Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  NAȚIONALA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Belgianul care a retrogradat Dinamo în 2022 face o comparație între „tricolori” și naționala țării sale: „Voi jucați cu inima! Belgia nu pune suflet”

România, grupă accesibilă pentru Liga Națiunilor
https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/tragere-la-sorti-nations-league-romania-grupa-kosovo-729423.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
România, grupă accesibilă pentru Liga Națiunilor https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/tragere-la-sorti-nations-league-romania-grupa-kosovo-729423.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 17:07 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 17:24

Martin Remacle, 27 de ani, ex-U Cluj, a radiografiat naționala țării sale în perspectiva duelului cu „tricolorii” de sâmbătă, de la Koln. Încă mai crede în forța Belgiei, dar scoate în evidență caracterul și atitudinea elevilor lui Iordănescu comparativ cu conaționalii săi

Martin Remacle, 27 de ani, și-a făcut un nume în fotbalul românesc în mai 2022, când a marcat un gol în poarta lui Dinamo în victoria cu 2-0 a lui U Cluj pe malul Someșului. A deschis scorul și drumul "șepcilor roșii" către revenirea în Liga 1, "câinii" retrogradând după dubla de baraj.

Belgianul a mai evoluat pentru FC Botoșani și FC Voluntari, înainte de a se îndrăgosti iremediabil de Cluj și de U. A mărturisit într-un interviu recent pentru Gazeta Sporturilor că studiază ideea inclusiv de a-și cumpăra o casă în Transilvania.

44de meciuri, șase goluri și trei assist-uri a reușit belgianul pentru U Cluj

Belgianul care a văzut prima repriză din România - Ucraina, apoi a fugit la antrenament

În prezent, Remacle joacă în Polonia, la Korona Kielce. Azi dimineață, avea de efectuat vizita medicală, mai are doi ani de contract în Ekstraklasa. A mărturisit că rămâne un simpatizant al românilor și a văzut doar prima repriză din victoria fabuloasă cu Ucraina.

"N-am mai putut a doua că a trebuit să ies la antrenament. Dar, sincer vă spun, am știut că România va învinge. Nu 3-0, recunosc, dar eram convins că va bate Ucraina. Stanciu a marcat cel mai frumos gol de la Euro, până acum. Naționala voastră are spirit, am citit lucruri pozitive despre echipă, inclusiv cum vorbesc jucătorii îmi place. Înțeleg să citesc în română. M-am bucurat mult pentru voi", a relatat Martin pentru GSP.ro.

Belgianul care a retrogradat Dinamo în 2022 face o comparație între „tricolori” și naționala țării sale: „Voi jucați cu inima! Belgia nu pune suflet”
Remacle, pe vremea când juca pentru U Cluj

10goluri în 36 de meciuri, plus două assist-uri, a reușit Remacle pentru Korona Kielce în ultima ediție de Ekstraklasa

Martin Remacle este de părere că Belgia nu pune suflet, dar va învinge România sâmbătă!

Sâmbătă, la Koln, Belgia lui va întâlni România lui Edward Iordănescu. Belgia tocmai a pierdut, 0-1, cu Slovacia, calculele grupei sunt tare complicate.

"Eu cred că se va califica Belgia până la urmă, în weekend va învinge România. Pronostic? 2-0 pentru Belgia. Da, recunosc, sunt mai optimist datorită faptului că eu cred în țara mea, dar am sesizat o diferență uriașă între echipe.

România joacă din adâncul inimii, Belgia nu pune suflet! Asta e diferența, de aceea voi ați învins, deși erați considerați outsideri, iar ai noștri au pierdut lamentabil.

Belgia a jucat lent, a fost blocată ușor, ca la ultimul Mondial. Ar fi o nebunie să nu trecem de faza grupelor. În naționala Belgiei este multă calitate, ceea ce și-ar dori orice echipă, dar trebuie să-ți dai și sângele pe teren, cum se spune. Belgienii din națională par cam nepăsători.

Belgianul care a retrogradat Dinamo în 2022 face o comparație între „tricolori” și naționala țării sale: „Voi jucați cu inima! Belgia nu pune suflet”
Martin Remacle în tricoul Koronei Kielce

Este doar startul competiției și sper că a fost un accident. Sâmbătă, va fi un meci total", a mai comentat Remacle.

Martin Remacle a evidențiat punctele slabe ale Belgiei: „Defensiva, cei doi stoperi și portarul"

Martin Remacle a scos în evidență punctul forte al naționalei belgiene, precum și veriga slabă.

"Doku este cel mai puternic și mai bun fotbalist al nostru. Cel mai periculos pentru adversari. Punctul slab? Defensiva. Cei doi stoperi și portarul. M-au înnebunit. Și nu doar pe mine", a mai declarat mijlocașul belgian.

Portarul naționalei Belgiei este Koen Casteels, de la Wolfsburg, stoperi au jucat cu Slovacia Wout Faes (Leicester) și Zeno Debast (Anderlecht). Cei doi fundași centrali au cote de 18 și 20 de milioane de euro pe transfermarkt și sunt în atenția unor cluburi și mai mari pentru mercato estival.

60de milioane de euro i-a plătit Manchester City lui Rennes pentru Doku, vara trecută, atacant ce are doar două goluri în 23 de selecții la echipa națională

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (4)
anaisgheorghe
anaisgheorghe  •  19 Iunie 2024, 12:10

Nu inteleg de ce tot ii luati interviuri lui baiatu asta...da a jucat in Romania dar a plecat de ceva timp deja...de ce ne intereseaza parerea lui? Sa va aduc aminte ca in ianuarie tot voi i-ati luat interviu si a zis ca suntem vai de capul nostru si ca nu avem nicio valoare? Se da si el dupa cum bate vantu ca la el in tara nimeni nu-i interesat de parerea lui. mai bine folositi-va resursele sa scrieti ceva frumos de ai nostri, sa luati interviuri oamenilor care conteaza nu la toti neica nimeni in contextul asta.

creeperno534
creeperno534  •  18 Iunie 2024, 22:38

Poate ne ajuta Dumnezeu

rav410wrc
rav410wrc  •  18 Iunie 2024, 18:30

Si cam la fel de "mult" suflet cat au pus si ucrainenii !? :))) Niste mercenari SUPRA evaluati, care se gandesc numa' la banii de la Real, Chelsea, Arsenal etc. Cre' ca si de razboi li se cam rupe lor... freza !? :((( Foarte bine pentru noi si le dorim plictisitilor si imbuibatilor de belgieni, sa repete sambata evolutia din meciul cu Slovacia !? ;))) HAI ROMANIA !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează