Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - UCRAINA

Fostul star al Ucrainei, amintiri din România în ziua meciului de la Euro 2024: „Am dansat cu președintele pe masă. Nu cunosc pe nimeni din echipa lor”

Fosta vedetă a naționalei Ucrainei are doar amintiri plăcute din România. Foto: Imago
Fosta vedetă a naționalei Ucrainei are doar amintiri plăcute din România. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 13:29 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 14:51

Artem Milevski (39 de ani), fostul star al naționalei Ucrainei, a oferit un interviu în ziua meciului cu România în care a depănat amintiri din perioada petrecută la Concordia Chiajna și a analizat duelul ce se va disputa de la 16:00, pe Allianz Arena din Munchen.

Fostul atacant, simbol al lui Dinamo Kiev, s-a retras în urmă cu trei ani din cariera de fotbalist, ultima dată evoluând pentru FK Minaj, în prima ligă a Ucrainei.

Milevski a evoluat în Superliga în returul sezonului 2015-2016, când formația din Ilfov l-a transferat de la RNK Split pentru a se salva de la retrogradare.

Artem Milevski mizează totul pe Ucraina în meciul cu România

Personaj controversat din cauza vieții extrasportive tumultoase, Artem Milevski a analizat duelul România - Ucraina, pe care îl vede dezechilibrat.

Fostul vârf cu 50 de prezențe în tricoul echipei naționale și 8 reușite crede că reprezentativă condusă de Serhii Rebrov arată mai bine ca niciodată la nivel de jucători și are șanse mari de a ajunge în fazele eliminatorii ale Euro 2024.

„Ca toți fanii noștri care își fac griji pentru echipa națională și țara noastră, mă aștept doar la victorii. Sunt mulți care scriu că această națională este cea mai puternică din istorie, băieții citesc totul și înțeleg ce responsabilități au, cred că s-au pregătit bine și aștept cu nerăbdare meciul cu România. În echipa din 2006 eu eram cel mai tânăr Sheva, Rebrov, Vorona, SaSho și mulți alții. Acei bunici ar fi avut o mare luptă cu actuala generație de aur a noastră, nu știu cine ar câștiga”, a declarat Milevski într-un interviu pentru publicația Zbirna.

Naționala de azi mă impresionează cu adevărat, începând cu Lunin de la Real Madrid și terminând cu „Pichichi” (n.r. - Artem Dovbyk). Tsygankov, Yaremchuk, Mudryk, Zaba (n.r. - Ilya Zabarnyi), Myko (n.r. - Vitaliy Mykolenko), Shapa (n.r. - Mykola Shaparenko) toți joacă grozav, oricine din echipa noastă poate marca.

Întrebat cum va juca Ucraina, Milevski a răspuns:

„Cred că vor evolua ca niște favoriți. În prezent, nu cunosc pe nimeni din echipa lor. Pe vremea mea jucau Mutu, Florea, Cernat, Ghioane, Marica, Raț. Vom câștiga, cred că va înscrie „Pichichi” (n.r. - Artem Dovbyk). Ucraina ar trebui să iasă din grupe alături de Belgia”.

Fostul star al Ucrainei, amintiri din România în ziua meciului de la Euro 2024: „Am dansat cu președintele pe masă. Nu cunosc pe nimeni din echipa lor”
Artem Milevski în tricoul Concordiei Chiajna

„Am dansat pe masă cu președintele la Chiajna”

Fostul jucător a rememorat cum a trăit aventura de la Concordia Chiajna. Milevski spune că își aduce aminte cu plăcere de perioada petrecută în România.

„Concordia era un club modest. Eu și alți patru «legionari celebri» am fost chemați personal acolo de către președinte ca să ajutăm clubul să rămână în prima ligă. Alături de mine s-au alăturat echipei Christian Obodo, cu aproape 200 de meciuri în Serie A, Michael Odibe, care a mai fost la Dinpro și argentinianul Cristian Garcia cu care vorbeam mult, deși el nu știa engleză, iar eu nu știam spaniolă, dar cumva ne înțelegeam.

Pe scurt, eram toți ca într-un banc: eu, un argentinian, un nigerian, un italian și un camerunez. Toți cinci prieteni. După fiecare meci, Obodo ne făcea, la el acasă, câte o oală uriașă de paste, nu a fost degeaba în Italia...

Apoi ieșeam prin oraș. În București, sunt petreceri 24/7, discoteci, fete frumoase cărora le place să iasă.

Îmi amintesc că după ce ne-am salvat de la retrogradare am dansat cu președintele Chiajnei (n.r. - Cristi Tănase) pe masă. Amintiri frumoase din România. Totul era clar stabilit, am fost plătiți, am avut și prime, bonusuri pentru goluri și pase de gol. Am câștigat o sumă decentă de bani, suficient pentru o vacanță (n.r. - râde)”, și-a amintit Milevski.

Profesia de paparazzi este foarte dezvoltată în România, dar eu am avut noroc. Ei vânau mai mult jucători de la Steaua, Dinamo și CFR Cluj, nu de la Chiajna. Odată am deschis un ziar și l-am văzut pe prima pagină pe un jucător de la Dinamo în bar.

- Artem Milevski

Fostul star al Ucrainei, amintiri din România în ziua meciului de la Euro 2024: „Am dansat cu președintele pe masă. Nu cunosc pe nimeni din echipa lor”
6 goluri și două pase decisive sunt performanțele lui Artem Milevski la Concordia Chijna

„Konoplyanka e un tip dificil”

Mai departe, ucraineanul a comentat de ce nu s-a adapta Yevhen Konoplyanka la CFR Cluj. Mijlocașul care a evoluat pentru Sevilla a stat doar patru luni în Ardeal, după care și-a deschis o agenție de impresariat împreună cu fostul internațional și bun prieten Roman Zozulya.

„Nu știu de ce nu s-a integrat, Zhenya este un tip dificil, așa că este mai bine să-l întrebați pe el. Personal, m-am simțit ca un pește în apă în fotbalul românesc.

Cele mai interesante episoade din viața extresportivă a lui Milevski:

  • Tupeu în tinerețe. Anul de grație al lui Milevski a fost 2006. Cînd, după ce a devenit vicecampion european cu Ucraina U21, s-a calificat în sferturile CM cu naționala mare. După ce a dat o scăriță la penalty-uri cu Elveția.
  • Probleme cu alcoolul. Cunoscut pentru prietenia cu Aliev, mijlocaș și el la Kiev și națională, Milevski era văzut des în cluburile de noapte din capitala Ucrainei. Asta l-a costat un transfer la Liverpool, oficialii englezi aflînd de problemele lui cu alcoolul.
  • Accidente în lanț. Dacă în Ucraina și-a făcut praf Maseratiul de 220.000 dolari, Milevski a făcut un accident serios și-n Turcia, în care și-a distrus Ferrariul. „A condus beat, alcoolemie de 1,31 la mie”, a fost concuzia oamenilor legii.
  • În halat la prezentare. În 2012, Blohin revenea la Dinamo. La prezentarea sa, Artem Milevski și-a făcut apariția îmbrăcat în halat! Zilele sale la Kiev erau numărate.
  • Scandalul filmulețului. În 2011, Artem a apărut în imagini compromițătoare pe internet. Acesta se afla, vizibil băut, la volanul bolidului său, cu o țigară în colțul gurii. Oprit de cîțiva prieteni, el i-a sfătuit să urce și apoi a continuat călătoria.

10 milioane de euroa fost cea mai ridicată valoare de transfer a lui Artem Milevski, în 2009, pe când evolua la Dinamo Kiev

CV-ul lui Milevski

  • data naşterii: 12 ianuarie 1985, Minsk (Belarus);
  • a jucat la Smena, Obuhiv (juniori), Borisfen Borispil (2001-02), Dinamo Kiev (2002-13), Gaziantepspor (2013-14), Hajduk (2014-15), RNK Split (2015), Tosno (2017-18), Dynamo Brest (2018), Kisvarda (2018-19), Dinamo Brest (2019-21), FK Minaj (2021);
  • 8 goluri în 50 de selecții la națională, sferturi de finală la CM 2006 cu Ucraina, argint la CE 2006 cu Ucraina U21;
  • 4 titluri, 4 Cupe, 5 Supercupe cu Dinamo Kiev;
  • Fotbalistul anului în Ucraina (2008, 2009), golgeter al Ucrainei, cu 17 goluri marcate (2010);

Citește și:

Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
zb59
zb59  •  17 Iunie 2024, 17:37
Postat de OlteanuMarian pe 17 Iunie 2024, 15:51

...zero puncte...

Ai uitat sa specifici: zero puncte pentru Ucraina!:)

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  17 Iunie 2024, 15:51

...zero puncte...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează