INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ȚARA GALILOR - DANEMARCA 0-4

FOTO Țara Galilor - Danemarca 0-4 » Știm prima „sfertfinalistă” de la Euro 2020!

Danemarca a învins-o pe Țara Galilor în „optimi”, scor 4-0, și e prima echipă calificată în sferturile de finală Euro 2020. +14   FOTO
Danemarca a învins-o pe Țara Galilor în „optimi”, scor 4-0, și e prima echipă calificată în sferturile de finală Euro 2020.

Articol de - Publicat sambata, 26 iunie 2021 20:50 / Actualizat sambata, 26 iunie 2021 20:56

Danemarca a învins-o pe Țara Galilor în „optimi”, scor 4-0, și e prima echipă calificată în sferturile de finală Euro 2020.

Țara Galilor - Danemarca 0-4 » Cronică: Spiritul lui Eriksen le dă o forță uluitoare danezilor

Amsterdam, "Johan Cruyff ArenA". Un meci nu atât de așteptat ca Anglia - Germania sau Belgia - Portugalia, dar tot e interesant. Galezii vin după o semifinală de Euro, în urmă cu cinci ani, la primul lor turneu final, și acum au trecut iar de faza grupelor. 

Chiar și fără selecționer. Ryan Giggs a fost suspendat de federație, din cauza procesului în care este acuzat că și-a sechestrat și lovit fosta iubită. Și roșiii sunt pregătiți de secundul lui Giggs, Ron Page, interimar la CE 2020.

"Nu ne mai temem de nimic"

Danezii sunt pe un val de încredere, au prins o putere incredibilă. Căderea lui Christian Eriksen pe teren, în stop cardiac, și lupta lui pentru supraviețuire, revenirea lui, le-a dat elanul pe care nu-l aveau înainte. 

"Nu ne mai temem de nimic", spune tehnicianul Kasper Hjulmand. Visează la repetarea acelui atât de special Euro 1992, când "vikingii" adunați de pe plajele continentului după excluderea Iugoslaviei au cucerit titlul.

Dolberg, fostul jucător al lui Ursea

+10 FOTO

Meciul a început cu britanicii lansați, mai buni, mai agresivi, dominau jocul, cu Bale în prim-plan la fiecare acțiune. Danezii păreau surprinși. Scandinavii au depășit totuși acea perioadă și i-au asediat ei pe adversari, într-o serie de cornere și de faze periculoase. 

Au deschis scorul în minutul 27: Dolberg, la finalizare, un șut superb de la 20 de metri, la colțul lung, în plasa laterală. Dolberg, antrenat de Adrian Ursea sezonul trecut la Nice și care cunoaște atât de bine "Johan Cruyff ArenA". A jucat pe acest stadion între 2016 și 2019, la Ajax.

Imediat după pauză, încă un gol, tot al danezilor, tot al lui Dolberg. Acțiunea a plecat de la un duel Kjaer - Moore, a părut fault al nordicului, dar arbitrul german Daniel Siebert (Ovidiu Hațegan i-a fost rezervă) nu a reacționat, albii au declanșat contra, la capătul căreia Dolberg a punctat din nou. 0-2 (48). 

VAR a analizat faza, fără a schimba ceva, deși Bale a protestat vehement.

Danemarca nu s-a oprit la 2-0. Maehle (88) și Braithwaite (90+4) au adâncit diferența pe final.

Insularii, obosiți, n-au mai răspuns decât cu "roșul" încasat de Harry Wilson (90). Iar "vikingii" sunt primii calificați în "sferturi". Se pregătesc de confruntarea de la Baku, pe 3 iulie. Împotriva Țărilor de Jos sau a Cehiei.

Țara Galilor - Danemarca 0-4

Țara Galilor - Danemarca, echipe de start:

Țara Galilor: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Morrell, Allen - James, Ramsey, Bale - Moore 
Selecționer: Robert Page 

Danemarca: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard - Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Damsgaard, Dolberg, Braithwaite
Selecționer: Kasper Hjulmand

Stadion: Johan Cruiff Arena, Amsterdam 
Arbitru: Daniel Sibert / A1: Jan Seidel, A2: Rafael Foltyn (toți din Germania) 
Al patrulea arbitru: Ovidiu Hațegan

VIDEO Anghel Iordănescu: „Sunt convins că echipa României ar fi avut o prestație bună la EURO!”

Citește și alte știri de la Euro 2020:

Antrenorul momentului de la Euro 2020 se ia de Cristiano Ronaldo: „Poate fi enervant. S-a bucurat de parcă era în finală, iar oamenii observă asta”

EXCLUSIV S-au întors bișnițarii! Prețuri exorbitante la Franța - Elveția, ultimul meci găzduit de București: cât a ajuns să coste un bilet la peluză

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
wgdfigitywjgidjohkvhofydjgifj
wgdfigitywjgidjohkvhofydjgifj  •  26 Iunie 2021, 21:24
Postat de roja_azul76 pe 26 Iunie 2021, 20:46

Galop de sănătate pentru danezi! Cred că nici ei nu se așteptau să acceadă atât de ușor în sferturi! Neputința galezilor este de-a dreptul înduioșătoare!:)) 3-0...

Spuse managerul de raion de la cora !!

cirus11
cirus11  •  26 Iunie 2021, 21:04

Li s-a vazut potentialul mare inca din meciul cu Belgia, au pierdut nemeritat. Sper sa mearga pana in finala.

roja_azul76
roja_azul76  •  26 Iunie 2021, 20:46

Galop de sănătate pentru danezi! Cred că nici ei nu se așteptau să acceadă atât de ușor în sferturi! Neputința galezilor este de-a dreptul înduioșătoare!:)) 3-0...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează