INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GOLURILE SĂPTĂMÂNII

Video Golul săptămânii în Liga Campionilor, anunțat de UEFA » Ce loc ocupă Leo Messi cu primul gol în tricoul Parisului

Leo Messi
Foto: Imago
Leo Messi Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 19:00 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 19:33

Liga Campionilor și-a disputat în această săptămână o nouă etapa, cea de-a doua în acest sezon. În cele 16 meciuri disputate, s-au înscris 42 de goluri, iar 4 dintre acestea au intrat în topul pentru cele mai frumoase reușite.

Leo Messi se află pe prima poziție, după golul fabulos pe care l-a înscris în meciul cu Manchester City, câștigat de parizieni cu scorul de 2-0. 

A fost primul gol al argentinianului după transferul la Paris și unul de excepție. A plecat din propria jumătate cu mingea la picior, apoi a combinat perfect cu Kylian Mbappe la marginea careului, de unde a finalizat cu un șut plasat excelent.

Locul secund îi aparține lui Sebastien Thill, eroul celor de la Sheriff Tiraspol. Internaționalul din Luxemburg a înscris dintr-un voleu fantastic în minutul 90 al meciului cu Real Madrid și a adus victoria echipei sale, una dintre marile surprize din istoria fotbalului.

Podiumul a fost încheiat de Alex Telles, fundașul stânga al celor de la Manchester United. Brazilianul a reușit să egaleze pentru „diavoli” în meciul cu Villarreal, terminat 2-1 pentru englezi, cu un șut superb din voleu, la care portarul Sergio Asenjo nu a avut ce face.

Pe locul patru în clasamentul întocmit de UEFA s-a clasat Antoine Griezmann, cu golul său din meciul AC Milan - Atletico Madrid. Francezul a finalizat perfect o centrare a lui Renan Lodi, cu un voleu din lateral plaat perfect.

Gestul lui Messi, care a șocat lumea fotbalului

Lionel Messi a oferit cele mai memorabile momente ale meciului găzduit de stadionul „Parc des Princes” din Paris. În minutul 90+1, Messi s-a aflat într-o postură care a făcut înconjurul lumii. Înaintea unei lovituri libere a „cetățenilor”, Messi s-a așezat pe gazon, în spatele zidului, astfel încât să blocheze o eventuală execuție a lui Riyad Mahrez la firul ierbii.

Golul săptămânii în Liga Campionilor, anunțat de UEFA » Ce loc ocupă Leo Messi cu primul gol în tricoul Parisului

Gestul său a împărțit lumea fotbalului. Mulți dintre fani l-au lăudat și au aplaudat faptul că Messi se pune în slujba echipei, în timp ce alții au criticat momentul, apreciind că „Leo e prea mare ca să fie pus la munca de jos”.

„O să-i dau un telefon lui Pochettino să văd dacă el a cerut asta sau așa au stabilit între ei. Nu-mi vine să cred că văd așa ceva! Ar fi făcut așa ceva la Barcelona? Niciodată!”, a spus Florin Răducioiu la Telekom Sport.

Nicolae Dică, în schimb, actual antrenor secund la echipa națională a României, a salutat gestul: „Din punctul meu de vedere, ca antrenor, văd ca un lucru foarte bun. Era 90+1 și aveau 2-0, dacă luau gol și se făcea 2-1 poate egala City apoi. 

Ceea ce a făcut Messi în acel moment e foarte OK. La o fază fixă, cum e o lovitură de la 20 de metri, nu putea să ajute în alt mod. Dacă-l pui în afara zidului, să facă marcaj, să urmărească mingea, nu o va face. Cel mai util lucru pentru tine, ca antrenor, e să-l pui acolo, ca să nu bată adversarul pe jos. Arată că s-a dus la Paris să se pună în slujba echipei”, a declarat acesta.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Antrenorul favorit să o preia pe Barcelona, avertizat: „Nu veni, e război!”

Scandal în paradis! Mama lui Cristiano Ronaldo se opune căsătoriei cu Georgina Rodriguez: „Vrea doar bani!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
895810720478740
Adrian Suciu  •  01 Octombrie 2021, 19:43

Golul lui Juve a fost o capodopera in 10 seconde la care au participat 4 jucatori: pasa lunga Bonucci, deviere cu capul Rabiot, stop pe piept si pasa din intoarcere la intalnire Rabiot, demarcare si sut din prima Chiesa. Cred ca l-au lucrat la antrenamente. Si a lui Messi a fost frumos, celalalte mai degraba niste reusite individuale deosebite. A lui Griezzman sa fim seriosi din 10 metrii nici nu se compara cu a lui Chiesa!

895810720478740
Adrian Suciu  •  01 Octombrie 2021, 19:38

Nu stiu cum voteaza astia, far gokul lui Chiesa a fost o capodopera la care au participate 4 jucatori fe la Juve: pasa lunga Bonucci, deviere cu capul Rabiot, stop pe piept, intoarcere si pasa la intalnire Bernerdeschi, demarc din

magic4ever
magic4ever  •  30 Septembrie 2021, 22:23

Golul 2 inscris de Sheriff a fost de departe golul saptamanii...dar au votat asa pt ca este vorba de Messi care este in cadere libera...sa se mai auda si de el pt ca Ronaldo inscrie pe banda rulanta...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează