Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SCOȚIA - UNGARIA

GALERIE FOTO Scoția - Ungaria, 0-1! Maghiarii dau lovitura în minutul 90+10 și speră în continuare la optimile Euro 2024

Ungaria a învins-o pe Scoția la ultima fază în grupa A de la Euro 2024, foto: Imago Images +28   FOTO
Ungaria a învins-o pe Scoția la ultima fază în grupa A de la Euro 2024, foto: Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 24 iunie 2024 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2024 02:34

Final ULUITOR în Scoția - Ungaria, scor 0-1! Maghiarii au câștigat meciul după un gol în minutul 90+10 și evită eliminarea! Scoția merge acasă. Germania a câștigat grupa A, iar Elveția a terminat pe 2.

  • Germania a câștigat grupa A și va juca în optimile de finală cu formația clasată pe locul 2 în grupa C. Meciul este programat pe 29 iunie, de la ora 22:00, pe Westfalenstadion din Dortmund;
  • Elveția a încheiat grupa A pe poziția secundă și va deschide faza optimilor de finală, pe 29 iunie, de la ora 19:00. Adversară va fi ocupanta locului 2 în grupa B. Meciul se joacă pe Olympiastadion din Berlin;
  • Ungaria trebuie să aștepte finalul celorlalte grupe pentru a afla dacă merge în optimi.

Scoția - Ungaria 0-1. Cronică de Sergiu Alexandru de la Stuttgart » Când fotbalul te răsplătește! Ungaria câștigă dramatic cu Scoția și visează la „optimile” EURO

Meciul s-a jucat la Stuttgart într-o atmosferă de zile mari. Fanii celor două naționale au umplut stadionul și s-au întrecut pe rând în cine-și încurajează echipa mai bine și cine face mai multă gălăgie.

Fotbal puțin în prima repriză

Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
+8 FOTO

Meciul a început alert, cu ritm bun. Primul care a amenințat poarta a fost maghiarul Bolla, șutul său de la 20 de metri fiind respins cu greu de portarul scoțian. Au urmat momente de joc fără ocazii. Ungaria a fost mai activă, încercând să amenințe poarta Scoției cu șuturi de la distanță, însă niciunul nu a fost periculos.

Prima repriză s-a terminat cu o mare ocazie a Ungariei. În minutul 41, Willi Orban a reluat cu capul din 6 metri, iar mingea a șters bara. De partea cealaltă, scoțienii au avut o prestație modestă, nereușind să expedieze nici măcar un șut în primele 45 de minute.

Repriza a doua a început în aceeași atmosferă incredibilă. Tobele din galeria Ungariei s-au auzit neîntrerupt, iar fanii scoțieni au cântat întruna. Dar pe teren spectacolul a apărut cu greu.

Cu trecerea timpului, cele două echipe s-au deschis mai mult, presate fiind de nevoia de a câștiga. S-a jucat rapid, pe contre, însă fără ocazii notabile.

Moment de panică

+24 FOTO

În minutul 70, meciul a fost întrerupt minute bune, după o ciocnire violentă în careul scoțienilor, iar Barnabas Varga a rămas întins pe gazon, inconștient. Au fost momente de panică, în care jucătorii maghiari și-au pierdut cumpătul, fiind nemulțumiți de faptul că medicii au intrat greu pe teren pentru a-i acorda colegului lor primul ajutor.

Varga a fost scos pe targă, imobilizat, în aplauzele fanilor.

Ce final! Ungaria dă lovitura

Jocul a continuat, iar singurele evenimente notabile din timpul regulamentar au fost reacțiile fanilor când arbitrul argentinian Facundo Tello a refuzat să acorde penalty, atât pentru Ungaria, cât și pentru Scoția.

În cele 10 minute suplimentare, jocul s-a transformat radical. Ungaria a jucat tare și a ratat două ocazii mari. Szoboszlai a tras în portar din 6 metri, iar Csoboth a lovit bara, dintr-o poziție asemănătoare.

Când meciul părea că se îndreaptă spre un egal care nu ajută pe nimeni, Ungaria a dat lovitura și a fost răsplătită pentru că a fost echipa care a arătat mai mult fotbal. Szalai a dejucat ieșirea la ofsaid a scoțienilor, a pătruns în bandă și a centrat pe jos în careu, de unde Csoboth a marcat cu un șut din prima. În ultimul minut de prelungiri! S-a terminat 1-0, iar maghiarii au dat startul petrecerii. Iar acum visează la „optimi”.

FINAL » Scoția - Ungaria 0-1

FOTO. Momente dramatice în Scoția - Ungaria

+24 FOTO

Momente dramatice în Scoția - Ungaria! Portarul Scoției, Angus Gunn, a ieșit hazardat în minutul 68, iar Barnabas Varga s-a prăbușit pe teren în urma duelului. Goalkeeperul l-a lovit cu cotul în cap, iar echipa medicală a intrat imediat pe teren. Fotbaliștii maghiari au făcut „scut” în jurul atacantului.

Medicii au intrat pe teren, iar după câteva minute de îngrijiri medicale, fotbalistul a fost dus cu targa spre ambulanță. Va merge la spital în urma acestui duel, situație tensionată la Stuttgart. Jucătorii se roagă pentru Barnabas Varga, atacantul lui Ferencvaros.

Sunt stewarzi speciali cu pături pe care le-au intins în fața zonei. Au creat un cerc pentru ca nimeni să nu vadă ce se întâmplă acolo. Anterior, jucătorii maghiari au fost extrem de nervoși și le-au cerut medicilor să intre mai repede pe teren. Meciul s-a reluat în minutul 74.

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Scoția - Ungaria, în grupa A de la Euro 2024

Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
Scoția - Ungaria, foto: Imago Images
+8 FOTO

UPDATE » Fanii scoțieni, enervați la pauză

La pauză, fanii scoțieni au fost enervați de organizatori. În boxe s-a auzit melodia „Sweet Caroline”, cântată de Neil Diamond. Iar suporterii scoțieni au huiduit în permanență. Motivul? Melodia e un imn neoficial al suporterilor englezi, devenită celebră în rândul lor la Europeanul din 2021. Mai mult, e folosită în dese rânduri la evenimente sportive din Anglia.

Scoția - Ungaria, echipele de start:

Scoția (5-4-1): Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson - Gilmour, McGregor, McTominay, McGinn - Adams
Rezerve: Kelly, Clark, Shankland, Christie, Cooper, Armstrong, Morgan, Conway, Jack, McCrorie, McLean, G. Taylor, J. Forrest
Selecționer: Steve Clarke

Ungaria (3-4-2-1): Gulacsi - Botka, Orban, Dardai - Bolla, Styles, Schafer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga
Rezerve: Dibusz, Szappanos, Adam, Balogh, Csoboth, Fiola, Gazdag, Horvath, Kata, Kleinheisler, Lang, A. Nagy, Z. Nagy, Nego, Szalai
Selecționer: Marco Rossi

Stadion: Stuttgart Arena
Arbitru: Facundo Tello
Asistenți: Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky
Al patrulea oficial: Espen Eskas
Arbitru VAR: Alejandro Hernandez

UPDATE 22:00 » Scoțienii, nemulțumiți de prima decizie a arbitrului

Ungurii au râs de tradiția scoțienilor: „Fustele sunt pentru femei”, trimitere directă la kiltul tradițional în Scoția, purtat de bărbați.

Scoția - Ungaria, 0-1! Maghiarii dau lovitura în minutul 90+10 și speră în continuare la optimile Euro 2024
Ungurii au râs de tradiția scoțienilor: „Fustele sunt pentru femei”, foto: Imago Images

Scoțienii au huiduit copios decizia arbitrului de a repeta lovitura de start a meciului.

Fanii Belgiei
Ivana Knoll
Fan al Turciei
Ali, fanul turneului
+15 FOTO

UPDATE 21:30 » Reporterul GSP transmite cele mai importante informații de pe MHPArena din Stuttgart

Cu câteva minute înainte de startul meciului, scoțienii domină fondul sonor. Sunt mult mai vocali.

Mai sunt 30 de minute până la start, iar stadionul e plin. Atmosfera este una spectaculoasă, cele două galerii cântă fără oprire.

VIDEO. Match Preview Scoția - Ungaria, Euro 2024

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (22)
Zozsuzit141321
Zozsuzit141321  •  24 Iunie 2024, 14:00

Victoria este Victorie! Ungaria a predat posesia balonului pentru O Scotie incapabila sa construiasca! Lá final Ungaria a avut 2 ocazii uriase! O Bara sí un gól prin acelasi Csoboth Kevin! Kevin este descendent secui din Bucovina!

MaxiP
MaxiP  •  24 Iunie 2024, 12:56
Postat de 1973 pe 24 Iunie 2024, 07:52

Pot să se întoarcă acasă și ***. În ultimii ani sau crezut o echipă prea puternică,pe când la turneele finale la care au participat sa dovedit că sunt o națională mult mai slabă. Au și un selecționer italian care este depășit de ideile de joc moderne.

In mod cert arata mai rau ca la ultimele 2 turnee finale. Desi de data asta chiar au prins o grupa din care puteau face multe, plus nivelul de experienta de acum ii ajuta. Parca au venit usor nemotivati, au intrat in rutina turneelor finale europene. Dar acum 2 ani chiar au fost impresionanti, ok, ultimii in grupa, dar in ce grupa, cu 2 puncte, un singur meci pierdut... pai anul asta deja au pierdut 2 in grupa, fara prea mare replica, plus au castigat chinuit de tot la un adversar chiar modest. Da, mult supraestimati pentru acest turneu, totusi participarile la turneele trecute au aratat o echipa extrem de bataioasa. Culmea, au toate sansele sa prinda totusi optimile si asa.

tk2014
tk2014  •  24 Iunie 2024, 11:07
Postat de Zozsuzit141321 pe 24 Iunie 2024, 00:54

Penalty clar pentru Ungaria ín minutul 70. Portarul Scotiei i- a spart capul atacantului maghiar Varga Barnabás!

ciocnire nefericita. portarul scotian avea ochiul tumefiat + o taietura. oricum, cele mai slabe echipe de la europeanul asta. 0-0 era rezultat echitabil

Vezi toate comentariile (22)
Comentează