INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID 0-0

Teritoriu blanco » Real Madrid joacă a 14-a semifinală de Ligă și a noua în ultimii 11 ani!

Real Madrid joacă a 14-a semifinală de Ligă
Real Madrid joacă a 14-a semifinală de Ligă

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 10:55 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 11:18

Madridul lui Zinedine Zidane (48 de ani) a revenit în careul de ași după calificarea în fața lui Liverpool și continuă cursa pentru al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor, înfruntând-o în penultimul act pe Chelsea, singura echipă fostă campioană.

După două sezoane dezamăgitoare, cu eliminările în "optimi" contra lui Ajax și Man. City, cea mai titrată câștigătoare de CCE/Ligă s-a întors în semifinale. Acolo de unde Real nu a lipsit decât în 2018-'19 și 2019-'20 în ultimii 11 ani, iar de patru ori a reușit să ia cupa cu urechi mari. În total, los blancos au 14 prezențe (record) în penultimul act în era Champions și 30 de semifinale, la general, în cupele continentale în cele 51 de participări. Cu un procentaj excepțional de 58,68%, foarte departe de Bayern (21), Barcelona (16) și Milan (12).

Zidane e peste Wenger!

Și pentru Zidane acest 3-1 "on aggregate" cu Liverpool reprezintă o performanță neatinsă de niciun antrenor francez. Contra lui Chelsea va disputa a patra semifinală din carieră de tehnician, toate la madrileni, depășindu-l pe Arsène Wenger (3). De fiecare dată când Zizou a ajuns aici, nu s-a mai oprit decât la victoria finală. Și nimeni n-a legat trei Ligi cucerite!

Zidane: „Apreciez caracterul”

"Suntem mai uniți când suferim mai mult. Avem multă calitate, însă apreciez mai mult caracterul pe care îl au jucătorii. Suntem foarte fericiți, deși încă nu am câștigat nimic. Mă simt foarte mândru de ceea ce facem. E meritul tuturor, iar echipa vrea mereu mai mult. Meritam să mergem mai departe și știm că Chelsea este o echipă foarte bună", mărturisește Zinedine Zidane.

În drumul spre finala de pe "Atatürk" din Istanbul, de pe 29 mai, campioana Spaniei îi va înfrunta în premieră în C1 pe "The Blues". Au mai fost doar duelul din finala Cupei Cupelor 1970-1971, pe care l-au câștigat londonezii la rejucare (1-1 și 2-1 la Atena), plus Supercupa Europei din 1997-1998, pierdută tot de Real (0-1), la Monte Carlo. Avantaj Chelsea.

103 partidea jucat Real Madrid în fazele eliminatorii din sezonul 1995-'96, ajungând de 14 ori în semifinale și cucerind trofeul în șapte rânduri

14 trofee ale CCE/Ligiiau câștigat împreună Real Madrid și Chelsea. În cealaltă semifinală, PSG și Man. City visează la o premiera absolută

VIDEO Gică Hagi, amintiri din perioada petrecută la Real Madrid și Barcelona

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pep Guardiola, la egalitate cu Jose Mourinho după prima calificare cu Manchester City în semifinalele Champions League

Zidane, mesaj pentru jucători după ce Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii: „Aveți calitate, dar asta apreciez mai mult”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
enigmaticul
enigmaticul  •  15 Aprilie 2021, 17:01

Zice ”***” către presă ”apreciez caracterul”!! Păi dacă e vorba de caracterul avut de jucătorii lui la meciul retur cu Liverpool, cu un așa caracter nu te poți lăuda!! Ce a jucat Real în acest meci? Absolut nimic, doar s-au închis!! Întotdeauna ăștia au avut parte de un ”culoar” favorabil, nu mai zic de fluierași că au fost la momentul și la locul potrivit.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ripensistu
ripensistu  •  15 Aprilie 2021, 15:48

Inchisoare pe viata pentru Perez.

leu.mr
leu.mr  •  15 Aprilie 2021, 11:32

Statistica un pic falsa ! Avantajati de nenumarate ori de cite un culoar favorabil si de catre arbitrii

Vezi toate comentariile (3)
Comentează