Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - UCRAINA 3-0

EXCLUSIV Marcel Răducanu, impresionat de „tricolori”: „Îmi cer iertare că i-am criticat!”

163 de meciuri a jucat Marcel Răducanu la Borussia Dortmund, pentru care a marcat de 31 de ori
163 de meciuri a jucat Marcel Răducanu la Borussia Dortmund, pentru care a marcat de 31 de ori

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 20:19 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 22:48

Fostul internațional Marcel Răducanu, 69 de ani, s-a arătat entuziasmat de victoria categorică a reprezentativei României în fața Ucrainei.

Marcel Răducanu este un critic sever atunci când se impune. Dar este și primul care-și scoate pălăria când i se demonstrează contrariul. Pe „tricolori”, fostul internațional i-a arătat adesea cu degetul, în preliminarii, însă victoria lor împotriva Ucrainei (3-0), în meciul de debut la Euro 2024, l-a dat efectiv pe spate.

Marcel Răducanu: „Nu realizez cum am putut să jucăm atât de bine”

„Nu mai știu ce să cred. Nu realizez cum am putut să jucăm așa de bine împotriva Ucrainei. Am făcut meciul perfect. Îmi cer iertare că i-am criticat pe băieți și-i felicit din inimă pentru modul cum au evoluat! Și pe ei, și pe selecționer, dar și pe fani. Ce atmosferă au putut să facă!”, a spus fostul jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund, încă sub impresia partidei de pe Allianz Arena.

Marcel Răducanu a dezvăluit că a vorbit cu Edi Iordănescu în preziua partidei: „I-am urat <La Mulți Ani!> și i-am sugerat să le transmită jucătorilor ca pe teren să joace pentru ei, pentru fani, dar și pentru el. Și au făcut-o. Au evoluat cu multă disciplină, cu devotament, cu atitudine și și-au făcut meciul ușor”.

Marcel Răducanu crede că golul lui Nicolae Stanciu e cel mai frumos de până acum la Euro 2024

Fostul internațional a văzut meciul la televiziunea germană și spune că celebrul Lothar Matthaus, analist TV, „i-a lăudat pe jucătorii lui Edi. A spus că am jucat așa cum trebuia, cu atitudinea potrivită”. Golul lui Stanciu? Marcel crede că „e cel mai frumos din tot turneul, până acum”.

El este de acord că „ne-a ajutat și portarul lor, care a greșit pasa la primul gol și l-a luat ușor pe al doilea, dar nu contează. Fotbalul înseamnă și greșeli. Pe de altă parte, nu-mi aduc aminte ca ucrainenii să fi avut vreo ocazie, poate faza aia când mingea a ajuns pe transversală”.

Marcel Răducanu i-a văzut pe Răzvan Marin, Dennis Man și Nicolae Stanciu „un pic” peste ceilalți

Lui Marcel Răducanu i-a fost greu să-i aleagă pe cei mai buni trei jucători ai partidei de pe Allianz Arena. „Toată echipa a funcționat bine. De la portar și până în față.

Mi-a plăcut cum s-au bătut în apărare, la mijloc, au pus suflet, au arătat ambiție. Poate că Stanciu, Dennis Man și Răzvan Marin au fost un pic peste ceilalți, dar, repet, toată echipa a jucat bine. M-au impresionat și suporterii, nemții au spus că au fost 40.000, pe un stadion care are 66.000 de locuri la Euro! Ce atmosferă au putut să creeze!”.

Marcel Răducanu: „Cu Belgia trebuie să arătăm aceeași atitudine. Să jucăm fotbal, nu să bubuim mingea”

Pe 22 iunie jucăm cu Belgia, la Koln. Meci la care va fi prezent și Marcel Răducanu. ”Belgia este alt calibru, clar. Dar mă gândesc că și Ucraina era peste noi și uite că am câștigat.

Trebuie să jucăm cu aceeași atitudine, să încercăm să jucăm fotbal, nu să bubuim mingea. Ne trebuie tupeu, obrăznicie fotbalistică” - e rețeta ex-stelistului pentru a izbândi în fața favoritei grupei E.

VIDEO. Nicolae Stanciu, entuziasmat după victoria categorică cu Ucraina: „Cu siguranță este golul carierei mele”

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (4)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  18 Iunie 2024, 14:15

Marcele , critica este buna cand vine la timp , si asa a fost . Ei ( fotbalistii) trebuie sa " rumege" ( pardon de expresie ) , atitudinea fata de acest sport si mai ales ca reprezinta Romania .

unusimmortalis
unusimmortalis  •  18 Iunie 2024, 02:17

test

unusimmortalis
unusimmortalis  •  18 Iunie 2024, 02:09

daca-ti ceri scuze pt critici inseamna ca au fost critici nefondate? din ce mi-aduc aminte au fost faorte fondate, au avut baza la vremea aia. nu are nici un sens sa-ti ceri scuze pt asta. iti ceri scuze daca ai gresit. insa criticile au fost faorte bine venite si reale. felicitarile sunt binevenite si meritate acum! sper sa o tina tot asa. nu e important sa castige, important e sa joace cu inima si sa arate ca au venit pentru fotbal nu pentru alte fite si interese. daca joaca cu inima vor fi mereu apreciati.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează