Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELGIA - SLOVACIA 0-1

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Cine anticipa așa ceva în grupa României? Clasament uluitor după șocul Belgia - Slovacia 0-1

Belgia, învinsă de Slovacia în primul meci la EURO 2024 // FOTO: Guliver/GettyImages +23   FOTO
Belgia, învinsă de Slovacia în primul meci la EURO 2024 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat luni, 17 iunie 2024 19:00 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 23:44

Slovacia a produs marea surpriză în Grupa E, grupa României. A învins favorita Belgia, scor 1-0, într-un meci jucat la Frankfurt. „Tricolorii” termină prima etapă a grupelor pe primul loc!

Cronică Sergiu Alexandru după Belgia - Slovacia 0-1

Meciul de pe Frankfurt Arena a început într-o atmosferă incendiară, cele două galerii întrecându-se care își încurajează favoriții mai tare. Belgia, gigantul din grupă, pornea cu prima șansă. Iar în primele minute părea că-și respectă statutul de favorită. A intrat tare pe teren și a amenințat imediat poarta lui Dubravka.

În minutul 3, Lukaku e găsit în centrul careului, reia spre poartă, dar portarul Slovaciei e la post și respinge. Trei minute mai târziu, un nou duel între cei doi.

Lukaku scapă singur spre poartă, dar Dubravka iese la marginea careului și-l forțează pe atacant să-și facă mingea prea lung, în lateral. Balonul a ajuns la Trossard, care deși putea șuta a preferat să centreze, iar Dubravka a reținut.

Șoc la Franfurtt! Slovacia a răpus-o pe Belgia

Un clișeu din fotbal spune că ocaziile se răzbună. Iar la Franfurkt s-a adeverit. În minutul 7, Slovacia a dat lovitura, după o greșeală a belgienilor. După o aruncare de la margine, Doku, din colțul terenului, a trimis mingea aiurea, în centrul careului propriu, de unde Kucka a șutat.

Portarul Casteels a respins în lateral, de unde Ivan Schranz a marcat din prima, cu un șut la colțul scurt.

Fanii slovaci au izbucnit într-o bucurie incredibilă, în timp ce belgienilor nu le venea să creadă. Au sperat că se va dicta ofsaid, dar din camera VAR s-a confirmat că golul e valabil. 1-0 Slovacia, iar calculele hârtiei erau date peste cap.

950 de zileau trecut de la ultimul gol marcat de Ivan Schranz pentru națională. Se întâmpla pe 10 noiembrie 2021, în 2-2 cu Croația, în Liga Națiunilor. Are 4 goluri în 23 de meciuri pentru națională

Golul Slovaciei i-a blocat pe belgieni

După gol, Slovacia a fost în control. Încurajați de constantul „Idemo” care răsuna din tribune, elevii lui Francesco Calzona nu s-au speriat de avantaj. Au continuat să-și facă jocul, au evoluat dezinvolt și chiar erau să facă 2-0 în minutul 40, dar șutul din voleu al lui Lukas Haraslin, de la 14 metri, a fost respins în corner.

Până la finalul primei reprize, Belgia și-a mai ridicat fanii în picioare doar o dată. În minutul 41, Lukaku a fost angajat în adâncime, a preluat în careu, dar nu a mai putut șutat. Finalul celor 45 de minute a însemnat startul aplauzelor din partea fanilor slovaci și un cor de huiduieli din partea belgiană.

4-2a fost raportul șuturilor pe poartă în prima repriză, în favoarea slovacilor

Start în forță în repriza a doua

De la vestiare, jucătorii belgieni au ieșit total schimbați. Și au jucat în startul primei reprize așa cum se așteptau fanii: acțiuni în viteză, pase, driblinguri și ocazii. Doar că în primele minute ale părții secunde, belgienii mereu au fost blocați în ultimul moment.

Fie de Dubravka, care a respins șuturile lui Lukaku (54) și Trossard ( 59), fie de VAR, care în minutul 56 a anulat pentru ofsaid golul lui Lukaku, validat inițial, fie de Hancko, care a scos de pe linie (63) șutul lui Bakayoko. Asta în timp ce pe atac Slovacia nu mai exista.

După cascada de ocazii ale Belgiei, Slovacia a reușit să mai echilibreze jocul. A reușit să mai țină de minge, iar Dubravka s-a bucurat de câteva minute de liniște.

Din nou VAR-ul

Ultimele 10 minute nu au venit cu o presiune uriașă din partea Belgiei. Jucătorii lui Tedesco au părut lipsiți de idei pe faza de atac, iar de la poarta slovacilor a fost pericol doar o dată, în minutul 86.

Openda a avut o acțiune personală în bandă, de unde a centrat perfect. Iar Lukaku a trimis în poartă, din mijlocul careului. Dar s-a repetat scenariul petrecut cu 30 de minute în urmă. Golul, deși validat inițial, a fost anulat de VAR, pentru un henț făcut în prealabil de Openda.

S-a terminat 0-1, rezultat-șoc! Concluzii? România poate spera la un rezultat pozitiv cu Belgia, iar cu Slovacia nu e de joacă.

Clasamentul live din grupa României

Final » Belgia – Slovacia 0-1

Ce au transmis reporterii GSP de la stadion

  • În minutul 86, a venit al doilea gol anulat de VAR. Tot Lukaku a trimis în poartă, dar reușita a fost anulată după reluare, pentru un henț la Openda, cel care a centrat pentru gol. Fanii belgieni au huiduit copios decizia, în timp ce slovacii s-au bucurat din plin
  • În minutul 55, Lukaku a trimis mingea în plasă, din fața porții. Golul a fost validat inițial, dar analiza VAR a arătat că atacantul belgian era în afara jocului. Anularea reușitei a fost sărbătorită ca un gol de fanii slovaci
  • Jeremy Doku este inamicul numărul 1 al slovacilor, huiduit copios la fiecare acțiune!
  • Peter Pekarik, fundașul dreapta al Slovaciei, va împlini 38 de ani în octombrie! El este titular contra Belgiei deși în tot sezonul 2023/2024 a jucat doar de 6 ori pentru Hertha Berlin, divizionară secundă din Germania, niciodată integralist!
  • Agitație mare la stadion și cu numai câteva minute înainte de fluierul de start! În continuare aflux mare de spectatori, oameni care au intrat pe stadion în momentul intonării celor două imnuri sau chiar după primul fluier.
  • Stadionul este aproape plin, zărim doar câteva sute de locuri libere dintre cele 47.000 ale stadionului din Frankfurt.
  • Belgienii, mai numeroși, o adevărată „mare” roșie, au dominat fondul sonor în start. Slovacii, și ei numeroși, au încercat să dea replica, dar galeria belgiană a fost parcă mai inimoasă.

VIDEO. Bucuria slovacilor după golul de 1-0

FOTO. Cele mai tari imagini din Belgia - Slovacia

+19 FOTO

Echipele de start de la Belgia - Slovacia

Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Debast, Carrasco - Mangala, Onana - Trossard, De Bruyne, Doku - Lukaku
Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx, Witsel
Selecționer: Domenico Tedesco

Slovacia: Dubravka - Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozeník, Haraslín
Rezerve: Rodak, Ravas, Obert, Gyomber, De Marco, Kosa, Rigo, Benes, Hrosovsky, Bero, Suslov, Bozenik, Tupta, Strelec, Duris, Sauer
Selecționer: Francesco Calzona

Arbitru: Umut Meler / Asistenți: Emre Eyisoy, Kerem Ersoy
Arbitru VAR: Bastian Dankert / Asistent VAR: Marco Fritz

Citește și:

Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (64)
666piturca
666piturca  •  18 Iunie 2024, 21:18
Postat de Catalynn_21 pe 18 Iunie 2024, 12:41

Yep, racheta lu’ Stanciu a făcut cât 3 d’ale lu’ Putin! :-)))))

Sweet potato pie.

tristan
tristan  •  18 Iunie 2024, 14:08
Postat de corectorul pe 17 Iunie 2024, 22:47

Si inca ceva, muci, noi luptam cu Slovacia si Ucraina pt locul doi, caci la locul intai tot Belgia ramane favorita (cunoscatorii stiu!). Prin urmare, cei inteligenti stiu ca ne era favorabil un rezultat de egalitate sau chiar victorie a Belgiei, pt a neconsolida macar locul doi.

Nu intelegii f multe despre modul in care merg mai departe echipele din fiecare grupa dar pe langa faptul ca nu gandesti mai esti si obraznic "Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, alături de cele mai bune patru echipe de pe locul trei." Te poti califica de pe locul 3 si cu 3 puncte daca nu ai un golaveraj negativ.Cu 4 puncte , pe locul 3 esti 99% calificat.Sunte6 grupe.Din astea 6 grupe , cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 merg mai departe.Nu au cum ca toate cele 6 echipe de pe locul 3 sa faca toate 4 puncte. Pun pariu ca nici acuma nu ai inteles ce ti am explicat

MamaLiga
MamaLiga  •  18 Iunie 2024, 12:54
Postat de 666piturca pe 17 Iunie 2024, 23:39

Lasa ca e Ianis un fel de vânzător de pantofi la Nationala.

Pantofi dă firmă,bre!

Vezi toate comentariile (64)
Comentează