INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AIK - MARIBOR 3-2 PRELUNGIRI (ÎN TUR 1-2)

Alexandru Creţu i-a calificat dramatic pe slovenii de la Maribor, cu prima reuşită după 7 luni! „Un gol de aur”

Alexandru Creţu plasează mingea cu capul la colţ şi dă sentinţa fericită la Solna / Fot: Reuters
Alexandru Creţu plasează mingea cu capul la colţ şi dă sentinţa fericită la Solna / Fot: Reuters

Articol de - Publicat joi, 01 august 2019 10:32

Alexandru Creţu, fostul mijlocaş ieşean, a decis prelungirile dintre AIK Stockholm și Maribor (4-4 la general, 3-2 în meciul de aseară), marcând cu capul în minutul 117. „S-a aflat la momentul şi locul potrivit. Românul aduce milionul de euro la Maribor”, a scris cotidianul sloven Ekipa24, slovenii mergând mai departe în turul 3 din Liga Campionilor.

Alexandru Creţu a plecat acum doi ani şi jumătate din Liga 1, alegând Slovenia. Olimpija Ljubljana n-a plătit decât 100.000 de euro în schimbul mijlocaşului defensiv al Politehnicii Iaşi, care s-a transferat apoi, pentru aceeaşi sumă, la Maribor, în februarie 2018.

Iar acum visează la grupele Ligii, după calificarea dramatică de la Solna, unde a fost eroul campioanei Sloveniei. A dat sentinţa în minutul 117, 2-3 cu AIK, după 2-1 în tur!

Eroul din prelungiri

„Un gol care valorează aur. Românul s-a aflat la momentul şi locul potrivit, marcând cu capul lângă bară, din centrarea lui Viler, şi aduce milionul”, a scris cotidianul sloven Ekipa24.

Eliminând în al doilea tur preliminar echipa suedeză, Maribor a luat de la UEFA un bonus de 1,14 milioane E. Creţu marcase doar un singur gol în 40 de meciuri, şi acela în Cupă contra lui Domžale (2-2), în urmă cu fix 7 luni! Tot în prelungiri, tot decisiv.

Li s-a stricat avionul!

Bucuria imensă din vestiar s-a continuat cu un şoc la aeroport. Creţu şi colegii săi au aflat că avionul cu care trebuiau să zboare în Slovenia are o defecţiune tehnică. Şi au trebuit să mai doarmă o noapte la Stockholm. O noapte însă cu vise frumoase şi speranţe la play-off. Până s-ajungă acolo au de înfruntat pe Rosenborg.

7 goluri şi 8 pase decisive a avut Creţu în 151 de meciuri la Politehnica Iaşi. La Maribor are 2 reuşite şi două assisturi în 41 de partide, iar la Olimpija a bifat 2 goluri şi un assist în 25 de jocuri

14 selecţii la naţionala de tineret a bifat mijlocaşul închizător de 27 de ani, care a debutat oficial cu Slovacia în iunie 2012, 2-0 în preliminariile CE

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  01 August 2019, 11:12

Bravo !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează