INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND - PSG 2-1

DORTMUND - PSG 2-1 // Ha La Land! Secretele lui Haaland, marea revelație a fotbalului mondial » A înscris mai multe goluri în Ligă decât Barcelona!

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 11:14

Erling Braut Haaland, 19 ani și 213 zile, e noul fenomen. Două goluri la debutul în Ligă pentru Borussia, 2-1 cu PSG, 10 în total în doar șapte meciuri. Barcelona are 9!

Pare inuman. Un Terminator. Erling Braut Haaland. Nume de cod: EBH. Un puști cât un munte, 1,94 m și 87 kg, cu forța de pătrundere a celui mai performant tanc și cu tun în gheată. Navas nici n-a văzut mingea la șutul de 2-1.

6,64 secunde în sprint de 60 m! Aproape de recordul mondial!

Ce e mai surprinzător este că acest uriaș are și viteză. Mare! 6,64 secunde într-un sprint de 60 de metri, când cea mai bună performanță pe această distanță e 6,34, atletului american Christian Coleman.

De-a dreptul uluitor e cum se descurcă norvegianul pe spații reduse, ce bine intră în combinații, cât de rapid și eficient reacționează în careu, oricât de aglomerat ar fi. Și, peste toate, cum simte golul, evitând marcajul și găsind mereu spațiile libere pentru a cere mingea în poziții ideale de a înscrie.

"O forță mentală incredibilă"

Lucien Favre a descoperit și altceva la el. O calitate rarisimă la un tânăr de 19 ani și 213 zile. "Are o forță mentală incredibilă. Vrea întotdeauna să meargă înainte, să se antreneze, să marcheze și la pregătire. Când nu reușește, se ceartă singur. O mentalitate extraordinară, care ajută enorm echipa", afirmă tehnicianul Borussiei.

"E nevoie să cresc nivelul"

Ce spune el după încă un premiu MVP? "Sunt bucuros de acest trofeu, dar simt că mai am multe de îmbunătățit. Trebuie să muncesc și mai mult, e nevoie să cresc nivelul", au fost cuvintele lui după debutul în Champions League cu BVB.

A cincea "dublă", a treia la Dortmund

Până unde să crească nivelul? Cifrele lui sunt deja incredibile într-un sezon nemaivăzut: 39 de goluri în toate competițiile la Salzburg și Dortmund. Șase hat-trick-uri (unu cu BVB), cinci "duble" (3 cu BVB). 11 goluri în primele șapte meciuri în galben-negru. 10 goluri în primele șapte partide din Ligă. "Are mai multe reușite decât întreaga echipă a Barcelonei (9)!", exclamă BBC, observând că "este întâiul jucător din istoria Borussiei care punctează la debutul în Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions". Impresionant.

11 goluria marcat Haaland la Dortmund în numai 450 de minute, o reușită la fiecare 41 de minute

60 de goluria înscris nordicul în primele 100 de meciuri la echipele de club: Mbappé avea doar 27

60 de milioane de euroeste cota atacantului norvegian în vârstă de 19 ani, potrivit transfermarkt.de

Haaland, un sezon de vis

  • 16 goluri în liga austriacă (14 meciuri)
  • 10 goluri în Champions (7)
  • 8 goluri în Bundesliga (5)
  • 4 goluri în Cupa Austriei (2)
  • 1 gol în Cupa Germaniei (1)
  • 39 de goluri în 29 de meciuri la Salzburg și Dortmund

"La goluri, nu mă gândesc prea mult. Mă las cuprins de vâltoarea jocului, vreau să savurez orice moment. E fantastic"
Erling Braut Haaland, atacant Borussia

"Un super golgeter, un mare talent. Un viitor star al fotbalului mondial. Sper să-l avem cât mai mult la Dortmund"
Axel Witsel, mijlocaș Borussia

"Zece goluri în șapte meciuri în Liga Campionilor. Asistăm la nașterea unui gigant"
L'Équipe, jurnal francez

"Haaland, coșmarul lui Tuchel și Neymar. Știți cum l-a numit președintele Borussiei? «O forță a naturii. Un animal»"
Bild, cotidian german

Ha la land

Imediat cum s-a terminat jocul, cei care se ocupă de pagina de Twitter a Borussiei au postat o imagine cu Erling Haaland după primul gol, într-o poziție de meditație budistă. Și un joc de cuvinte inspirat ca titlu: Ha La Land. După filmul muzical La La Land care a cucerit Oscarul cel mare în 2017. 

45 de milioane, nu 20!

Oficial, transferul lui EBH la Dortmund a costat doar 20 de milioane de euro, cât era clauza de reziliere a contractului cu Salzburg. Dar BVB i-a plătit 15 milioane și impresarului Mino Raiola, pentru că i-a adus jucătorul. Plus 10 milioane tatălui: Alf-Inge Haaland, fost fotbalist la Nottingham, Leeds și Man. City.

Citește și: 

Erling Haaland este de neoprit! Cifre ULUITOARE » E noul golgeter al Ligii Campionilor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
sergiu37
sergiu37  •  19 Februarie 2020, 17:50

A dat în 7 meciuri atâtea goluri cât a dat Lewandowski în 5.

835108086928187
Francisc Dascal  •  19 Februarie 2020, 12:47

Vedeti stimati gazetari romani,aici putem vorbi de un talent,a confirmat imediat dupa transferul in Bundesliga.Este un star in devenire.Alde Coman,Puscas,A.Ivan,I.Hagi,R.Marin si sirul poate continua ar trebuii sa ia exemplu de la el.Daruire,ambitie si nu se sperie de obiectul muncii aceste lucruri o caracterizeaza pe HAALAND.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Februarie 2020, 12:46

Tuchel nu e antrenor de PSG. Parizienii s-au bătut singuri.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează