Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Adrian Rus, după prima victorie de la Euro 2024: „Cu 40.000 de oameni în zidul galben, e greu să ne oprească cineva”

Articol de , - Publicat marti, 18 iunie 2024 19:11 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 19:55

La o zi după victoria cu Ucraina, 3-0, lucrurile au revenit la normal pentru naționala României: conferință de presă și antrenament la Akon Arena ♦ Azi a venit rândul lui Adrian Rus să vorbească în fața presei.

Fundașul de 28 de ani, care a intrat în minutul 75 al meciului cu Ucraina, a vorbit despre ce a însemna victoria din meciul de debut, despre atmosfera din lot și despre ce urmează pentru „tricolori”: meciul cu Belgia, de pe 22 iunie.

Adrian Rus: „Nu ne e frică de nimeni”

„Avem multă încredere. Ne bucurăm că am câștigat, acesta era și scopul, să câștigăm meciul. Acum această încredere ne va ajuta pe mai departe. A fost un moment incredibil. Am visat la așa ceva. Mă bucur enorm. Ne bucurăm pentru toți suporterii. Și sper să continuăm așa. Am avut mare încredere că putem câștiga cu Ucraina. Nu ne e frică de nimeni, ne putem bate cu orice adversar.

Euforia a fost mare după meci, dar acum trebuie să fim echilibrați și să fim conștienți că am câștigat doar un meci. Trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate. Pot spune că de acum ne va fi greu. Până acum a fost presiune, dar acum am surprins o grămadă de lume, chiar și pe voi. Sper ca în continuare să producem rezultate și să ne atingem scopul.

Eu mereu am avut încredere în echipă, sper să mergem pe același drum. Sper ca acest spirit de echipă să ne ajută să mergem mai departe. Când avem 40.000 de oameni în spate, e greu să ne oprească cineva. După meci, selecționerul ne-a spus să fim echilibrați. E o victorie istorie, a doua la un turneu final. Dar ne-a zis să fim echilibrați și să mergem mai departe”, a spus Adrian Rus în startul conferinței de presă.

Apoi a continuat, vorbind despre rivala Belgia: „Am văzut puțin din meciul Belgiei, pentru că am sărbătorit. A fost o surpriză, dar fotbalul e imprevizibil. Slovacia a făcut un meci foarte bun, s-a apărat foarte bine. Sper ca și noi să facem un joc bun, să ne apărăm foarte bine și să obținem un rezultat bun.

Pe noi ne interesează jocul nostru, nu celelalte rezultatele din celelalte meciuri. Am început analizat Belgiei, urmează ca în curând să intrăm în amănunte”.

Am fost foarte emoționat la meci, mi-au dat lacrimile la imn. Zidul galben din spatele porții a fost incredibil. Ne-a dat o energie incredibilă. Iar selecționerul ne-a încurajat înainte de meci, ne-a motivat și ne-a zis că meciul în tribune e câștigat. Intrăm cu sufletul la fiecare meci, putem să ne numim Generația de Suflet. Punem suflet mult și sper să se vadă.

- Adrian Rus

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia a analizat la GSP live victoria României cu Ucraina: „Meciul de ieri a fost cel mai bun din mandatul lui Edi Iordănescu. Nimeni nu se aștepta să batem la o asemenea diferență”

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează