Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA

Copilul care le fura mingea băieților pe străzi a ajuns să „fure” și de la nemți » Mijlocașul pasionat de Formula 1 a devenit eroul Spaniei în primul „sfert”!

Mikel Merino a plutit în careul german și a plasat mingea în plasa porții lui Manuel Neuer / Foto: Imago +17   FOTO
Mikel Merino a plutit în careul german și a plasat mingea în plasa porții lui Manuel Neuer / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 18:17 / Actualizat sambata, 06 iulie 2024 00:28

Mikel Merino (28 de ani), mijlocașul spaniol cu 122 de minute la Euro 2024 până în „sferturi”, al cărui tată Angel, fost fotbalist la Osasuna, Celta și Las Palmas, nu-i cumpăra minge în copilărie, se ocupă acum să-și deposedeze adversarii, având opt recuperări. Internaționalul basc este fan al curselor de F1: „În câteva tururi, deja recunosc circuitul”. Jucătorul intrat în minutul 80, la 1-0, în locul lui Nico Williams, a dat sentința în prelungiri (2-1), cu o lovitură de cap.

Mikel Merino a ajuns în această seară la 26 de prezențe în naționala Spaniei, pentru care reușise un singur gol. Marcator într-un 6-1 contra Ciprului în trecutele preliminare ale Euro 2024, mijlocașul Osasunei n-a fost titular decât în partida cu Albania (1-0), ultima din grupă a liderului deja calificat atunci în optimile de finală. Dar acum este eroul Spaniei, cu al doilea gol marcat în tricoul Furiei Roja, punctând în prelungirile primului „sfert” contra gazdei Germania (2-1), al Stuttgart.

A bifat însă prezențe în toate cele cinci înfruntări de la turneul final din Germania și a strâns 162 de minute în tricoul Furiei Roja, fără a avea realizări deosebite până în duelul cu trupa lui Julia Nagelsmann. Intrat în minutul 80, în locul lui Nico Williams (la 1-0 pentru iberici), Mikel Merino l-a învins pe Manuel Neuer cu o lovitură de cap letală, mingea fiind centrată din stânga de o altă rezervă, Dani Olmo. Jucătorul lui RB Leipzig, introdus în locul accidentatului Pedri

Copilul care le fura mingea băieților pe străzi a ajuns să „fure” și de la nemți » Mijlocașul pasionat de Formula 1 a devenit eroul Spaniei în primul „sfert”!
Golul victorios al lui Mikel Merino din finalul reprizelor de prelungire ale meciului cu Germania / FotoȘ Imago

Mikel Merino și-a început cariera tot la Osasuna

Dublura titularului incontestabil Fabian Ruiz este un bun recuperator, reușind 8 astfel de intervenții cu succes pe posesia adversarilor (una în medie la un sfert de ceas), a fost însă un jucător important în preliminarii, având șase prezențe și 373 de minute, cu un gol și două pase decisive. Predilecția sa pentru a „fura" baloane în teren și-a cultivat-o încă de mic copil.

Puștiul Mikel nu primea când era școlar mingi, deși tatăl său Angel era fotbalist (tot mijlocaș), trecând pe la Leganes, Osasuna, Celta, Las Palmas, Burgos și Ceuta. De aceea Merino junior obișnuia să le fure, la propriu, băieților mingea când jucau pe stradă. Și Mikel a început la Osasuna, fiind născut chiar în Pamplona.și fiind convocat la naționala U19.

8goluri și 5 assisturi a reușit Mikel Merino în 45 de meciuri disputate pentru Real Sociedad în toate competițiile din sezonul trecut

Merino, cumpărat la doar 20 de ani de Dortmund

Actualul mijlocaș al lui Real Sociedad, la care evoluează din 2018, a ajuns unul dintre cei mai valoroși închizători, fiind cotat la 50 de milioane de euro de Transfermarkt.de. La 20 de ani a fost remarcat de Borussia Dortmund, ce l-a cumpărat cu numai 3,75 milioane de euro.

În 2018, Newcastle îl achiziționa pentru o sumă dublă, după ce-l împrumutase un sezon, la dorința managerului Rafael Benitez. „Coțofenele" l-au mai păstrat apoi doar 11 zile și l-a vândut cu 12 milioane, Merino revenind în Țara Bascilor, însă la Real Sociedad.

Mikel Merino are acasă simulator de curse de F1

Deși a fost atras de fotbal de la fragedă vârstă, spaniolul are o altă pasiune în sport: este un mare fan al Formulei 1, până la punctul de a avea și un simulator acasă. „Știu aproape toate circuitele din lume doar jucându-mă pe consolă. Urmăresc F1 de când eram copil. Am nevoie doar de câteva ture pentru a-mi aminti circuitele", a recunoscut Mikel Merino.

Citește și:

Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Altele
Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Mutare neașteptată pe axa FCSB - Farul » Fotbalistul campioanei a luat decizia după criticile lui Gigi Becali
Superliga
Mutare neașteptată pe axa FCSB - Farul » Fotbalistul campioanei a luat decizia după criticile lui Gigi Becali
Fundașul central român se transferă la AC Milan » Contract pe patru ani
Campionate
Fundașul central român se transferă la AC Milan » Contract pe patru ani

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează