INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BRAGA - REAL MADRID 1-2

Un șef al Barcelonei aruncă în aer El Clasico: „Nu e rasism. Vinicius e un clovn și un leneș”

Vinicius jr, extrema stângă de la Real Madrid. Foto: Imago Images
Vinicius jr, extrema stângă de la Real Madrid. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 10:25 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 10:28

Mikel Camps, purtător de cuvânt al Consiliului de Administrație la Barcelona, l-a jignit pe atacantul de culoare al lui Real Madrid, Vinicius jr (23 de ani), în timpul meciului susținut de madrileni la Braga, scor final 2-1. Barcelona și Real se întâlnesc sâmbătă în primul ”El Clasico” al sezonului 2023/2024.

  •  Barcelona - Real Madrid se joacă sâmbătă, 28 octombrie, de la 17:15. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Se anunță un El Clasico exploziv. Dinamitat, iresponsabil, de unul dintre conducătorii Barcelonei. Marți seară, în cursul meciului Braga - Real Madrid (1-2), din grupele Ligii Campionilor, Mikel Camps, purtător de cuvânt al Consiliului de Administrație al Barcelonei, l-a jignit pe Vinicius jr pe rețelele de socializare.

Drama unei mari promisiuni a Craiovei: „Patru operații, apoi infecție. Mi-am revenit după un an, dar trăiesc cu o dezamăgire” » Unde e azi „puștiul plin de calități” debutat de Pițurcă
CSU CRAIOVA
Drama unei mari promisiuni a Craiovei: „Patru operații, apoi infecție. Mi-am revenit după un an, dar trăiesc cu o dezamăgire” » Unde e azi „puștiul plin de calități” debutat de Pițurcă

Mikel Camps, oficialul al Barcelona: „Ce reprezintă aceste biciclete inutile și fără sens?”

La un moment dat, în tentativa de a-și pune adversarul pe picior greșit, atacantul brazilian al Realului a făcut două biciclete. 

Iar Camps a postat prompt pe „X”, fostul Twitter: „Nu este rasism, merită o palmă pentru că este un clovn și un leneș. Ce reprezintă aceste biciclete inutile și fără sens la centrul terenului?”.

Un șef al Barcelonei aruncă în aer El Clasico: „Nu e rasism. Vinicius e un clovn și un leneș”
Mikel Camps, purtător de cuvânt al Consiliului de Administrație la Barcelona. Foto: fcbarcelona.com

Mesajulul lui Mikel Camps a apucat să fie distribuit

Câteva minute mai târziu, oficialul catalan a șters postarea. Însă nu suficient de repede, astfel că mesajul său a apucat să fie preluat și distribuit mai departe. Pentru Vinicius jr, abuzat rasial în mai multe rânduri pe stadioanele din Spania, o nouă umilință.

Un șef al Barcelonei aruncă în aer El Clasico: „Nu e rasism. Vinicius e un clovn și un leneș”
Mikel Camps a șters postarea, dar a apucat să fie distribuită. Foto: Twitter

Vinicius jr fusese jignit și la Sevilla, în week-end

Nu mai departe decât week-end-ul trecut, la Sevilla, atacantul brazilian al Realului fusese jignit de doi fani a echipei-gazdă, între care un copil (!), care au făcut gesturi de maimuță în fața lui. 

Responsabilii clubului-gazdă l-au reținut și predat autorităților pe unul dintre ei, iar brazilianul a reacționat printr-un comunicat.

Vinicius Jr, atacantul lui Real Madrid: „Este episodul cu numărul 19”

„Felicit FC Sevilla pentru poziționarea rapidă și pentru pedeapsa dictată într-un alt episod trist pentru fotbalul spaniol. Din păcate, am acces la un video cu un alt rasist la acest meci de sâmbătă, ce privește un copil. E atât de trist că nu e nimeni care să educe. În Brazilia investesc mult pentru a educa cetățeni cu atitudini diferite.

Chipul rasistului din zilele noastre este «imprimat» pe internet și sper ca autoritățile spaniole să-și facă treabă odată și să schimbe legislația. Acești oameni trebuiesc pedepsiți penal. Ar fi un pas important în pregătirile pentru Mondialul 2030. Sunt aici ca să ajut. Scuze pentru că sună repetitiv, dar este episodul cu numărul 19. Și numărând...”, a scris Vinicius pe rețelele de socializare.

Citește și:

Scene senzaționale în minutul 90+14 al meciului lui Cosmin Olăroiu din Liga Campionilor Asiei

Încă un jucător care e fan al lui Neluțu Sabău: „Ne dă o mare încredere. Vrem să ajungem în play-off”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
Stelian66
Stelian66  •  26 Octombrie 2023, 08:21
Postat de dorelus pe 25 Octombrie 2023, 10:45

L-am văzut aseară după ce-a marcat un gol din offside, ce-i drept la mustață, indicând că nu se poate, nu eram în offside, ce nu știu eu mai bine decât toți... Este cam măscărici dară nu are legătură cu culoarea pielii, asa este el, fotbalist foarte bun, doar ca în afara meciurilor poate să meargă să-și salute prietenii... la grădiniță.

Sunt sigur ca iese frustrarea din tine cand respiri . Oare tu ai realizat ceva profesional ? NIMiC ? Aha , pai da cu pietre in cei care au valoare, asta e singura activitate care iti mai ramane .

Stelian66
Stelian66  •  26 Octombrie 2023, 08:17

Cine e acest Mikel Camps ? Exact , nu e cunoscut si de aceea ataca persoane cunoscute , ca sa auda lumea si de el . Replica frustratului din staful rivalilor e din categoria “ ai purtat fusta scurta si esti vinovata ca ai fost violata”. Mai bine si-ar vedea de problemele lor , cu arbitrii platiti ca sa ii favorizeze.

1945sv0509
1945sv0509  •  25 Octombrie 2023, 17:41

De ce oare atunci cand spui un adevar unii numesc asta jignire ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează