Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - UCRAINA

Care va fi echipa de start a Ucrainei cu România. Adversarii sunt speriați: „Nu e o idee bună cu Man acolo”

Ucraina / Foto: Imago Images
Ucraina / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 10:24 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 10:42

Selecționerul Ucrainei, Sergiy Rebrov (50 de ani), are o problemă majoră înaintea meciului contra României de la EURO 2024. Rebrov l-a pierdut pe Vitaliy Mykolenko (25 de ani, Everton), titularul postului de fundaș stânga și are la dispoziție 4 variante de înlocuire pentru duelul programat împotriva României, astăzi, de la ora 16:00.

Mykolenko s-a accidentat în amicalul câștigat de Ucraina în fața Republicii Moldova, iar presa din Ucraina a evidențiat cele 4 variante de înlocuire pe care le are la dispoziție Rebrov la partida împotriva României.

Oleksandr Zinchenko (27 de ani, Arsenal), Mykola Matvienko (28 de ani, Șahtior Donețk), Bogdan Mykhaylichenko (27 de ani, Polissya) și un sistem cu 5 fundași sunt cele 4 opțiuni de înlocuire pentru Vitaliy Mykolenko, informează ua.tribuna.com.

Varianta 1: Oleksandr Zinchenko (27 de ani, Arsenal)

Ucraina (4-3-3): Andriy Lunin - Yukhym Konoplya, Ilya Zabarnyi, Mykola Matvienko, Oleksandr Zinchenko - Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Georgiy Sudakov -Viktor Tsygankov, Artem Dovbyk, Mykhaylo Mudryk

Introducerea în primul 11 a lui Oleksandr Zinchenko ar fi o înlocuire post pe post aparent normală în flancul stâng al apărării Ucrainei. Totuși, publicația citată se teme de faptul că Zinchenko ar putea să aibă probleme din cauza vitezei și tehnicii lui Dennis Man, ajutat de Andrei Rațiu pe faza ofensivă.

Din acest motiv, jurnaliștii ucraineni au înaintat varianta a doua în care stoperul Mykola Matvienko să fie mutat în flancul stâng al defensivei, iar fundașul central Oleksandr Svatok să intre în primul 11.

„Totuși, dacă intri în detalii, apariția lui Oleksandr Zinchenko în stânga nu mai pare o idee atât de bună, mai ales din cauza aptitudinilor sale defensive și a particularităților jocului României. Echipa lui Edward Iordenescu folosește activ flancurile atunci când construiește în atac, mai ales pe partea dreaptă. Acolo, rapid și tehnic, Dennis Man este susținut activ de fundașul Andrei Rațiu.

Zinchenko ar trebui să treacă prin momente dificile sub o asemenea presiune, motiv pentru care un jucător mai defensiv poate fi mai potrivit. De exemplu, Mykola Matvienko”, a notat ua.tribuna.com.

Varianta 2: Mykola Matvienko (28 de ani, Șahtior Donețk)

Ucraina (4-3-3): Andriy Lunin - Yukhym Konoplya, Ilya Zabarnyi, Oleksandr Svatok, Mykola Matvienko - Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Georgiy Sudakov -Viktor Tsygankov, Artem Dovbyk, Mykhaylo Mudryk

Totuși, ucrainenii îl consideră pe Svatok vulnerabil în fața atacantului Denis Drăguș, motiv pentru care l-au propus pe Bogdan Mykhaylichenko (27 de ani, Polissya) pe postul de fundaș stânga, pentru a fi păstrat cuplul de stoperi format din Ilya Zabarnyi și Mykola Matvienko, considerat cel mai bun pentru centrul apărării Ucrainei.

Varianta 3: Bogdan Mykhaylichenko (27 de ani, Polissya)

Ucraina (4-3-3): Andriy Lunin - Yukhym Konoplya, Ilya Zabarnyi, Mykola Matvienko, Bogdan Mykhaylichenko - Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Georgiy Sudakov -Viktor Tsygankov, Artem Dovbyk, Mykhaylo Mudryk

Ucraina ar putea trece, de asemenea, la un sistem cu 5 fundași, la fel cum a procedat și în amicalul cu Germania (0-0). În acest scenariu, puțin probabil, mijlocașul central Georgiy Sudakov (21 de ani, Șahtior Donețk) ar ieși din formula de start și le-ar face loc stoperului Oleksandr Svatok și fundașului stânga Oleksandr Zinchenko.

Varianta 4: Sistem cu 5 fundași

Ucraina (5-4-1): Andriy Lunin - Yukhym Konoplya, Ilya Zabarnyi, Oleksandr Svatok, Mykola Matvienko, Oleksandr Zinchenko - Viktor Tsygankov, Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Mykhaylo Mudryk -Artem Dovbyk

VIDEO Naționala României efectuează antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Ucraina. Selecționerul Edi Iordănescu a jonglat cu mingea și a făcut schimb de pase cu Jerry Gane

Citește și:

Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (3)
Maradonatu1
Maradonatu1  •  17 Iunie 2024, 12:50

România învinge Ucraina!

magic4ever
magic4ever  •  17 Iunie 2024, 11:24

Zincenkoare 10 clase peste Man, nu degeaba a jucat la Manchester City ai acum joaca la Arsenal...

maccarone707
maccarone707  •  17 Iunie 2024, 10:50

daaa le tremura chiloții de frica noastră. penibil

Vezi toate comentariile (3)
Comentează