INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

VIDEO Ianis Hagi, la finala Europa League: „Întotdeauna e un pic de frustrare, dar am avut rolul meu în această poveste”

Ianis Hagi , Foto: Instagram
Ianis Hagi , Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2022 14:10 / Actualizat joi, 19 mai 2022 16:34

Ianis Hagi (23 de ani) era dezamăgit că nu a jucat și el la Rangers ultimul act al competiției, la Sevilla, din cauza gravei accidentări suferite la genunchiul drept. Eintracht Frankfurt a învins-o pe Rangers Glasgow în finala Europa League, scor 1-1 după prelungiri, 5-4 la loviturile de departajare.

Pe 21 ianuarie, cu o lună înainte ca Rangers să înceapă eliminatoriile Europa League, Ianis Hagi a fost contrat extrem de dur în Cupa Scoției de un fundaș al lui Stirling Albion, echipă din liga a 4-a. Și genunchiul său drept a cedat sub forța adversarului. Ruptură a ligamentului încrucișat anterior și ruptură a ligamentului colateral, operație și 6-8 luni timp de recuperare. Ar putea reintra în august-septembrie. 

Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu au prins lista finală pentru Cupa Mondială din Qatar!
CUPA MONDIALĂ
Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu au prins lista finală pentru Cupa Mondială din Qatar!

Golul și assistul lui Ianis Hagi care au salvat Rangers 

Fără el, The Light Blues au atins finala EL, dar dacă nu ar fi fost șeptarul, albaștrii nici nu ar fi depășit probabil faza seriilor celei de-a doua competiții continentale. Rangers au pornit poticnit această ediție europeană, având o singură victorie și două înfrângeri în primele trei meciuri din grupa A. 

  • Pe 4 noiembrie, Ianis a intrat pe teren în minutul 56, când scoțienii erau conduși de Brondby, 0-1 în deplasare. Și el a egalat (77). 1-1. 
  • Două săptămâni mai târziu, în următoarea partidă, Hagi i-a oferit un assist lui Morelos, la golul de 1-0 cu Sparta Praga. S-a terminat 2-0. 

7 partidea jucat Ianis în această ediție de Europa League: două în play-off și cinci în faza grupelor (un gol, un assist)

The Gers au obținut în final locul 2 (după Lyon), la un singur punct deasupra Spartei (8-7). Fără influența „tricolorului”, ar fi putut încheia pe 3 și retrograda în Conference League. 

Ianis Hagi: „Așa a fost să fie. Mi-am jucat rolul în faza grupelor” 

Miercuri, în ziua finalei, Ianis a dat un interviu pentru Sky Sports. A recunoscut că îl macina faptul că nu poate juca. „Evident, există un pic de frustrare. Dar așa a fost să fie. Fiecare a avut rolul lui în această poveste. Eu l-am jucat pe al meu în faza grupelor. În grupul nostru, fiecare iese în față când vine momentul său”, a declarat el. 

A depășit însă starea de frustrare: „Nu poți să nu te bucuri că am ajuns în finală, pentru colegi, pentru antrenori, pentru toți cei implicați în club. Sunt fericit că, după ce m-am accidentat, echipa a jucat foarte bine în Europa și a bătut la poarta istoriei acestui club uriaș”. 

8 goluria influențat Hagi la albaștri în 2021-2022: patru reușite și patru pase decisive în 27 de întâlniri în toate competițiile

Cum a trăit Ianis Hagi finala 

În timpul finalei de la Sevilla, la care a asistat și sora sa, Ianis și-a încurajat coechipierii, a făcut poze cu fanii și a repostat poze sau filmulețe pe Instagram. 

Ianis Hagi, la finala Europa League: „Întotdeauna e un pic de frustrare, dar am avut rolul meu în această poveste”
Ianis Hagi , Foto: Instagram

445 de minutea evoluat șeptarul lui Glasgow Rangers în actualul sezon pe continent, o medie de 63,6 minute pe meci

Printre ele, un clip al Kirei cu atmosfera superbă de pe stadionul „Ramon Sánchez Pizjuan”. 

Ianis Hagi, la finala Europa League: „Întotdeauna e un pic de frustrare, dar am avut rolul meu în această poveste”

Penaltyurile sunt o loterie și nu a fost seara noastră. Când câștigi o finală, păstrezi amintiri eterne. Când pierzi, rămâi cu durerea. Și eu am fost învins într-o mare finală. O finală de Mondial. 

- Giovanni van Bronckhorst, manager Rangers

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Imaginea horror postată de Rode, după accidentarea din finala Europa League

După suferință, lacrimi de fericire la Eintracht Frankfurt » Antrenorul dezvăluie: „I-am torturat pe jucători!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (11)
640334096461844
Nicolae Ceausescu  •  20 Mai 2022, 07:19

Ce știți voi, Eanis ar fi făcut *** nu că alții!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

176901212832165
Dan Petnaise  •  19 Mai 2022, 22:59

Ce se mai laudă ăsta, ca și tatăl lui. Auuuuuuu!

godot
godot  •  19 Mai 2022, 21:03
Postat de Alex Alex pe 19 Mai 2022, 17:45

Ianis nu este un mare fotbalist si nici nu va ajunge, este un fotbalist ok si atât, dar de aici si până a fi ținta injuriilor unor frustrați care nush la ce mare nivel sunt ei in propria meserie este cale lungă, baiatul asta este de apreciat ca muncește de mic pt a avea propria carieră cand era mai comod sa zacă prin cluburi cu asistente tv ținând cont de confortul financiar avut in familie, mulți din cei care il injura asculta la blana melodii cu valoare cu dușmanii si au burta goala daca erau in locul lui ianis se credeau zei si ei si pitipoanca tunata de lângă

Ai dreptate în mare, dar ignori ca ostilitatea publicului e generată de taică-su în principal, care jignește publicul, prezentându-l recurent pe fii-su ca un fenomen fotbalistic.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează