INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII EURO 2024

Corespondență din Israel Jucătorii israelieni, puternic afectați fizic și psihic înaintea celor 4 meciuri din noiembrie: „Nu o să mint că sunt în formă”+ Un singur antrenament împreună!

Jucătorii israelieni, în cantonamentul de la Shefayim
Jucătorii israelieni, în cantonamentul de la Shefayim

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 13:56 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 15:29

Jumătate dintre internaționalii israelieni convocați de selecționerul Alon Hazan nu au mai jucat niciun meci de peste o lună, de când s-a oprit campionatul intern. 

Toți, și cei 15 stranieri, sunt afectați mai ales psihic din cauza războiului. Cei mai mulți vor sosi în Kosovo sâmbătă și Hazan va avea un singur antrenament cu lotul întreg înaintea meciului de duminică de la Priștina.

Aproape de sold-out la România - Elveția » Câte bilete mai sunt disponibile
România - Elveția
Aproape de sold-out la România - Elveția » Câte bilete mai sunt disponibile

Duminică, la Priștina, Israelul pornește în cel mai dificil traseu, în grupa „tricolorilor", în preliminariile Euro. Din cauza războiului, joacă ultimele patru meciuri, unul după altul, în numai nouă zile.

Întâi, partidele amânate în octombrie, cu Kosovo (deplasare) și cu Elveția (acasă, pe 15 noiembrie). Apoi, cele stabilite de la început în această lună, contra României (a, pe 18) și Andorrei (d, pe 21). Cele două dueluri programate pe teren propriu fiind în Ungaria, la Felcsut.

15 jucători ai Israelului, doar antrenamente în ultimele săptămâni

Cum sunt internaționalii israelieni? Fizic, mulți dintre ei nu pot fi în cel mai bun moment. Psihic, suferă, traumatizați de tragedia țării lor.

Selecționerul Alon Hazan a convocat un lot lărgit, de 31 de jucători, dintre care 16 stranieri. Cei din campionatul intern n-au mai evoluat de peste o lună, după ce toate competițiile interne au fost suspendate pe 7 octombrie. Doar s-au antrenat de cel mult trei săptămâni.

Miguel Vitor, vicecăpitan Israel: „Suferința e imensă"

Miguel Vitor, 34 de ani, stoperul în vârstă de 34 de ani al lui Hapoel Be'er Sheva, portughez naturalizat, povestește prin ce a trecut.

„Suferința poporului israelian e imensă, mai ales cei care i-au pierdut pe cei apropiați. Numai când te gândești la persoanele răpite, ținute ostatice de Hamas în Gaza, cât de greu le este acolo, cât de dificil le este familiilor care nu știu absolut nimic de cei dragi", a declarat el într-un interviu pentru presa israeliană la centrul sportiv național Shefayim.

Miguel Vitor, vicecăpitan Israel: „M-am pregătit două săptămâni cu o formație portugheză"

Și Vitor a fost plecat pentru a-și duce familia în Portugalia. „Soția și fiicele sunt acolo și discutăm des. Le-am explicat că nu sunt în pericol". Cum vede prima confruntare din noiembrie? "O victorie în Kosovo poate aduce puțin zâmbet pe chipul oamenilor, chiar dacă mintea lor nu e la fotbal acum".

Jucătorii israelieni, puternic afectați fizic și psihic înaintea celor 4 meciuri din noiembrie: „Nu o să mint că sunt în formă”+ Un singur antrenament împreună!
Miguel Vitor (dreapta), în meciul împotriva Elveției Foto: Imago

Nu a ascuns că e departe de potențialul maxim: „Nu o să mint că sunt în formă bună. M-am pregătit două săptămâni cu o formație portugheză. Dar eu și colegii am promis că vom da totul. Israel e țara mea". Întrebat dacă a mai jucat patru meciuri în nouă zile, a răspuns cu un singur cuvânt: „Niciodată!".

Nu se știe cum vor sosi toți jucătorii Israelului în Kosovo

O parte a naționalei albastre ajunge vineri seară în Kosovo. A doua parte sosește sâmbătă, dar autoritățile de securitate israeliene țin totul secret. Nu se știe dacă sâmbătă vor sosi toți împreună sau separat. Nu se știe nici dacă jucătorii de la Maccabi Tel Aviv (7) și Maccabi Haifa (3), care evoluează joi seară în Conference și Europa League, vor ateriza la Priștina vineri sau sâmbătă.

Concluzia este că selecționerul Hazan va avea grupul complet la un singur antrenament, cel oficial înaintea partidei din Kosovo.

Programul e extrem de încărcat, dar nu ne plângem, nu putem schimba nimic. E o situație dificilă pentru toți

- Miguel Vitor, internațional israelian

Shin Bet i-a sfătuit pe jurnaliști să nu plece din Israel dacă nu e neapărat nevoie

Selecționata lui Alon Hazan va avea alături și jurnaliști israelieni la aceste patru meciuri, cei mai mulți urmând să vină la duelurile din Ungaria, cu Elveția și România. Shin Bet, agenția națională de securitate, le-a transmis tuturor celor care însoțesc echipa să rămână acasă dacă această deplasare nu e neapărat necesară, explicându-le că, din cauza acestei situații, poate exista pericol pentru israelieni și evrei oriunde în Europa și în lume.

Întors după doi ani, golgheterul Eran Zahavi va fi titular cu Kosovo

Nu se știe cu siguranță echipa pe care o va alinia selecționerul Hazan duminică, în Kosovo, dar s-a aflat o informație. Eran Zahavi va fi titular. În vârstă de 36 de ani, golgheterul all-time al naționalei albastre (33 de reușite în 70 de meciuri) s-a întors la lot, după ce se retrăsese în 2021! În țară, toți au așteptări mari de la Zahavi. Vor să fie și liderul echipei, nu doar principalul său atacant.

Portarul de origine română Omri Glazer va fi cel mai fluierat jucător la Priștina

Unul dintre internaționalii israelieni va trebui să suporte presiunea fanilor kosovari. Portarul Omri Glazer, 27 de ani, de origine română, va fi probabil cel mai fluierat jucător de pe teren din cauza clubului său. El evoluează la Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei, o țară aflată în conflict deschis cu Kosovo, nerecunoscându-i independența.

Citește și: 

Strategia lui AC Milan pentru a-l transfera pe Radu Drăgușin » De ce au rossonerii urgentă nevoie de fundașul român
ITALIA
Strategia lui AC Milan pentru a-l transfera pe Radu Drăgușin » De ce au rossonerii urgentă nevoie de fundașul român
După ce l-a pierdut pe Man, Iordănescu are emoții pentru un alt om de bază, care abia a ieșit din infirmerie
Israel - România
După ce l-a pierdut pe Man, Iordănescu are emoții pentru un alt om de bază, care abia a ieșit din infirmerie

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează