INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPE

Ce notă a primit Istvan Kovacs după Newcastle - PSG 4-1 » Reproșul francezilor de la L'Equipe

Istvan Kovacs. Foto: Imago Images
Istvan Kovacs. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 11:54 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 12:14

István Kovács (39 de ani) a primit nota 6 în Daily Mail și în L'Equipe pentru prestația din jocul de la Newcastle (4-1 cu PSG). „A fost prea permisiv cu tacklingurile virile ale gazdelor. Kovacs a a evitat însă încingerea spiritelor”, a notat cotidianul francez citat.

Probabil cel mai atractiv meci al serii de miercuri, Newcastle - PSG 4-1, s-a jucat pe St. James' Park, unde Istvan Kovacs a împărțit dreptatea în teren. Prestația arbitrului din Carei a fost bună și apreciată cu nota 6, atât în cotidianul francez L'Equipe, cât și în tabloidul englez Daily Mail.

Inutil la FCSB » Becali s-a războit să-l transfere, dar e cel mai slab din atac
FCSB
Inutil la FCSB » Becali s-a războit să-l transfere, dar e cel mai slab din atac

„Hențul comis de Lascelles în Newcastle - PSG n-a fost luat în considerare"

A avut o singură fază grea, petrecută la golul al doilea gol al lui Newcastle, fază în care a avut nevoie și de VAR pentru a valida reușita lui Burn. „Un henț comis de Lascelles a fost suspectat în punctul culminant al acțiunii, dar n-a fost luat în considerare de Kovacs. Nici Guimaraes nu a fost în ofsaid, care a fost acoperit de Marquinhos!", a comentat L'Equipe. 

Care l-a caracterizat astfel pe Istvan Kovacs: „Într-o ambianță vulcanică, arbitrul român a evitat încingerea spiritelor, însă, în același timp, a fost prea permisiv cu tacklingurile virile ale celor de la Newcastle. La faza hențului ce a precedat goul de 2-0 al englezilor a urmat decizia VAR".

„Golul de 2-0 a fost validat de VAR"

Și agenția RMC Sport a comentat pe larg situația în care parizienii au reclamat un henț, comis în faza premergătoare reușitei lui Burn (39): „La lovitură libera executată de Trippier, Lascelles a sărit mai sus decât toți, atingând mingea cu mâna în urma unei pase. Guimaraes l-a forțat pe Donnarumma la o intercepție remarcabilă dintr-un unghi strâns, înainte de a centra la Burn. 

Fundașul englez și-a arătat clasa, câștigând duelul cu Skriniar și punctând cu o lovitură de cap puternică. După câteva minute de confuzie, golul a fost validat de VAR. O eroare a lui Lascelles, ce a atins balonul cu mâna, a fost cercetată, dar Kovacs a decis să n-o sancționeze. Reamintim că hențurile ofensive nu mai sunt taxate sistematic".

Ce notă a primit Istvan Kovacs după Newcastle - PSG 4-1 » Reproșul francezilor de la L'Equipe
Istvan Kovacs și brigada de la Newcastle - PSG 4-1, foto: Imago

7 cartonașe galbenea acordat Istvan Kovacs în meciul de aseară, Newcastle - PSG, trei pentru gazde și patru pentru parizieni

Citește și: 

Lionel Messi, afară din play-off MLS? Inter Miami, spulberată de adversarul României din preliminariile Euro 2024

Antrenorul lui FC Porto are o problemă cu arbitrajul lui Anthony Taylor: „Am jucat împotriva unui «mai mult decât un club»”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
1945sv0509
1945sv0509  •  05 Octombrie 2023, 17:04

La ce comentarii te poti astepta din partea presei franceze dupa dezastrul suferit de psg ? De vina nu sunt jucatorii ce valoreaza sute de milioane de euro, nici antrenorul, nici conducerea, de vina este arbitrul

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Octombrie 2023, 16:23

...un arbitru incompetent ...

oase92
oase92  •  05 Octombrie 2023, 14:48
Postat de fairplay pe 05 Octombrie 2023, 14:15

Totusi a avut destule scapari, ceea ce a inflamat spiritele care oricum erau deja destul de incinse. Si a impartit cam usor unele cartonase galbene in loc sa le explice pe un ton calm deciziile luate jucatorilor care mai protestau (si pe buna dreptate). Asta e - omul nu le are cu comunicarea si/sau empatia! In apararea lui: a incercat la inceput sa nu fragmenteze jocul si sa nu strice cursivitatea. Insa dupa ce au aparut intrarile mai tari a intervenit decis in loc sa lase avantaj, tocmai pentru a nu scapa situatia de sub control. Aseara n-a fost cea mai inspirata prestatie a lui Istvan Kovacs, dar nici cea mai slaba. Sa speram ca data viitoare va fi mai bine!

Se va revanșa la următorul meci al CFR-ului, pe care-l va arbitra.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează