Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - UCRAINA

ULTIMA ORĂ UEFA, decizie radicală la meciul România - Ucraina » Adversarii „tricolorilor” au făcut cerere oficială

UEFA a luat o decizie extremă pentru meciul România - Ucraina. Foto: Getty
UEFA a luat o decizie extremă pentru meciul România - Ucraina. Foto: Getty

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 12:10 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 13:05

UEFA a luat o decizie de ultimă oră înainte de România - Ucraina, meci programat la ora 16:00, pe stadionul Allianz Arena din Munchen. De teama unor posibile incidente, forul european a interzis steagurile cu Rusia în tribune.

Hotărârea vine la solicitarea Federației Ucrainene de Fotbal după ce atât în partida de deschidere, Germania - Scoția, cât și la meciul Serbia - Anglia, mai multe drapele ale țării cu care Ucraina se află în război au fost afișate.

UEFA a interzis steagurile Rusiei la România - Ucraina

Dacă în primă instanță nu s-au inflamat, pentru că au crezut că este doar un caz izolat, oficialii ucraineni au luat „foc” după meciul disputat duminică. Este cunoscut că Serbia și Rusia au o relație politică aparte.

Actualul regulament nu interzice în mod explicit steagurile rusești sau alte steaguri naționale, restricțiile aplicându-se numai materialelor cu mesaje discriminatorii, rasiste sau radicale din punct de vedere politic.

Este de așteptat ca UEFA să mențină decizia pe toată durata disputării Euro 2024, iar controalele la porțile de acces să fie sporite la următoarele partide.

Însă nu doar steaguri rusești au putut fi observate în tribune. Oficialii UEFA au semnalat și materiale inscripționate cu nume de orașe din Ucraina, printre care Belgorod și Kiev, în care rușii au făcut multe victime.

UEFA, decizie radicală la meciul România - Ucraina » Adversarii „tricolorilor” au făcut cerere oficială
Steagul Rusiei afișat de suporterii sârbi la meciul Serbia - Anglia, Gelsenkirchen, Germania. Foto: Imago.

Poliția din Berlin a interzis din mai steagurile rusești

Înaintea meciului de deschidere, autoritățile de la Berlin au avertizat că doar steagurile naționale ale țărilor care participă la Euro 2024 vor fi permise în anumite zone și au cerut participanților să lase acasă celelalte drapele.

În mai, poliția din Berlin a decis să interzică steagurile rusești și alte simboluri asociate țării în timpul festivităților de Ziua Victoriei care comemora victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, invocând conflictul din Ucraina.

Mișcarea a indignat Moscova, care a numit-o „discriminatorie” și o încălcare a principiului „reconcilierii istorice” între cele două națiuni.

Ce meciuri joacă Ucraina la Campionatul European:

  • 17 iunie, România - Ucraina
  • 21 iunie, Slovacia - Ucraina
  • 26 iunie, Ucraina - Belgia

Citește și:

Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în optimi
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (13)
AlexTorres
AlexTorres  •  18 Iunie 2024, 14:53

Eu zic sa stergi articolul acesta. Uite ce ai scris in el: "Oficialii UEFA au semnalat și materiale inscripționate cu nume de orașe din Ucraina, printre care Belgorod și Kiev, în care rușii au făcut multe victime." :))) E adevarat ca se fac victime in orasul rusesc Belgorod, dar de catre ucraineni. Belgorod nu e in Ucraina, ci in Rusia, reporteri "informati" ce sunteti! Propaganda: Ucraina is good, Russia is bad!

Trotsky
Trotsky  •  17 Iunie 2024, 14:34

Nu-i mai pupati in dorsale pe ucrainieni doar pentru ca nu va plac rușii.

Trotsky
Trotsky  •  17 Iunie 2024, 14:32
Postat de mccrya pe 17 Iunie 2024, 13:42

ce te face sa crezi ca Ucraina s-a referit suporterii romani sa nu vina cu steagul orciei la stadion ? Pana acolo te-a dus gandul ? E clar ca la un meci de euro, nu participa doar suporterii celor doua echipe ci si altii...implicit zdrentele de suporteri orcesti. Si e si mai clar ca aia vin sa agite apele, nu sa stea civilizati in tribune

Ai auzit ca s-ar fi intamplat asa ceva pana acum? Cu sarbii a avut si FIFA meci ca de ce aveau in vestiar steagul Serbiei Mari. Check your history.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează