Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA 9 detalii ce nu s-au văzut la TV în thriller-ul Portugalia - Cehia: „Češi, Češi!", nu „Messi, Messi" și un record al fiului lui Sergio Conceicao. Dar peste toți a fost Zeul!

Portugalia - Cehia / foto Guliver/GettyImages
Portugalia - Cehia / foto Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 00:00 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 00:38

Ce meci, ce desfășurare de forțe! Un spectacol total la Leipzig, remontada pentru Ronaldo și ai lui, într-un meci în care Portugalia s-a întrecut în recorduri și premiere

Portugalia - Cehia, 2-1, un meci electrizant la Leipzig, într-o atmosferă fascinantă, cu "dușuri" de ploaie care a făcut mingea să circule și mai rapid. Ca orice meci în care joacă Ronaldo, toate privirile sunt ațintite pe Cristiano. El este zeul! Iată ce au sesizat reporterii Gazetei Sporturilor prezenți pe arena cu o capacitate de 40.000 de locuri.

1. Logic, toți ochii, toată atenția, concentrată pe Ronaldo

Evident, apariția lui Cristiano Ronaldo, 39 de ani, al treilea cel mai vârstnic jucător la un Euro, a atras ca un magnet. La Leipzig, toți l-au așteptat ca pe un zeu! Și în minutele premergătoare partidei, galeria Portugaliei a acompaniat fiecare șut al superstarului cu celebrul "Siiiuuu". Care era mai puternic în momentul în care mingea se ducea în plasă, chiar dacă era un șut de la 20 de metri, de antrenamente.

Moment fabulos în minutul 58, când CR7 s-a pregătit să execute o lovitură liberă de la 25 de metri. Toată galeria i-a cântat numele, iar spectatorii de la tribunele apropiate de buturile cehilor s-au ridicat în picioare și-au început să înregistreze video, așteptând un eventual gol. Și nu erau toți în echipamentul Portugaliei.

Lusitanul a ajuns la al 6-lea European, are exact atâtea prezențe cât România în istoria ei. La început, superstarul a avut ceva probleme cu banderola, îi tot aluneca, a ajuns să și-o aranjeze cu mingea la picior!

130de goluri a reușit Ronaldo pentru Portugalia în 208 meciuri

2. „Češi, Češi!", nu „Messi, Messi"

Suporterii cehi au încercat, au reușit în mai multe momente, să țină piept freneziei lusitanilor și au dorit să-și încurajeze echipa în fața atacurilor lui Ronaldo et Co.

"Češi, Češi!", însemnând "Cehii, Cehii!", a fost scandarea favorită a galeriei conaționalilor lui Schick. Care s-a auzit încă de la prânz, de când cehii au luat cu asalt berăriile. A nu se confunda cu "Messi, Messi"!

Am văzut mulți cehi, care au așteptat sosirea la stadion a autocarului Portugaliei în speranța de a-l vedea pe CR7. Cehii au fost mai mulți pe stadion decât lusitanii, s-a zguduit stadionul la golul din minutul 62.

"Hoši, bojovat!", însemnând "Băieți, luptați!", au scandat cehii după reușita de senzație a lui Provod.

41de ani și 113 zile este vârsta la care portughezul Pepe a devenit, oficial, cel mai vârstnic jucător ce-a jucat vreodată la un European

3. Posesie zdrobitoare a Portugaliei

73la sută a fost posesia Portugaliei în primele 45 de minute, 9-1 raportul la șuturi, 8-0 la cornere

70la sută a fost posesia Portugaliei la finalul meciului, 18-5 raportul la șuturi, 13-0 la cornere

Portugalia trebuie să rămână calmă. Să paseze, să atace spațiile mici, dacă vor continua astfel, este o chestiune de timp până când va marca. - Cesc Fabregas, campion european cu Spania în 2008 și 2012, pentru BBC Sport la pauză

4. Provod a marcat un gol ce ne-a adus aminte de reușita lui Stanciu al nostru

Mijlocașul Slaviei Praga, Lukas Provod, a reușit un gol ce-a adus aminte de cel marcat de Nicușor Stanciu al nostru. Al treilea gol la națională al fotbalistului ceh, la a 20-a prezență, a adus aminte și de unul similar, tot al lui, marcat contra Belgiei, în urmă cu 3 ani.

11assist-uri a adunat Provod pentru Slavia campionatul trecut, plus 3 goluri, în 42 de meciuri

5. Cristiano Ronaldo, antrenorul din teren

Ronaldo le-a făcut semn și a vorbit cu coechipierii să nu se panicheze după reușita de excepție a lui Provod (62). A vorbit cu mai mulți, chiar acolo în iarbă, a gesticulat, a accentuat pe ideea ca ei să fie calmi.

După ce lusitanii au egalat destul de rapid, în minutul 69, după autogolul lui Hranac, celebrul șeptar i-a dat indicații și selecționerului Roberto Martinez! De la mijlocul terenului, îi explica prin gesturi și cuvinte cum ar vrea ca Portugalia să atace.

6. Lusitanii au fluierat fiecare schimbare a cehilor

Galeria Portugaliei a avut reacții dure la schimbările cehilor. Încă din minutul 60. Lusitanii au fluierat copios, considerând că adversarii trag de timp. Și la 0-0, și la 1-1.

Portughezii visează din nou la trofeul suprem pe plan continental, de aceea au considerat că adversarii încearcă să "ucidă" jocul lui Ronaldo prin a trage de timp. Mai ales în ultimul sfert de oră al meciului, au apostrofat și repunerile cehilor.

7. Primul autogol „favorabil" Portugaliei în istoria Euro!

Reușita în proprie poartă a lui Hranac, minutul 69, a reprezentat primul autogol în favoarea Portugaliei în TOATĂ istoria Euro a lusitanilor. Mai mult, meciul de la Leipzig a închis prima etapă la Euro.

Au fost 34 de goluri, 34 de marcatori diferiți!

8. De ce s-a năpustit Diogo Jota asupra portarului ceh

Diogo Jota a marcat în minutul 87, după ce Ronaldo a nimerit bara! Fotbalistul lusitan s-a repezit peste portarul ceh, căzut în propria poartă, pentru a-i lua mingea.

Portughezul a dorit neapărat balonul pentru a-l lua și a și-l băga sub tricou, celebrând golul pentru un alt copil al său ce va sosi pe lume.

9. Francisco Conceicao, primul gol la a treia prezență la națională! Și ce record!

Decarul lui Porto, Francisco Conceicao, 21 de ani, a marcat golul victoriei lusitanilor. A fost prima sa reușită în tricoul selecționatei, la a 3-a prezență la echipă.

Francisco este chiar fiul celebrului Sergio Conceicao, o legendă a fotbalului portughez. Tânărul a intrat în minutul 90 și a marcat în minutul 90+2! Și a scris și el istorie: a marcat după 112 secunde de la apariția pe teren, cel mai rapid gol al unei rezerve intrate pe teren, pentru Portugalia, la un turneu final, european și mondial!

2atingeri de balon a avut Paco Conceicao și un gol în meciul de la Leipzig

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
Karkaleki
Karkaleki  •  19 Iunie 2024, 05:53

Asa fiu al lu' tata, nu ca in alte cazuri

Cric73
Cric73  •  19 Iunie 2024, 01:25

Sunt curios dacă Ronaldo a apucat sǎ joace cu tatăl lui Paco

Vezi toate comentariile (2)
Comentează