâna și ea meciul de campionat. Ciobotariu se plânge de oboseală, mai ales că Sepsi a evoluat luni seară cu Dinamo, iar după acel meci a avut parte de un singur antrenament, accentul fiind pe refacerea jucătorilor: „Noi nici n-am cerut să amânăm, poate am fi făcut-o. Dar ne-ar ajuta, asta e clar! Pe viitor ne dorim. Acum jucăm joi, luni iar evoluăm cu Oțelul, iar dacă ne calificăm jucăm iar joi. O să vorbesc cu conducătorii să facem o cerere de amânare, e foarte greu în acest ritm”.

Mai multe articole din Conference League: 

Mircea Lucescu vede două echipe românești în grupele Conference League: „Cu siguranță pot”
GRUPE
Mircea Lucescu vede două echipe românești în grupele Conference League: „Cu siguranță pot”
Ce jucător de la FCSB îi sperie cel mai tare pe cei de la CSKA 1948 : „De el ne vom îngriji special, dar și ceilalți sunt periculoși”
FCSB - CSKA SOFIA 1948
Ce jucător de la FCSB îi sperie cel mai tare pe cei de la CSKA 1948 : „De el ne vom îngriji special, dar și ceilalți sunt periculoși”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (21)
boerbist
boerbist  •  04 August 2023, 00:37

Bravos!

Jambo_Bwana
Jambo_Bwana  •  03 August 2023, 23:41

Sepsi are mai multi jucatori romani in echipa decat majoritatea echipelor din Liga 1. Felicitari pentru calificare!

brianstorm
brianstorm  •  03 August 2023, 23:28
Postat de badeadorian pe 03 August 2023, 22:44

Au banat degeaba un sfat foarte bun . Ideea de a nu-ti transmite genele pentru a nu umbrii degeaba pamantul si in viitor , este una absolut normala in contextul perlelor ce-ti ies din putul gandirii ( aceea , storm ) !!! .

ai venit cu 10 ani cam tarziu cu sfatul asta.dar macar bine ca ti l-ai aplicat tie si ai peste 60 de ani nefamilistule.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează