INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  NEWCASTLE - PSG 4-1

Luis Enrique și Kylian Mbappe, desființați în L'Equipe după dezastrul cu Newcastle

Kylian Mbappe, foto: Guliver/gettyimages
Kylian Mbappe, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 10:09 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 10:48

PSG a fost spulberată de Newcastle, 1-4, iar presa franceză îl consideră pe antrenorul Luis Enrique principalul vinovat: „Îndrăzneala de a merge să joace pe St. James' Park cu patru atacanți și doi mijlocași nu a dat roade”. Kylian Mbappe, ca și inexistent, a primit cea mai mică notă în L'Equipe: 2!

Eșecul sever suferit cu PSG la Newcastle, 1-4, l-a transformat pe antrenorul Luis Enrique într-o veritabilă țintă-piept pentru jurnaliștii francezi. În special decizia sa de a juca cu patru atacanți a fost aspru criticată. Kylian Mbappe, supervedeta echipei, n-a scăpat nici el.

„Îndrăzneala de a merge să joace pe St. James' Park cu patru atacanți și doi mijlocași nu a dat roade. Cel mai surprinzător lucru este că nu a schimbat nimic în planurile sale, în ciuda dificultăților enorme ale echipei sale în zona mediană”, l-a atacat L'Équipe pe Luis Enrique, pe care l-a notat cu 3, pe o scară a calificativelor de la 1 la 10.

Întrebarea care l-a iritat pe Luis Enrique, după Newcastle - PSG 4-1: „Cred că ai văzut alt meci”
NEWCASTLE - PSG 4-1
Întrebarea care l-a iritat pe Luis Enrique, după Newcastle - PSG 4-1: „Cred că ai văzut alt meci”

Le Parisien: „Luis Enrique e principalul responsabil”

Fostul internațional englez Rio Ferdinand este de aceeași părere: "E posibil ca PSG să o fi subestimat-o pe Newcastle, dar tactic trebuie să fii la înălțime când ești pe o scenă mare, cum e Liga Campionilor. Dacă nu o faci, vei fi pedepsit, mai ales pe un stadion ca acesta. Modul în care francezii au abordat joc, cu un 4-2-4, nu i-a ajutat deloc. Au fost slabi la mijlocul terenului."

Le Parisien n-a avut niciun dubiu și a titrat: "Luis Enrique, principalul responsabil pentru acest fiasco. PSG nu a făcut nimic, nu a realizat nimic și a suferit pe tot parcursul jocului. Cu toate astea, Luis Enrique a persistat , înlocuindu-l pe Ugarte cu Vitinha, în ciuda faptului că schema lui de trei mijlocași i-a oferit atât de multă siguranță la începutul sezonului".

Luis Enrique: „Și acum cred că a fost cea mai bună decizie”

La conferința de presă, tehnicianul spaniol n-a reușit să fie deloc convingător: 

„De ce acest sistem? Eu sunt antrenor, trebuie să iau o decizie. Și acum cred că patru în față a fost decizia cea mai bună". Asturianul consideră că dimensiunile eșecului suferit sunt prea mari și a asigurat că rămâne concentrat pe obiectiv: "Vrem să trecem de grupe. Este o grupă dificilă. Suntem încă pe locul doi. Trebuie să gestionăm mai bine ultimele jocuri. Dacă este greu să antrenezi PSG? Ce fel de întrebare este asta?!".

Kylian Mbappe a fost și el „clientul" presei de lângă Tour Eiffel. L'Équipe i-a dat nota 2 și a concluzionat: „Pus să joace în centru, deși a apărut și în lateral, prima lui repriză a fost foarte dezamăgitoare. Poate pentru că mingile nu ajungeau la el, a coborât mult ca să și le procure, devenind fotbalistul care nu este. Prea puțin pentru el".  

Citește și: 

Concluziile lui Eddie Howe după ce Newcastle a umilit-o pe PSG: „Până să marcăm era un joc de-a șoarecele și pisica”

Imaginile serii în Champions League » Scenografie spectaculoasă a fanilor lui Newcastle

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
sextus
sextus  •  19 Octombrie 2023, 20:15

E vina lui Messi...

mr90
mr90  •  05 Octombrie 2023, 13:23

Am vazut cel putin 3 faze in care, in loc sa paseze la coechipierii demarcati, i-au pasat lui Mbappe si au irosit actiunile. Prea mult focus este pe Mbappe

Vezi toate comentariile (2)
Comentează