Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - UCRAINA

Cum văd spaniolii meciul de debut al României în grupa E: „Drăgușin îi «calculează» prețul lui Dovbyk” + Pronosticul anunțat de Marca!

Radu Dragușin, la antrenament pe arena din Munchen / Foto: GSP.ro
Radu Dragușin, la antrenament pe arena din Munchen / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 11:34 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 12:46

Duelul de diseară, de la Munchen, România - Ucraina, e văzut, în avancronica publicată de cotidianul AS, ca unul dezechilibrat. În care cel mai bine cotat „tricolor”, „Radu Drăgușin, ce valorează mai mult de un sfert din tot lotul, va evolua contra starurilor lui Rebrov, selecționerul având de ales din multe variante bune. Pentru români va fi examenul de maturitate și ocazia de a dovedi cât de aproape sau cât de departe se situează față de fosta mare generație a lui Gică Hagi”.

Meciul de deschidere al grupei E, programat diseară de la ora 16:00, pe Allianz Arena, a fost analizat dintr-un unghi favorabil adversarilor României de la Munchen.

Cotidianul AS a publicat azi avancronica duelului cu Ucraina sub titlul „Drăgușin îi «calculează» prețul lui Dovbyk, în care remarcă și că pentru echipa lui Rebrov înseamnă mai mult decât un simplu joc de fotbal. Sau mai mult decât întâia ciocnire oficială dintre cele două rivale din grupa E, ce s-au înfruntat ultima oară acum opt ani, 3-4, în amicalul pierdut de "tricolori" la Torino.

Ce pronostic au dat spaniolii în România - Ucraina

„Drăgușin împotriva lui Dovbyk sau împotriva lui Tsygankov, a lui Mudryk, sau a lui Sudakov și Zinchenko... Rebrov are atât de multe variante bune din care să aleagă, încât chiar și posibila absență a lui Mykolenko pare un rău mic. Pentru Ucraina, acest turneu va merge dincolo de fotbal.

Meciul va fi văzut în casele unei țări în război, în barăcile și tranșeele din Donbas, și va reprezenta o vitrină pentru cauza mediatizată, cu ajutorul fotbalului, în întreaga lume. Cu excepția Rusiei, toate meciurile Ucrainei se vor vedea la TV", scriu spaniolii.

Cum văd spaniolii meciul de debut al României în grupa E: „Drăgușin îi «calculează» prețul lui Dovbyk” + Pronosticul anunțat de Marca!
Artem Dovbyk, aici luptându-se cu nemții în amicalul terminat 0-0 în ajunul startului Euro 2024 / Foto: Imago

Spaniolii au avut probleme în a scrie numele lui Iordănescu și al lui Belodedici!

Aceeași publicație din Madrid face o comparație între „Generația de Aur" de-acum aproape trei decenii și cea calificată în semifinalele Euro U21: "Oamenii lui Ioardanescu susțin un test de maturitate, partida fiind o oportunitate pentru generația care a fost a treia la CE U21 din 2019 (o treime din cei convocați azi au jucat în semifinala cu Germania) să arate cât de aproape sau departe sunt de eterna trupă a lui Hagi, Popescu sau Belodecidi.

„Căpitanul Stanciu i-a cedat decarul lui Ianis Hagi, preluând numărul lui Moruțan"

România, evident, se învârte în jurul lui Radu Drăgușin (valoarea sa de piață e mai mare de 25% din totalul echipei!): 25 de milioane pentru el, 67 pentru ceilalți 25 de coechipieri).

Numele de familie Hagi revine pe tricoul cu numărul 10 al României. La 24 de ani de la despărțirea lui Gica de echipa națională, în sferturile de finală ale Euro 2000, după 135 de meciuri, unde a pierdut în fața Italiei, fiul său, Ianis, jucător la Alavés, preia ștafeta.

O face pentru că actualul deținător al decarului și căpitan al echipei naționale, Nicolae Stanciu (70 de selecții), a cerut tricoul cu „21" de data aceasta, ca un omagiu adus lui Olimpiu Moruțan, care ratează acest Euro 2024 din cauza unei accidentări.

Și tot din LaLiga vine fundașul lui Rayo Vallecano, Andrei Rațiu, care, alături de portarul Horațiu Moldovan, de la Atletico, formează colonia "spaniolă" de titulari de sub steagul tricolor românesc, într-o echipă care va fi susținută diseară, pe Allianz Arena din Munchen, de 30.000 de compatrioți".

„Ucrainenii au 9 jucători care evoluează în Premier League, La Liga și Serie A!”

Trecând la tabăra adversă, AS a remarcat că „toți ochii vor fi ațintiți asupra lui Dovbyk. Atacantul Gironei este o la porțile mercato și fiecare gol marcat la Euro îi va crește prețul, deja foarte mare după cele 24 de goluri în LaLiga și trofeul de Pichichi. Așa că duelul său cu Drăgușin va folosi la recalcularea valorii sale de piață.

Ucraina ajunge la Euro 2024 cu cea mai internaționalizată echipă din istoria sa. Obișnuiți cu echipe în care, cu excepția unor cazuri punctuale de jucători cheie, grosul lotului fie provenea de la Shakhtar Donetsk, fie de la Dinamo Kiev, acum dintre cei 26 de convocați de Rebrov sunt 12 ce joacă în străinătate și 9 dintre ei la cluburi din Premier League, La Liga și Serie A.

Marca dă pronosticul pentru meciul de diseară, 3-1 pentru Ucraina

„Jocul Ucrainei, bazat pe doi piloni, unul în atac, Dovbyk, iar celălalt în poartă, Lunin. Dacă vor reuși să profite la maximum de cursele lui Tsygankov și Mudryk, de viziunea lui Sudakov și potențialul lui Zinchenko, ar trebui să câștige meciul cu România, o echipă care a arătat deja în calificări că poate fi o echipă periculoasă”, scriu cei de la cotidianul Marca, prin vocea reporterului Jose L. Perez.

Rebrov are trei spanioli în stafful tehnic. Numai Luis de la Fuente are mai mulți!

„Ucraina lui Rebrov, pe lângă echipa lui Luis de la Fuente, are cei mai mulți spanioli în stafful său tehnic: Vicente Gómez (antrenor secund), Javier Lurueña (preparator fizic) și Alberto Bosch (analist). Toți aceștia au trecut pe la Dinamo Kiev și au lucrat cu Rebrov în perioada în care acesta era la Al-Ain.

Și vor fi prezenți și trei reprezentanți ai fotbalului spaniol cu opțiuni de a intra titulari: Dovbyk și Tsygankov, jucătorii de la Girona menționați mai sus, precum și jucătorul Valenciei, Yaremchuk. Chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă de timp, întrucât se va întoarce la FC Bruges la 1 iulie”.

Citește și:

Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
Hitech
Hitech  •  17 Iunie 2024, 14:17
Postat de OlteanuMarian pe 17 Iunie 2024, 13:08

...nimik despre Bancu ...cel mai bun jucator al nationalei ...spaniolii acestia se iau dupa ce scrie presa de la Bucuresti ...destepti ...dar multi ...

Noi trebuie să ne luăm după tine,unu, da bun!

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  17 Iunie 2024, 13:08

...nimik despre Bancu ...cel mai bun jucator al nationalei ...spaniolii acestia se iau dupa ce scrie presa de la Bucuresti ...destepti ...dar multi ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează