INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LIVERPOOL

Jurgen Klopp încearcă „remontada” anului cu Atalanta: „Dacă eșuăm, să eșuăm în cel mai frumos mod”

Jurgen Klopp/ foto Imago Images
Jurgen Klopp/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2024 12:29 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 13:36

Returul sfertului din Europa League dintre Atalanta și Liverpool setează un cadru asemănător cu meciul dintre „cormorani” și Barcelona. În 2019, trupa lui Klopp a întors un 0-3 din tur, cu un 4-0 în retur, în Anglia. Acum, Jurgen Klopp încearcă să își mobilizeze fotbaliști pentru o nouă întoarcere de scor, după ce au pierdut cu 3-0 pe Anfield, cu Atalanta.

Antrenorul german își dorește să arate cel mai frumos fotbal posibil, diseară, de la ora 22:00, chiar dacă va fi învins: „Asta vreau să văd din nou, ceea ce am făcut cu Barcelona. Dacă vrem să câștigăm, trebuie să jucăm perfect. Așa avem o șansă”.

„Omul ăsta este ISTORIC!” » Uluiți de ce a făcut înainte de penalty-ul transformat în City - Real Madrid: „Vă doresc 1% din încrederea lui!”
SFERTURI
„Omul ăsta este ISTORIC!” » Uluiți de ce a făcut înainte de penalty-ul transformat în City - Real Madrid: „Vă doresc 1% din încrederea lui!”

Jurgen Klopp: „Nu cred că toată lumea e convinsă că vom fi eliminați”

Fanii au considerat dubla manșă terminată încă din tur, dar Jurgen își asigură suporterii că o calificare este încă posibilă:

„După meciul de săptămâna trecută, toată lumea s-a gândit: «Asta este». Acum, nu cred ca toată lumea este convinsă. Putem fi buni, dar am putea și să nu fim. O să vedem”, a explicat Jurgen Klopp.

Statistica nu este de partea echipei engleze: cei de la Liverpool nu au trecut niciodată mai departe într-o competiție europeană, după un eșec în tur, acasă.

O altă statistică defavorabilă este faptul că aceștia au primit gol în ultimele nouă meciuri. Liverpool nu a reușit să păstreze un „clean sheet” în niciun meci în deplasare, în competițiile europene din acest an competițional. Toate aceste statistici se cumulează și cu forma slabă arătată în înfrângerea pe care au suferit-o în campionat, cu Crystal Palace, scor 2-0.

„Suntem o echipă bine organizată și dacă vrem să câștigăm trebuie să nu primim gol. Este o parte importantă din planul returului” a completat tehnicianul german.

Atalanta nu a reușit a mai reușit să ajungă în semifinalele unei competiții europene din sezonul 1987-88, când a ajuns în semifinala Cupei Cupelor, din poziția unei echipe aflat în eșalonul secund din Italia.

  • articol scris de Tudor Belivaca

Citește și:

Jurgen Klopp, după umilința suferită pe Anfield: „Nu mi-am recunoscut echipa. Dar aș proceda la fel”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează